Profilový obrázek

Stanulda007

Stanislav Ivoňák

Komentáře 41

Od nejnovějších
  1. Počátek
    Počátek (2010)
    9
    Ačkoliv jsem se napoprvé ve filmu trošku ztratil a chvíli netušil, zda jsou hrdinové v realitě, ve snu, nebo ve snu kde mají sen (už jen to zní zajímavě), nepamatuji si, kdy naposledy mi nějaký film tak vyrazil dech, že pokud by na mě při sledování někdo mluvil, vedle mě se něco rozbilo nebo zasáhl jiný rušivý moment, absolutně bych to nevnímal, jelikož jsem pouze civěl na obrazovku s otevřenou pusou. Takto geniální film se povede jednou za několik let. Spolu s Matrixem nejúžasnější sci-fi, co jsem kdy viděl. Už teď se těším, až se opět na Počátek kouknu.
  2. Na křídlech vážky
    Na křídlech vážky (2002)
    7.5
    Trošku jsem očekával něco ve stylu proroctví z temnot (možná z důvodu, že je to v podobných), ve výsledku se ale jednalo o film, který ani zdaleka není tak tajemný, děj odsýpá strašně pomalu a skoro nic se neděje. Proroctví z temnot se alespoň opíralo o nějakou skutečnou událost a docela zajímavou myšlenku motýlího muže a některé scény si pamatuji doteď, ale z tohoto filmu si nic moc neodnáším. Konec radši příliš nekomentuji, podle mě tenhle film totálně pohřbil. Škoda, mohl z toho být excelentní snímek ve stylu proroctví z temnot a nakonec z toho vypadl průměr. 50%
  3. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9
    Filmek obřích rozměrů, pro mne další nezapomenutelný zážitek v kině, a pro Ridleyho Scotta další eso v kapse. Russel crow je prostě sympaťák a to se nezapře, navíc v roli Římského generála / gladiátora je prostě geniální. Celý film má perfektní tempo, není tam sand pasáže kdy bych se nudil, nebo si zakrýval oči a říkal si " ježiš, co to tam zas dávaj za hovadinu". Prostě jsem se neskutečně bavil, a pro mne určitě jeden z top 10 filmů. 4/5 - 90%.
  4. Obhájce
    Obhájce (2011)
    10
    Abych mohl právnickému filmu, které zas až tolik přehnaně nevyhledávám, udělit maximum, musí se sejít hned několik důležitých věcí. Především je to chytrý případ, na kterém hlavní protagonista pracuje, dále je to právě kvalitní herec v hlavní roli, neuškodí ani přesvědčivě ztvárněné role vedlejší, film nesmí být příliš protahovaný a nesmí nudit a nakonec bych si z něj měl vzít alespoň nějaký ten pocit. Lincoln Lawyer pak obsahuje snad úplně všechno dohromady. Případ je dostatečně zajímavý a spletitý, Matthew McConaughey dokonalý, vedlejší role (R. Phillippe) také výborné, dvouhodinová stopáž je akorát, nuda se nedostavila a celkové vyznění tohoto zajímavého právnického thrilleru bylo také zapamatování hodné. Navíc když se k tomu přidal i moc fajn soundtrack a milá narážka na Mickeyho Cohena, nemusel jsem nad plným počtem dlouho přemýšlet.
  5. Total Recall
    Total Recall (2012)
    5.5
    Další film, který je názornou ukázkou toho, že když do něj napumpujete obrovský peníze, najmete hafo talentovaných výtvarníků (mimojiné talentovaných ve vykrádání I, Robot, Star Wars, Minority Report a Blade Runnera), přiberete hezký holky a Colinovo obočí, který je tak hustý, že nepropustí světlo, vykřesáte z toho všeho díky otřesnému scénáři jen sterilní nevzrušivou debilitu. Total Recall je plný akčních scén, které s vámi bohužel vůbec nehnou, a to nejen díky trapné choreografii soubojů. Je plný amatérsky napsaných dialogů, špatného herectví a nesmyslů. Kéž bych si mohl nechat nahradit ty 2 promrhané hodiny něčím příjemnějším. Třeba německým fekál midget pornem.
  6. Lovci pokladů 2: Kniha tajemství
    Lovci pokladů 2: Kniha tajemství (2007)
    7
    Můj oblíbený oddechový film. Druzí Lovci pokladů sice nejsou kdovíjak inteligentní podívanou a obsahují i několik velmi přemrštěných momentů (vloupání do Buckinghamského paláce, únos amerického prezidenta), ale jsou také neuvěřitelně zábavní a nápadití. Na Nicku Cageovi je navíc opět vidět, že si roli Bena Gatese patřičně vychutnal, nemluvě o Jonu Voightovi a Helen Mirrenové v roli jeho rodičů. Nezbývá tedy než stále doufat, že dříve nebo později vznikne i třetí díl.
  7. Dům u jezera
    Dům u jezera (2006)
    7.5
    Tato hercká dvojice podruhé spolu( Nebezpečná rychlost) a opět super. Dům u jezera se mi moc líbí. Hezký romantický příběh, který se nikdy nemůže stát, ale ve filmu je možné cokoli tak proč ne.
  8. Sám doma
    Sám doma (1990)
    8
    Vánoce bez tohohle filmu? Neexistuje! Pro mě je to tak neodmyslitelným symbolem svátků, že by to bez Kevina a jeho skvělých pastí na ty lupiče prostě nebylo ono. Taková skvělá komedie se nikdy neokouká, vtípky a hlášky z filmu jsou legendární.
  9. Zítřek nikdy neumírá
    Zítřek nikdy neumírá (1997)
    8.5
    Velmi dobrá bondovka. Nevím co od bondovek očekávají jiní lidé, jestli snad nějaký intelektuální prožitek nebo umělecký orgasmus... Mě stačí, že děj má spád a napětí a dialogy vtip. To tenhle Bond naplnil a navíc, Brosnan je v roli Jamese neopakovatelný stejně jako Connery.
  10. Lid versus Larry Flynt
    Lid versus Larry Flynt (1996)
    8
    Můj oblíbený snímek od Miloše Formana. Opět životopisné dílo, opět spokojenost. Larry Flint je opravdu obdivný chlapík a opravdu ujetý. Americký sen má různé podoby a myslím, že Larryho Flinta život stojí za to shlídnout. Zajímavosti: * Opravdový Larry Flynt se ve filmu objevil jako soudce * Závěrečná řeč Edwarda Nortona je téměr totožná s Alanem L. Isaacmanem, který Flynta ve skutečnosti obhajoval * Vila, která byla použita ve filmu je skutečnou vilou, ve které žil Larry Flynt v 80. Letech * Ve filmu několikrát zazní hudba Antonína Dvořáka z opery Rusalka (v televizi a při svatebních fotografiích). Moje hodnocení: 80%
  11. Zombieland
    Zombieland (2009)
    6.5
    Post-apokalyptický film bez sebemenší známky beznaděje, zmaru nebo zoufalství. (Ne-tak-zcela-)radostné, ale vtipné životy těch několika „šťastných“ přeživších [řež, která obvykle představuje těžiště zombie-slasherů, se zcela odehraje v über-estetických titulcích za libě nabasované „For Whom the Bell Tolls“ od Metalliky] pokračují i potom, co se z 99,9% obyvatelstva stali živí-mrtví - s tím divácky atraktivním rozdílem, že v mallu a za bouráky netřeba platit. Těch pár, co se dalo potom do party, jsou príma lidičky tvořící skoro ideální rodinku. Zručně od-realističněné [všude, kudy se postavy pohybují, funguje nezbytný konzumentský servis, elektřina; svět se anti-Romerovsky mění ve SKUTEČNOU, neproblematizovanou samoobsluhu resp. doslova zábavní park], bez emocí * o vztahy jde čistě fakticky * a právě proto bezuzdná švanda, která předčasně vrcholí [a končí], když na scénu přichází [a odchází] BM. Absolutně prázdné, což není nutně špatná věc... Třeba u večeře nebo když si chcete zlepšit náladu po „Cestě“.
  12. Austin Powers: Špión, který mě vojel
    Austin Powers: Špión, který mě vojel (1999)
    2
    Kdyby se mě někdo zeptal, proč jsem na to koukal, pak jedině rozumné vysvětlení je, že je o pozoruhodný studijní materiál o tom, jak postupně v naší společnosti dochází k odumírání intelektu. Jinak jde o oslavu vyměšován, bisexuality, infantilnosti, různých choulostivých částí těla, pohlavní fascinace a prostě všeho, co je symptomatické pro celkovou společenskou degeneraci.
