Profilový obrázek

Prcek008

Adam Bartyzal

Komentáře 33

Od nejnovějších
  1. Příchozí
    Příchozí (2016)
    5
    Roztahaná sentimentální blbost. Vlastně bezprostředně po výstupu z kina jsem měl pocit, že se mi film líbil. Ale čím déle mi leží v hlavě, tím slabší se mi zdá. Ani scifi, ani slaďák. Místo toho aby si vzal z obojího to lepší, bere si to horší. Ani herci ze sebe nevymáčkli to nejlepší. Celkově nechápu ten hype, jenž kolem toho vznikl, ale třeba mi něco uniklo. PS: Když jsem zahlédl spektrální analýzu v MATLABu musel jsem se od srdce zasmát, protože přesně to děláme ve škole. Smutné je, že to byl nejzábavnější moment filmu.
  2. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    7
    Jakožto divák znající animovaný filmu z roku 2007 a jedinec jenž je znaven streotypem filmů, jenž padají ze studia márvel tak tři do roka, jsem byl relativně příjemně převapen tímto hraným zpracováním. Benedict a Tilda hrát umí. Moc toho nevybuchlo (což je element jenž mě u komiksovek neskutečeně s***), hudba taky nezněla špatně a tak mi 70% připadá tak akorát.
  3. Westworld
    Westworld (2016)
    8.5
    Velká jména a ještě větší rozpočet. Prašný západ a proti tomu čisťoučká budoucnost. Zbraně, krev a sex. Tohle HBO umí a tak když jsem v prvním díle pod smyčcovým hávem a samohrajícím klimprem rozpoznal "Paint it Black" od valících se kamenů, byl jsem stržen do tohoto světa bezmezné zábavy. I když v průběhu je to vlastně trochu nuda, na konci každého dílu se těším jak malý kluk na další. Celkově má seriál gradující tendenci, tak uvidíme jak to brácha velkého Nolana a jeho crew zvládnou zakončit.
  4. Malý Nicky - Satan Junior
    Malý Nicky - Satan Junior (2000)
    9
    Je to už strašně dávno co jsem tento film viděl v televizi a za boha jsem si nemohl vzpomenout jak se jmenoval. Ani nevím proč, ale parádně jsem se u toho bavil a tak tedy doporučuji film každému, kdo má rád "no brain, no pain" zábavu.
  5. Čarodějův učeň
    Čarodějův učeň (2010)
    6
    Neoslní ale ani neurazí. Čarodějův učeň je přesně takový jaký se zdá být, všechno se děje tak jak to člověk čeká a žádný nečekaný zvrat se nekoná po celou dobu filmu. Nicolas Cage tomu dodává štávu. Prostě pohodová skoro dvouhodinová teenagerovská záležitost.
  6. Klub rváčů
    Klub rváčů (1999)
    9
    Tak tenhle film mě asi tak po 5ti minutách přikoval do gauče a už nepustil. S nadšením sem hltal všechno co sem viděl a čekal na to co ještě přijde.
  7. Shaolin fotbalista
    Shaolin fotbalista (2001)
    8.5
    Je to už strašně dávno co jsem tento film viděl v televizi a za boha jsem si nemohl vzpomenout jak se jmenoval. Ani nevím proč, ale parádně jsem se u toho bavil a tak tedy doporučuji film každému, kdo má rád "no brain, no pain" zábavu.
  8. Poslední vládce větru
    Poslední vládce větru (2010)
    3.5
    Zklamání roku. Z vynikajícího seriálu zbyly jen základní myšlenka místa a jména. Osoby ztratily charakter a příběh šmrnc.Jednu hvězdičku přidám za hudbu od Jamese Newtona Howarda která je působivá.
  9. Terminator Genisys
    Terminator Genisys (2015)
    8
    Pokud čekáte promyšlené pokračování prvních dílů, budete zklamáni. Pokud totiž počítadlo filmů v jedné sérii vyskočí na číslici 5, je jasné, že tvůrcům jde především o obsah vaší peněženky, nikoli o vaše intelektuální uspokojení. Pokud ale čekáte příjemnou popkornovku s Árným, který ví, že vážná léta už má za sebou a tak nezbývá, než dělat si ze sebe srandu, závěrečné hodnocení dopadne o mnoho lépe. Zvolil jsem tedy druhou možnost a světě div se, nebyl jsem zklamán, ba dokonce jsem se bavil.
  10. Limitless
    Limitless (2015)
    9
    Z letošních dvou seriálů, které svou kriminální linku zavěšují na úspěšné starší vědeckofantastické snímky, dopadl právě Limitless o mnoho lépe. Nepůsobí jako parazit, ale funguje samostatně, hlavně díky vesele laděné hlavní postavě. Celé to hraje na lehčí notu, no a Debra je stále stará dobrá Debra (i když se jmenuje Rebecca). Vydrží-li nasazená úroveň, myslím si, že s Brianem Finchem se budu setkávat pravidelně.
  11. Vynález
    Vynález (2004)
    9.5
    Po opětovném shlédnutí musím film obdařit pěti hvězdami. I ty situace, které se zprvu zdály neopodstatněné mi nyní dávají smysl. První část, kde čtveřice matfyzáků staví "přístroj" se mi líbila už napoprvé. Ale druhá část, je to proč film vlastně vznikl. To kde se hraje s časem, zprvu zdánlivě opatrně v krabici, v garáži a ve skladu. Ale po podrobném prozkoumání jednotlivých scén se teprve začíná rozplétat mozaika časových konstrukcí Arona a Abea, kteří pilují situace v několikanásobných iteracích časových smyček. Na rozdíl od mainstreamových filmů, které trpí potřebou vysvětlovat situace polopaticky aby i Jarda z Horní dolní měl radost že film pobral, zde je odhalení velkoleposti ponecháno čistě na zvídavosti diváka, který může pátrat po těch nejdrobnějších detailech, jako zvuk nahrávky v pozadí, či sluchátko v uchu. Jednoznačně film doporučuji každému kdo se rád nimrá v časových smyčkách a paradoxech a nebojí se film pustit dvakrát či třikrát.
  12. Paralelní světy
    Paralelní světy (2012)
    6
    Daného prostředí by se dalo využít podstatně líp, než jen k laciné lovestory. Nelogika čouhá na každém rohu, technické zpracování je ovšem na úrovni. Něco jako volné pokračování ovšem akčnějšího a lépe natočeného charakteru bych uvítal.
  13. Raubíř Ralf
    Raubíř Ralf (2012)
    9.5
    Po dlouhé době animák, který nevaří z vody, má příjemný "přátelství-podporující" děj a velice rozmanitý oldschoolgames svět. PS. Nádraží v routeru a cestovaní kabely němá chybu.
  14. Star Trek: Film
    Star Trek: Film (1979)
    8
    Zhýčkaný Abramsovými dvěma filmy jsem se rozhodl objevit počátek tohoto fenoménu. Hned zezačátku mě překvapilo jak staří jsou představitelé hlavních rolí v porovnání s restartem a jak se tam "nic" neděje. Ale po přivyknutí jinému způsobu vyprávění (podstatně méně explozivnímu) si mě příběh podmanil a mě nezbývá než uznat, že i stará banda má něco do sebe.
  15. Princ z Persie: Písky času
    Princ z Persie: Písky času (2010)
    9
    Odehrál jsem všechny herní tituly a těšil jsem se na film jako malé děcko. Film splinil moje očekávání na výbornou , chápu pro diváka který nezná tématiku to asi nebuda taková pecka ale kdo hrál alespoň písky času dostane co si zaslouží.
  16. Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce
    Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (2011)
    2
    Čím víc transformerů, tím horší příběh. Nepomůžou mu ani vtípky dvou malých robůtků ani organičtěji vypadající decepticoni nebo banda marináků poletujících v netopířím obleku nad apokalipticky hořícím městem. Akce tam nechybí .. vlastně je jí tam až moc a po hodině a půl už to začne mírně nudit. Ale abych jen nehanil, Jablonsky předvedl opět skvěle znějící hudební doprovod a Shia dobrý herecký výkon. Shrnuto, je to propad ale ne až na dno.
  17. Transmorphers
    Transmorphers (2007)
    0
    Film jsem pouštěl se záměrem šáhnout si na dno kinematografie. Očekávání film splnil, dokonce předčil. Úvodní scéna v bouři nemá na člověka lepší efekt než-li stroboskop a následně to de ještě do větších sraček. Některé efekty by se daly vzhledem k rozpočtu odpustit ale blesky bez hromů a hromy bez blesků, výbuch obřího robota naprosto bez zvuku výbuchu .. to tedy ne. Nejhorší jsou ovšem dialogy postrádající jakýkoli smysl nebo emoce. Asylum tedy opravdu nezklamalo.
  18. 2001: Vesmírná odysea
    2001: Vesmírná odysea (1968)
    2
    Za úvodní znělku bych mohl dát klidně 10/5 hvězdiček, ale následujících 140 minut je tak smrtelná nuda, že by si jeden podřezal žíly. Jenom scéna s HALem je jakž takž koukatelná, ale i tu ztvárnil Matt Groening v Simpsonech mnohem líp. //Po dvou letech// Po přečtení knihy, která se mi hodně líbila přestávám odsuzovat příběh jako takový, ale filmové zpracování mi přijde pořád naprosto mizerné.
  19. V Bruggách
    V Bruggách (2008)
    2
    Čekal jsem něco jako výborný Ritchieovský Snitch nebo Lock, Stock..., ale tenhle film nemá ani za mák podobný černý humor. Nemá totiž žádný humor. Ke konci má zajímavě zamotaný příběh, který ovšem končí bez rozuzlení a zanechá vás ještě zklamanější, než jste byli po hodině více méně prázdného úvodu. Jediným kladem tedy zbývá pohled na belgické středověké město, kvůli kterému jste si ale film nepouštěli.
  20. Doteky osudu
    Doteky osudu (2012)
    4
    V prvním díle Jake říká, že vzorec se stále opakuje. Bohužel tak tomu je i v celém seriálu. Každý další díl je jen derivát předchozího. Pokaždé vystoupí nové postavy, které se díky "ovlivnění vyšší silou" nějak dají dohromady. Zrovna tak hlavní postavy si člověka nepodmaní. Kluk který nemluví ani se neusměje, nepříjemná sociální pracovnice a tatík, co vykonává "vyšší vůli" aniž by věděl proč či jak? Navrch autoři vyhrabali učebnici matematiky a nalistovali Fibonacciho spirálu, protože vypadá cool a dá seriálu říz? No opravdu dává, ale jen v reklamě. Dál už je to jen důkaz, že ne všechno co obsahuje magická čísla stojí za to,
  21. Enderova hra
    Enderova hra (2013)
    6
    Patřím k těm, jež jsou knihou poznamenáni a celou dobu ve mě hlodala myšlenka: Věděl bych vůbec o čem film je, kdybych jí nečetl? Příběhová kastrace je zde vidět opravdu na každém rohu, od zredukování snad stovky bitev na dvě, až po kompletní vynechání pozemské linie. Postavy si k vám nestihnou najít cestu a tak s nimi můžete v závěru stěží soucítit tak jako v knize. Na druhou stanu, v detailech je film velice přesný, sci-fi scény jsou pěkně natočené a díky tomu je film relativně stravitelný. Pokud se tedy adaptace někomu líbila, určitě doporučuji knihu přečíst.
  22. Nula od Nuly pojde
    Nula od Nuly pojde (2006)
    10
    Film řídící se Murphyho zákonem o tom že co se podělat může to se podělá. Z něčeho co začíná jako obyčejné béčko, se vyklube necelá hodinka a půl plná vynikajícího černého humoru, několika mrtvol a naprosto nečekaných zvratů. To vše za doprovodu uderné hudby. Pro odpůrce "amerických" filmů na jedno brdo, je to přímo pohlazení po duši.
  23. Velká ryba
    Velká ryba (2003)
    10
    Nejlepší Burtonovka vůbec. Dokonalé filmové vyprávění, skvělé obsazení obvzlášť Ewan McGregor. Perfektně vykreslené postavy a celkově příjemná atmosféra. Opravdu 100%ní film.