Il Boemo

64%
Il Boemo
Pražský rodák a slavný hudební skladatel Josef Mysliveček by rád uspěl ve světě italské opery. Toto je příběh jeho cesty za splněním životního snu. Jeho usilovná práce se mu vyplatila a Mysliveček se stal v Itálii úspěšným operním tvůrcem, který byl slavnější za hranicemi své vlasti.



Recenze: Il Boemo

Kinobox.cz
80%

A právě tím vším, co nám Il Boemo neříká, co nedělá a kde nechává až provokativně nezaplněná místa, nás nutí, abychom to vše dokončili sami od sebe. A to může být nesmírně vzrušující proces. Jistě je třeba ocenit rekonstrukci Myslivečkových oper i zcela uspokojivý výkon Vojtěcha Dyka (nejde sice o tak vtahující výkon jako u dua Mišík/Bendig v BANGER., ale nějakou spojnici na metarovině bychom tu našli). Nicméně právě princip filmu, který nám nedovoluje proniknout dovnitř a nutí nás hledat odpovědi v sobě, je největším Václavovým úspěchem.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Českými lvy ověnčený snímek mě celkem zklamal. Může to být tím, že nejsem příznivcem opery a té se mi dostalo ve snímku až dost.. nahrávky jsou kvalitní, kostýmy honosné, stejně tak honosné jsou Italské interiéry, tím to však pro mě končí. Průměrný výkon Vojty Dyka, celkově zpracování života Josefa Myslivečka mi přijde v pozadí až za hudbou. Z tohoto nablýskaného snímku dvakrát nadšený nejsem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pořád se nemůžu rozhodnout jestli tady hodně materiálu přebývá nebo naopak chybí. Každopádně to bylo ale dost nezáživné, byť se kulisy a kostýmy (jak z Amadea) činí. 4.5/10
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Il Boemo je film, který patří na velká plátna a nevidět ho v kině by byla škoda. Právě na velkém plátně se definitivně uzavřou pochybnosti o tom, zda Il Boemo nevypadá jako předražený televizní film a utvrdí se, že vznikl film, který si zastoupení České republiky na Oscarech dokáže obhájit. Konkurence je již letos sice silná, nikdo se ovšem nemusí obávat, že by v rámci výběru zástupce udělali soudruzi z ČR někde chybu.... více zde


Dodatečné informace

Premiéra v ČR:
20. 10. 2022
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Itálie, Česká republika, Slovensko
Čeština:
Il Boemo je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch