Profilový obrázek

sQelle

Komentáře 138

Od nejnovějších
  1. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    10
    Neskutečně našlapaný akčňák, který zase překonává sám sebe. Tvůrci pochopili, že tvořit tento vesmír se dá jedině tak, že se střílí, šermuje, bodá, kuchá, pitvá, hází granáty a podobně. Rovnou tedy nasype 3 velkolepé akční scény, které vlastně nemají konce a když už skončí, tak to chvilku vyklusá a během pár sekund skočí do další naháněčky. Naprosto jsem žasnul při scéně z ptačí perspektivy ve stylu hry Hotline Miami a scéna kolem Vítězného oblouku je taky naprosto skvostnou. Jediné čeho se bojím, že tahle série je tak moc úspěšná, že se bude ždímat tak dlouho, až se na ní radši zapomene.
  2. Babylon
    Babylon (2022)
    10
    Na tří hodinovou stopáž, je to neskutečně natřískaný, každá scéna hraje barvama, detailama a vším možným, co dnešní film dokáže nabídnout. Strhují hudba, která po celou dobu filmu nutí jedno nohu poklepávat v rytmu. Místy velmi absurdní a někdy naopak zcela vážné, ale i tak to celé funguje. Je až neskutečný, jak celý film vlastně prošuměl a například na oskary si takřka ani nesáhl. Což minimálně hudba,kostýmy a výprava by tady cinknout měly.
  3. Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    4
    Velké zklamání přichází, vizuálně je Marvel čím dál tím slabší a viditelná velká plátna na pozadí za postavami, jsou zatím na počátku všeho, bohužel to pak kazí dojem z filmu. Ant-man byl pro mě takovým malým, skromným hrdinou, který si řešil svoje problémy, bohužel teď je v podstatě nesmyslně vtáhnut do problému grandiózních rozměrů. Zelené plátno a obrazovky tomu filmu víc berou, než by mu mohly dát, humor nacpaný všude, což je pro Marvel příznačné, je fakt už dost ubohý. To co provedli s M.O.D.O.K.em bych už asi ani nerozepisoval. Škoda, nechtěl jsem nad Marvel dlouho lámat hůl, ale tady už to jde vážně dost z kopce a jestli letošní Strážci nevytáhnou korporátu trn z paty, tak už nevím, nevím.
  4. Letopisy Narnie: Princ Kaspian
    Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)
    2
    Je až děsivé, že fantasy příběh, plný bájných tvorů, draků, mluvících lvů, trpaslíků dokáže někdo natočit, tak hrozně nezáživně a blbě. Hlavní postavy jsou otravné a zároveň otrávené. Příběh ukazuje zázraky z ničeho nic objevených zrad a postav a jediné, co trošku hraje v plusu je vizuál, který na rok 2008 byl asi dostačující.
  5. Menu
    Menu (2022)
    10
    Strhující propojení zážitkového pojídání a černé, suché komedie. Celý film jsem hltal od prvního sousta, až po dezert. Skvělý výkon Ralpha v roli šéfkuchaře a nesměle skvostné přicmradávní Anyi, zkrátka drnká na ty správné noty. V jistý aspektech podobné taktéž loňskému Trojúhelníku smutku. Akorát s tím rozdílem, že tady to mířilo o trošku lépe a nebálo se to být odvážné hned z kraje filmu. Rozhodně největší překvapení roku.
  6. Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    8
    Audiovizuální masakr, můj první IMAX a zároveň Cameron v kině, naplnil očekávání. Strhující záběry do přírody a především ty pod hladinou. Těžko hledat líbivější film. Co se týče děje, tak je to zase takové plytké, jako u jedničky. Jisté berličky s uloženými daty jistých postav z jedničky nebo nemožnost navázat nějaké soucítění s hlavními postavami.
  7. Princezna zakletá v čase 2
    Princezna zakletá v čase 2 (2022)
    6
    Tam kde jednička překvapila, tak tady naopak ubírá. Předat dětem myšlenku o cestování času fungovala dobře. Tady se z opakování jednoho dne úplně sejde. Základní děj je průhledný a místy to šustí papírem až moc. Vydělané peníze se tvůrci nejspíš rozhodli nacpat do CGI, než do komornějších scén jako v jedničce. Takže začátek a konec je přeplácaný CGI, které není vůbec hezké a místy úplně zbytečné (viz. záběr na zem s gryfy, nápisy na obchodech nebo létající kameny a fontána kolem runy elementů). Škoda, jednička fungovala krásně a i tech dvacet minut je cítit. K těm lepším věcem bych přičetl střed filmu, který byl aspoň trošku komornější, hlavní postavu a občasné dobré pokusy o pobavení díky duu Martina Písaříka a Jakuba Ouvína.
  8. Enola Holmesová 2
    Enola Holmesová 2 (2022)
    6
    Enola jde ve stejných šlépějích jako první díl. Tempo to má stejné, otázky si klade člověk totožné. A pocit z Anglie je tentýž. Nicméně už teď je jasné, jak se někteří hodnotící rozhodnou tenhle film poškodit. Při tom to je krásná oddychovka, kde si člověk užije tu a tam dobré akce, dostatek zábavy a dobré výkony herců, především Sherlocka tedy Henryho Cavilla a dost podlé roli Davida Thewlise. Škoda, že lidem zas přijde akorát na mysl otázka pigmentu a pohlaví.
  9. To nic, drahá
    To nic, drahá (2022)
    8
    Tak nám naše milovaná Třináctka vyrostla v paní režisérku. Baví mě ta rozmanitost, kde ve scénách hledám filmy, které se mi s nimi pojí. Chvilku tam člověk vidí Pulp Fiction, pak zas La la land, pak Pleasentville nebo Truman show a nakonec je tam šmrnc Mechanického pomeranče a Kill Billa. Jasně k těmhle filmům to má daleko, ale má to přesně ty momenty, které umí chytit a držet. Jediné co to lehce kazí je výkon Harryho Stylese, i když jak píšou rumory, tak si někteří jeho výkony užili (mrk, mrk, Harry). Florence Pugh se snaží, celý film táhne jako blázen a pak přijde Harry s jeho výrazem štěněte a celou tu krásu sesadí.
  10. Na západní frontě klid
    Na západní frontě klid (2022)
    10
    Vypadá to na letošní nejlepší film, co se Netflix dílny týče. Velmi významná kniha, která silně popisuje detaily a především hnusy první světové války a to se daří této filmové adaptaci. Film smrdí bahnem a krví v podstatě neustále. Malé radosti v podobě viděných dívek, či pečené husy jsou strhující a setkání mladých kluků s politickými boji, které musí řešit někdo jiný v zákopech, je až silně uvěřitelné. Celé to funguje a drží při sobě a ještě aby ne, když se jedná o dílo maturitního autora. Filmů o druhé světové je nespočet a těch dobrých taktéž, filmů o té první světové je nejspíš taky dost, ale nejsou tak ve společnosti známé a naštěstí se to díky 1917 a tomuto filmu láme a ukazuje se nám, že ani první světová nebyla žádný čaj.
  11. Black Adam
    Black Adam (2022)
    4
    Black Adam je dalším plivnutím DCU a Warnerů, které akorát kazí celkový pohled na filmy z jejich dílny a škodí tím letošnímu Batmanovi a poslednimu Suicide Squad. Koncept hrdinů nabírá stejné parametry jako v MCU, kde je to ale pořád daleko svižnější, dravější a zábavnější. Nedej to, že mi The Rock nepřijde zábavný jako v jeho jiných filmem. Od vysněné role bych čekal víc cool chlápka a ne sebehoňku ve stylu Vina Diesela v Bloodshotovi.
  12. Barbar
    Barbar (2022)
    6
    Jak to hezky začalo, tak to nabralo spád a spadlo do obyčejných hororů dnešní doby. Začátek s Billem je skvělej. Napětí funguje naprosto skvěle, kdy člověk neví, co od koho a z jakého rohu čekat. Potom se film předkloní do druhé třetiny, kde to působí dost uvolněně a člověk se pomalu musí ujistit, zda kouká pořád na stejný film. Bohužel konec si nemůže odpustit masakr, krev, nahotu a prapodivnosti ze sklepů. Škoda, kdyby film víc budoval na napětí, které nasadil a nedal pak na jistotu, kde už klišé střídá klišé, bylo by to mnohem lepší.
  13. Škola dobra a zla
    Škola dobra a zla (2022)
    4
    Ono by to možná i fungovalo, kdyby to nemělo 2,5 hodiny, když člověk je schopen rozklíčovat film během 15 minut. Další Netflix standard, kde se těžko chápe pro koho tem film je. Pro malé děti to není, nevěřím, že by dítě vydrželo 150 minut civět na nic říkající charaktery. Pro starší to taky není, protože zápletku rozpletete během začátku a pak dvě hodiny čekáte, až se naplní přesně podle vašeho prvního tipu. Takže další film bez příběhu, který sází akorát na zaběhnuté věci, které kdysi fungovaly ve filmech s Harrym Potterem, Narnii a jim podobné. Jenže tady je prostě jenom dobro a zlo, které se na konci změní v šeď.
  14. Jan Žižka
    Jan Žižka (2022)
    6
    Nejsem asi dostatečně velký fanoušek historie, abych dokázal uznat, že zubatý meč je blbost, že Benny Cristo je i na Kumána trošku moc, ale naštěstí mi jsou tyhle skutečnosti úplně jedno. Film nestaví si na tom nezakládá a chce zkrátka světu ukázat momenty největší slávy naší země a hlavně největší úpadek, který po vládě Karla IV. nastává. Nic převratného, ale většině Netflixovek to natrhává zadnici palcátem a to i přes to, že je to desetkrát lacinější, než rádoby bijáky z jejich produkce.
  15. Elvis
    Elvis (2022)
    10
    Elvis je šílená jízda naprosto čistou Amerikou druhé poloviny minulého století. Kdykoliv si člověk říká, tak teď přijde brzda a film trochu zpomalí, nezpomalí a přidá další a další show. Film krásně plyne a neustále pomrkává po divácích, aby se chytli, kdy se jaká scéna děje, takže jednou tam pomrkává postřelený Robert Kennedy z TV, pak Sharon Tate z novin a nebo Jackson 5 z rozhlasu. Člověk díky tomu má jasnou představu, jak tahle doba byla šílená. Elvisova hudba mě provází od dětství, už jen díky plyšovému medvídkovi, který hraje Elvisův hit po zmáčknutí tlačítka na ruce. Na první dojem rozhodně více a věrohodně působící než šíleně populární Bohemian Rhapsody. Ačkoli je tu asi možná víc manažera než Elvise. Naštěstí v podání Toma Hankse, je to naprosto odpustitelné.
  16. Tři Tygři ve filmu: JACKPOT
    Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022)
    4
    Tak nějak vše, co se dalo od této skvadry čekat. Albert jako milovník bojového umění a akčních filmů se vyřádil, Štěpán ukázal bezprostřednost svého stylu humoru, Robin si užil své segmenty s až příliš suchým humorem a Vladimír už poněkolikáté hrdě poukazuje na svou hereckou kariéru. Akce je skvělá a zábavná, humor místy pokulhává, ale jsou tam i majstrštyky ve formě Stevena Segala. Bohužel film, ale strhávají scény s mafiány v čele s Dušanem Sitkem, jsou zbytečně dlouhé, dramatizované a hlavně nemastné-neslané, ačkoli se snaží být načančané v podobě luxusních aut a setsakramensky sexy záporačkou.
  17. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
    6
    Tak už je to oficiální a multiverse se stává realitou. Po dlouhém natahovaném startu čtvrté fáze se se Spider-manem a Dr. Strangem začínají odehrávat zajímavé věci. Název šílenství je zcela na místě a vlastně pokud se někdo nedokázal zorientovat ve světě MCU doteď, tak teď už je pozdě. Lehký hororový nádech a osobitý styl Reimiho přináší zase trošku něco jiného, ačkoliv jsou zde klasické Marvel šablony, tak na čtvrté fázi je vidět, že chce být aspoň trošku experimentální. Za lehkou nevýhodu považuji, že je potřeba znát děj hned několika seriálu (WandaVision, What If?,Loki), což je trošku průser ve státech, kde není možné si legálně tyto seriály pustit. Jasně člověk to asi zvládne i bez seriálů, ale Marvel o té kompletnosti je a tady prozatím ztrácí. Hlavní protagonisti jsou skvělí a průchod různými universi je strhující. Hororové prvky jsou zábavné a je to na MCU zase trošku jiná liga. Zdá se, že je tenhle film dost rozporuplný, jenže mě prostě Strange a Wanda bavili i v předešlých dílech, takže tady jsem je hltal s náležitou chutí.
  18. Uncharted
    Uncharted (2022)
    4
    Že se film nebude držet herní předlohy bylo samozřejmé, sice tu vidíme pár lokací, které jsou nám známé, ale to je vlastně všechno. Nate je hláškujicí mašina, kterou nezastaví vůbec nic, zatímco filmový Nate je prostě Tom Holland v další z jeho obdobných rolí. Sully je najednou egoistický sobec, který využívá mladého Natea. Vztah mentora a žáka je filmu úplně cizí a naopak člověk nechápe, že se ti dva spolu baví a spolupracují. Vypadá to, že se Sony rozhodla zlikvidovat svoje značky, které vlastní. Začalo to Venomem, přes Morbia až teď po Uncharted. Začínám se obávat, kam povede cesta s Last of Us, God of War a Ghost of Tsushima.
  19. Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem
    Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022)
    2
    Naprosto bolestivý konec vyčpělé značky jménem Doba ledová. Kdysi to býval fenomén na úrovni Madagaskaru nebo Shreka, jenže postupným dojením z této série, kvalita pomalu upadala, až na dno jménem Doba ledová: Buckova dobrodružství. Film absolutně ignoruje některé postavy z minulých filmů a to včetně legendární veverky Scrat a dcery mamutí familie. Takže člověk vlastně pořádně neví, v jaký čas se děj odehrává. Ačkoli u tak plytkého děje je to nakonec stejně úplně jedno. A o té animaci ani nemluvě, předchozí díl byl aspoň skrz animaci snesitelnou podívanou, zatímco tady to šlo o několik desítek tříd dolů. Naštěstí tato série snad byla ukončena hezkým kraťasem, kde Scrat konečně sní žalud a tak uzavře tuhle prehistorickou, strmou cestu dolů.
  20. Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství
    Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
    4
    Docela mě zaráží, jak až moc může být divácky nepřívětivý film ze světa Harryho Pottera. Jasně už to není ten film, kde se člověk může sžít s podobně starým hlavním hrdinou a prožívat si v hlavě, jaké by to asi bylo ve světě čar a kouzel žít. Ale tady není nikdo, koho by se dalo držet. Film je naprosto roztrhaný a s hlavním hrdinou, tedy Mlokem, se na plátně nesetkáváme dostatečně často, abychom s ním mohli prožít jeho dobrodružství a tím se většina postav stává plochými a dost i chladnými. Takže nakonec se člověk kouká na film, kde jen očekává nějaké narážky na knihy a filmy Harryho Pottera a dělá si radost z věcí, že rozklíčoval tady ten nebo tenhle odkaz a viděl mladou Minervu.
  21. G.I. Jane
    G.I. Jane (1997)
    4
    Je to asi tak dobrý jako vtip Chrise Rocka. Jen narozdíl od Willa tomu nepřijdu hned nafackovat. Myslím, že jsou jiné filmy R. Scotta, které by zasloužili nějakou propagaci na udílení cen. Zkrátka to je další zpracování filmu na téma jdi si za svým snem, i když ti to nikdo z tvého okolí nebude přát, ale nakonec to zvládneš a to okolí změní názor a hrdě tě poplácá po rameni.
  22. Morbius
    Morbius (2022)
    4
    Já vlastně nevím pro koho ten film je. Pro děti je to moc temné, naopak pro dospělé je to málo drsné. Pro fanoušky Morbia je to flusnutí do ksichtu a pro ty, co ho neznají je ukázán jako nejnudnějši antihrdina vůbec. Je to hrozná nuda, kde finálová scéna je tak splatná, že jí tvůrci neschovali jenom do tmy, jako většina ostatních, ale radši to překryli i hejnem netopýrů, potitulkové scény jsou jen výsměch traileru. Jared by to i uhrál, jenže to by mu někdo musel říct, co hrát má. Takže jediné na čem stojí Venom, což je Hardy, tak tady to není nic.
  23. Smrt na Nilu
    Smrt na Nilu (2022)
    6
    Krásné záběry na okolí Nilu, zalité sluncem. Příjemný zlatavý filtr celým filmem, který provádí napínavou detektivkou. V těchto věcech krásně navazuje na předchozí Vraždu v Orient expresu. Bohužel si ale tvůrci neodpustili podlehnout zbytečným CGI záběrům pod hladinou Nilu, kde bohužel u teď všechno křičí humus. Očividný greenscreen je v některých scénách až do očí bijící a bohužel Gal Gadot a další pasažéři se svými výkony moc nepřibližují prvnímu dílu.
  24. Jackass Forever
    Jackass Forever (2021)
    6
    Banda bláznů v libosti sebedestrukční a fekální zábavy se vrací a s ní vlna nostalgie, pro lidi narozené v devadesátkách. Bohužel původní sestava je o několik členů menší a to pro mě především o Ryana Dunna, který zahynul, ale hlavně o Bama Margeru, člověka, kterého jsem jako mladší žral, ať už to byla jeho skateboardová kariéra a zasažení do her s THPS, kde to byl pro mě většinou jezdec číslo jedna, tak i v téhle partě bláznů a nebo jeho vlastní reality show. Bohužel ho přemohli démoni v hlavě a propadl tomu nejhoršímu, co by mu mělo být přáno. Noví členové už nejsou takový a chemie mezi nimi, už nemá tolik co předat. Ale na to, že těm bláznům je okolo padesáti, tak je až neuvěřitelné do čeho všeho se pustí. No snad nebude čekat dalších 10 let na další díl, protože to už by se maskéři na Irvingovi moc nevyřádili.
  25. Texaský masakr motorovou pilou
    Texaský masakr motorovou pilou (2022)
    2
    V žánru slasheru jsem viděl už spoustu filmů a moc dobře si uvědomuju, že to nikdy nebude tak skvělý film, ale když víc než sedmdesátilý chlap vraždí influencery v masce své opatrovnice z děcáku. Tak to už je prostě moc i na mě. Co mě na slasherech baví, je fakt, že si tam najdu někoho, u koho si myslím, že nezemře a nebo naopak fandím zaporákovi, protože je pro svou sérii naprosto ikonický. Jenže v tomhle filmu tak nějak tu smrt přeju úplně všem, i tomu automatu, co ovládá Teslu.
  26. Encanto
    Encanto (2021)
    6
    Vadí mi v tom, že tam není smysl pro detail. To že bude animace, v případě Disney, na špičce, je víc než jasné a nic jiného bych ani nečekal. Atmosféra latinské Ameriky má taky něco do sebe. Jenže když manžel a dcera ženský, která má schopnost vyléčit všechno, nosí brýle a tím pádem je asi teda není schopná vyléčit z nějaké oční vady. Že holka se schopností skvělého sluchu neslyší, že někdo žije ve zdech u nich v domě. Tak to mi přijde nedoladěné a vizuál pak může být sebehezčí. Jasně asi bych nad tím mohl mávnout rukou a říct, co bys čekal od animáku pro děti. Bohužel to stále je ve všem horší než animáky od Pixaru.
  27. The Batman
    The Batman (2022)
    10
    V tomhle mě prostě DC baví, ačkoliv se snažili udělat svůj velký vesmír, podobně jako Marvel, nakonec se jim to nepodařilo slepit, ale o to víc mohou být jejich filmy experimentální a dovolit si něco, co si konkurence zatím jen tak lehce oťukává v seriálech. Může vzniknout klidně 15 Batmanů a každý z nich může mířit na jinou cílovku. A vlastně o tom pro mě ten Batman je. Zasiflený město plný krys, ať už na ulicích a nebo v byrokracii. Člověk chce vidět ty zlomený lidi, co se snaží z toho hnusného města udělat aspoň trošku přívětivější místo pro běžnej život. Člověk chce vidět jak si Komisař Gordon riskuje všechno, co má. Člověk chce vidět někoho, kdo skomírá sám v sobě a nakonec zapomenout, že na sobě nosí přiblblej pláštík a škrabošku. Baví mě ty barvy, kdy když je Batman na scéně je to celé lehce oranžové, ale i přesto temné a když nastoupí na scénu Bruce, celé to zchladne. Hudba to celé krásně podkresuje. A hlavně tady Robert Pattinson už poněkolikáté dokazuje, že už dávno není tím Edwardem Cullenem, že už dávno tuhle nálepku strhnul, ačkoli mu ji lidé stále lepí.
  28. Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic
    Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022)
    10
    Nějak obzvlášť jsem filmy s HP neocenil jako malý, ačkoliv jsem přesně ta generace, která, s Harrym, jeho dobrodružství mohla prožívat, knihy se mi také vyhýbaly obloukem, ale nakonec mě to semlelo a propadl jsem tomu, i když relikvie smrti si vytetovat na předloktí nenechám. A přijde mi, že to tak přesně měli i hlavní představitelé, věděli o čem to je, ale vlastně v nich bylo něco, kdesi nebyli úplně jistí jestli se jich to má tak moc týkat, jenže teď, s odstupem 20 let, jim dochází, že je to zformovalo, že jim to dalo zkušenosti a zážitky s tak velkými jmény, jako tato série filmů nabízí.
  29. Flash Gordon
    Flash Gordon (1980)
    4
    Nebýt Queen, tak by mi tenhle film asi unikl a ne že bych o něco přišel. 40 let je na filmu bohužel vidět, možná by film byl větším kultem, kdyby hlavní roli vzal Arnie, jak je zmiňováno v zajímavostech.
  30. Spider-Man: Bez domova
    Spider-Man: Bez domova (2021)
    10
    Ihned zařazeno jako nejlepší zážitek z kina. rozhodně nejlepší film roku a celkově nejlepší dílo z dílny Marvel od Endgame. Peter nám dospívá, ale stále v něm je mladistvá naivita, která způsobí příchod námi dávno známých. Přes to všechno chci vypíchnout Jamieho Foxxe a Alfreda Molinu, kteří si roli naprosto užívají a v případě Jamieho je vidět, že mu to tentokrát sedlo mnohem víc. Co se týká Willem Dafoeho, tak to je herecký koncert a silná dávka nostalgie na mé dětství.
  31. VALL-I
    VALL-I (2008)
    4
    Moje nejodkládanější pixarovka, kde jsem tak nějak už tušil předem, že to nebude nic pro mě. Animace a prostředí zvládnuté, jako vždy u Pixaru, mistrovsky, ale to je tak všechno. Příběh možná vhodný pro Prima Zoom, ale mišmaš postapo, scifi, degenerace lidí a ekoaktivismu je prostě těžce stravitelné sousto.
  32. Red Notice
    Red Notice (2021)
    6
    Film zachycující Ryana Reynoldse v roli Ryana Reynoldse, The Rocka v roli The Rocka a Gal Gadot v roli Gal Gadot. Všichni tři hrají své typické role posledních několika let, funguje to, ale že by mě to zvedlo z gauče?
  33. Eternals
    Eternals (2021)
    6
    Vlastně to spolu všechno tak hezky sedí, všechno je trošku jiné, než co do teď Marvel vypustil. Jenže mi to nepřišlo tak vybroušené. Jak kdyby chtěli přinést něco nového, to vymysleli, ale ta práce s detaily, které osloví běžného diváka chybí. Čtvrtá fáze MCU má zatím stále nejslabší začátek, který čím dál tím víc spoléhá na třetí díl Spider-mana, Thora a Doktora Strange.
  34. Venom 2: Carnage přichází
    Venom 2: Carnage přichází (2021)
    6
    Buddy movie jednoho hrdiny, kde znovu chybí brutalita a tak se jí snaží nahradit humorem se slepicemi. Tom Hardy jede naplno a krásně mu k tomu dopomáhá Woody, ale to je tak všechno, zápletka je naprosto vyčpělá a finále klasický digitální bordel ve tmě. Na jednu stranu jsem rád, že se Venom dočkal svého světelného komínu, na druhou stranu je to tou horší cestou, než by si zasloužil.
  35. Gump - pes, který naučil lidi žít
    Gump - pes, který naučil lidi žít (2020)
    6
    Na jednu stranu film hrající na emoce a potřebu jít hned po projekci do nejbližšího útulku pro svého Melichara. Na druhou stranu každou chvíli z téhle libosti vytrhávající kýčovité záběry na duhu a zelené kopce plné psů, bílé probliky mezi střihy, či některé slabší herecké výkony.
  36. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2021)
    8
    Po delší době snímek z dílny DC, kdy jsem při sledování neměl pocit, že někdo ždíme střeva a vymačkavá z nich veškerý obsah na obrazovku.
  37. Ulice strachu – 3. část: 1666
    Ulice strachu – 3. část: 1666 (2021)
    4
    Poslední část s největším potenciálem k zajímavému vyvrcholení zabitý, tím že se v půlce utne a vrátí zpátky do prvního dílu. Tím pádem s nejlepší konzistencí vyšel druhý díl. Jako oddechová série není špatné, ale víc než jednou si to pustí jen sebemrskači.
  38. Black Widow
    Black Widow (2021)
    6
    Člověk čekal, trošku přízemní film plný špionážní akce, výcviku a sexy pohledů na zadek Scarlett, no a z toho jsem dostal jen ten zadek. Nejpůsobivější jsou úvodní titulky a pak ten film jde od toho nejlepší k tomu nejhoršímu. Je z toho hrozně cítit, že to vyšlo o pět let později, než mělo a tím pádem to ztrácí všechno, co asi tvůrci chtěli. Ať už jde o naprosté mrhání zajímavého záporáka nebo vývoj vedlejších postav.