Profilový obrázek

nowera

Hedvika Nováková

Komentáře 4

Od nejnovějších
  1. Lucy
    Lucy (2014)
    5
    No jo no, tak to se moc nepovedlo. Silná místa - nechtěné zavlečení hlavní hrdinky do událostí, které jsou mimo její kontrolu, surově pragmatičtí narkomafiáni - jsou zabita stejně nekompromisně jako Richard ve stetsonu. Scarlett dělá, co může, ale stejně mně chvilkama cukaly koutky. Úplně jsem viděla - barevně a širokoúhle - jak sedí pan Besson, tvůrce skvělého a nadčasového Pátého elementu, u flašky a kvalitní marjány s nějakými rádobyfilozofy, co mají za sebou jeden semestr medicíny nebo molekulární biologie, a vymýšlí tuto dílo. Počítám, že ke konci mejdanu jim už lezlo jedno voko z hlavy a zuby vypadaly do skleniček...
  2. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    9.5
    Tak to tedy jo, prima vtipná podívaná. Skvělá muzika! Takhle se vyrábí novodobá klasika žánru. Že jsou postavičky takové... takové ... dvourozměrné - no to neva, takhle vstupují papíroví hrdinové na plátno. Trochu překvapí studiový zvuk originálu. A to nejdůležitější na konec: I am Groot.
  3. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    9
    Výborný nářez - a ta roztomilá proměna Toma z připos.aného floutka v týmového hrdinu! Vše funguje výborně, i ta nekonečná beznaděj probouzet se znovu v tom samém srabu - skoro tak hrozné jako ráno v hotelu v městečku Punysutawney, kde ovšem sviště Phila nebylo možno zabít. Až na zbytečně prosluněný a dokonale pozitivní happyend bezva podívaná.
  4. Interstellar
    Interstellar (2014)
    9.5
    Jsou filmy, které si člověk dá znovu po čase na DVD, a jsou filmy, které prostě patří na velké ( myslím opravdu VELKÉ) plátno. McConaughey zase zabodoval, takže už pomalu zapomínám na filmy typu Lemra líná nebo Svatby podle Mary. Na pozadí skvělé technické podívané zajímavě naznačené charaktery, i ty vedlejší z vedlejších. Damon dle mého soudu výborný zbabělý křivák- dobře pane Ripley! Malinko skřípající logiku jsem snadno odpustila.