Profilový obrázek

lionelkorzar

Komentáře 14

Od nejnovějších
  1. 1670
    1670 (2023)
    8
    Velice zábavná kombinace Kanclu a historické fikce. Místy bych možná řekl, že to bylo moc dlouhé a vzít takových pět minut z epizody by možná nevadilo, ale někdy mě to zcela rosekalo.
    • vtipné
  2. Krakenteena Ruby
    Krakenteena Ruby (2023)
    7
    Dobrý film s dobrými akčními scénami. A užil jsem si zvláště tréninkovou sekvenci. Musím říci, že hudba byla poměrně otravná, ale asi jsem málo zoomer. Prostě je to celkem dobrý film nic extra, ale jinak zábavné.
    • postavy
    • příběh
    • hudba
    • trochu klišé
  3. Annette
    Annette (2021)
    10
    Geniální hudební film od skupiny Sparks, kteří se spojili s šíleným francouzským režisérem Carexem. Já bych to popsal jako opera která se mi líbila. Hlavní hrdina si prochází typickým operním vývojem. Je to zoufalec co jde od zoufalství k zoufalství. Někoho zabije. Chvíli to tají. Má těžké sebedestruktivní sklony. Pak někoho zase zabije. Tentokrát ho dostanou. A po sléze zavřou. Krásný film, který si ale neužije každý. Doporučuji milovníkům oper.
  4. Úžasný Mauric
    Úžasný Mauric (2022)
    7
    Adaptace Prachetových knih trpí na to, že humor sprostředkovaný vypravěčem se vytrácí, když nemáte vypravěče. Mauric co celkem efektivně řeší Zlomyslenou(oficiální překlad z knih), ale ani ta nemůže plně předat autorova génia. Chlapec který Maurice doprovází Keith má problém, protože zatímco v knize je popsán jako hloupě vypadající chlapec, a chová se až nebezpečně chytře. Ve filmu výrazně vystupuje ta jeho hloupost. To je ale úraz adaptování, protože něco takového se snáz řekne než napíše. Film bych spíše doporučil lidem co o Prachetovi slyšeli, ale neodhodlali se jeho knihy číst.
    • Hezká animace
    • Oproti knize osekané vtipy
    • osekané postavy
  5. Všechno, všude, najednou
    Všechno, všude, najednou (2022)
    10
    Pro někoho možná trochu zmatené. A pro některé možná trochu pomalé, ale mě to bavilo. Celý vztah matky dcera, nebo superdimenzionální entita vs superdimenzionální entita. Nádherně fungoval a věřím, že někteří se v tom našli. Neviděl jsem nového Strange, ale věřím, že tohle ho překonalo.
  6. Šílená noc
    Šílená noc (2022)
    9
    Šílená jízda v šíleném filmu, který je zároveň Smrtonosnou pastí, sám doma a Vánočním filmem. Postavy fungují a hlavní hrdina je sympatický. Jen mi trochu vadí, že když dojde na pušky, tak nepřátelé nemají nabito, nebo míří mimo hlavního hrdinu, nebo nějaký jiný důvod "proč ho prostě nezastřelí"
  7. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    9
    V podstatě márvelovské fantasy. Má to ale výhodu, že to není Marvel a scénáristi nejsou svázaní bigotním vedením a můžou ukázat co skutečně dokážou napsat. Rozhodně vhodnější pro ty co už hráli dračí doupě. Protože sledovat film místy hodně připomíná hraní dračáku. Pokud jste dračí doupě nehráli, ale líbili se vám Strážci galaxie. Film by se vám mohl líbit.
  8. Wednesday
    Wednesday (2022)
    8
    Velice dobrý seriál, který bohužel většinou táhne hlavní hrdinka. Jelikož je to Tim Burton vizuál je naprosto úžasný a jsem díky němu ochotný přehlédnout horší děj. Rozhodně doporučuji fanouškům Adamsových a Tima Burtona.
  9. Il Boemo
    Il Boemo (2022)
    6
    Víc slepenec scén z jeho života než film. Některé by se daly vystřihnout a nic by se nestalo. Ale hudbu to má hezkou
  10. Tetris
    Tetris (2023)
    9
    Dobrý film. Většina událostí co se ve filmu děje, se skutečně stala a ve filmu fungují. Jenom ta scéna jak vydírají jeho ženu je divná, protože nemá dopad.