  13. Resident Evil: Apokalypsa
    Resident Evil: Apokalypsa (2004)
    8
    Dvojka se mi rozhodně líbila o mnoho mnoho více než jednička. Více se rozvíjí prvotní příběh. Je zde hodně akčních a zajímavých scén. Ale v prvé řadě se mi velice líbí obsazení herců (pčedevším Oded Fehr), jejich postavy a také větší soustředění na Alice samotnou. Ovšem na druhou stranu co? Město plné zombie, pár lidí se snaží přežít, ale postupně umírají. A nad tím vším nějaký mamlas, který se chce jen pobavit tím, jak nějakou příšera zabíjí lidi a nebo jestli se dvě mutace zabijí nebo ne. 80%
  14. Hon na čarodějnice
    Hon na čarodějnice (2010)
    7.5
    Nicolas Cage dlouho toužil po roli ,,Rytíře" až se mu to splnilo! i když říkal, že natáčení bylo nejhorší co mohl zažít (scéna s vlky) i tak se mu splnil jeho dávný sen! mělo to hlavu a patu a mě si tímto získal!
  15. Robin Hood
    Robin Hood (2018)
    5
    Řekněme že tento film je omyl. A existují mnohem lepší adaptace Robina Hooda a pokuď toto čtete a uvažujete nad tím že shlédnete tento film koukněte radši na jiný. Já si jdu taky raději zlepšit náladu starší verzí Robina Hooda.
  16. Kursk
    Kursk (2018)
    9
    Když nepotopitelná ponorka klesne ke dnu, je to průšvih a mezinárodní ostuda. Každý národ by to řešil jinak, rusové to mají takhle. Vcelku povedený pohled na situaci a všechny, kterých se týká. Film, na který můžete vyrazit s partnerem, protože si tam každý najde to svoje. A Colin Firth v námořnické uniformě jako bonus :)
  17. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    9
    Výborný filmový zážitek. Smekám a jásám, že jsem mohl zas jednou shlédnout něco impozantního :) Dvojice postav se skvěle doplňovala, film měl šmrnc a spád. Úžasně vybalancované, co se týče vážnosti a humoru. Z kina jsem odcházel nadšený :-)
  18. Jednotka příliš rychlého nasazení
    Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)
    6.5
    Mě se líbil už Shaun of the dead, takže jsem tak nějak tušil, co to bude, ale ve finále to šlo ještě mnohem dál, fakt legrace od začátku až do konce. Lze vřele doporučit všem, pro které je akční žánr modla, nebo naopak i těm, kterým nevoní, protože těch narážek je tady až až. Parádní vraždy a spousta vtípků-luxusní komedie! 75%
  19. Smrt jí sluší
    Smrt jí sluší (1992)
    7.5
    Originální, bláznivá komedie, který se v době jejího vzniku snad ani nedalo vyhnout, protože jí všechny (dva nebo tři?) kanály opakovaly častěji než televizní zprávy...a zřejmě taky poslední film, kterej slušel ošklivce Goldie Hawn. Přestože komediálního talentu má bez diskuse na rozdávání, poslední dvě dekády neměla na filmy štěstí.
  20. RoboCop
    RoboCop (1987)
    8
    Rozstříleli ho na kusy a on se vrátil. Mrtvý, bez rodiny, odhodlaný se pomstít a vyčistit ulice. Tu a tam se stane, že někoho zlobivého střelí do ptáka nebo železným "prostředníkem" polechtá krční mandle :-) Nestárnoucí klenot!
  21. Doc Hollywood
    Doc Hollywood (1991)
    7.5
    Michael J. Fox v roli, v které si ho bude pamatovat historie.Tajemství mého úspěchu. Tady je to přesně naopak. I když nechtěně, jakousi náhodou skončí hlavní hrdina, pán doktor kdesi na jihu v zapadákově. Začíná najednou poznávat kouzlo venkova a tamější pohostinnost lidí. Všichni se tam znají, všichni na tom jsou stejně a nikdo nikomu nic nezávidí. Prostě taková idylka. Pak je tu ještě ta parádní osmdesátková hudba, která tak nějak postaršího diváka zahřeje u srdíčka.
  22. Kapitán Phillips
    Kapitán Phillips (2013)
    9
    Zajímavé téma a nálepka BOTS(based on true story) dala vzniknout situaci, že jsme vyrazili na rodinný výlet do bijáku. Dali jsme přednost Kapitánovi před Thorem a dobře jsme udělali. Film nabídl pěkně svižný příběh nákladní lodi, které velí charismatický Hanks. Počínající stáří dělá z Hankse zajímavý a nadále slibný obličej Hollywoodu. Oproti stojí obyčejný-neobyčejný rybář. Rybář, který díky západním nenažrancům nemá kde lovit ryby a tak se dává na dráhu zločinu. Ale jako by ani to nestačilo tak kdesi musíme tušit ošklivého bosse, který nebohého rybáře ždíme až na dřeň. Asi to tak, bohužel, bylo... Za sebe chci vyzvednout hlavně výkon T.Hankse v závěru filmu a to scénu z ošetřovny. Zahraný šok byl naprosto dechberoucí. Díky své profesi už jsem tyto situace zažil a Hanks to zahrál na pět hvězd. celkový dojem 90%.
  23. Muzikál ze střední
    Muzikál ze střední (2006)
    4.5
    Za jedinou hezkou píseň která ve filmu je a to hned na začátku. Jinka se dá říci, že zbytek filmu byla ztráta času. Hodnocení odpovídá tomu, že nejsem 11letá puberťačka ( pro které je zjevně film určen).
  24. Poslední Mohykán
    Poslední Mohykán (1992)
    9
    Překrásně přepracovaný scénář, který je mnohem romantičtější a hrdinštější než knižní předloha. Jsem přímo překvapená, že film je mnohem zajímavější než kniha...je tak svěží, tak plný lásky a hrdinného patosu, až se divím, že to Cooper nenapsal tak dobře. Podle tohoto scénáře ale, myslím, se už točilo ještě ve třicátých letech, kdy nějaký génius vymyslel dvoj-linku Sokolí oko-Cora a Uncas-Alice, příběh silnější dvojice předurčené k životu a dvojice, která prožila nevyslovený příběh lásky, zpečetěný přiznáním společné smrti. A ta hudba! Nadčasová...
  25. Smrtonosná zbraň 3
    Smrtonosná zbraň 3 (1992)
    9
    Jedna z nejlepších akčních sérií všech dob, vynikající hlášky, napětí, výborný kontrast dvojice Gibson-Glover. Považuju to za jeden ze svých nejoblíbenějších filmů. Zbylé díly stejně výborné jako tento.
  26. Můj kamarád drak
    Můj kamarád drak (2016)
    6.5
    Neotřelé, srdečné, upřímné. O dracích se natočilo už bezpočet filmů, ale tenhle je něčím jiný. Je o přátelství dvou osamělých duší, které se potkaly v hlubokých lesích. Co na tom, že jeden z nich má dvě nohy a dvě ruce a ten druhý čtyři tlapy, ocas a křídla? Tahle dvojka si mě získala od samého začátku. A i herecké obsazení dalších rolí bylo velice příjemné. Nutno přiznat, že jsem na konci i slzela, což se mi u dětského filmu snad ještě nestalo. Drak Elliot je precizně naanimovaný. Je to dráček sympaťák, takové dobračisko, které si chce hrát, ale umí se i postavit na zadní a vychrlit trochu toho ohně. Myslím, že tenhle film by si zasloužil fanoušky ve všech věkových kategoriích.
  27. Imaginarium dr. Parnasse
    Imaginarium dr. Parnasse (2009)
    6.5
    tůten filmek není pro technokratické dementy. Není ani pro diváky siláckých adventur. Ten je pro tvorečky, jejichž mysl se vznáší v mezaninu mezi 13. a 14. patrem. Sláva Fantazii! Tentokrát podpořené příběhem sahajícím do pekelných hlubin až k neodolatelnému a neporazitelnému maestro Devil. Gilliam o tomto snímku říká: "Mám takové podezření, že je to můj nejlepší film." Bez výhrady souhlasím. Je mnohem suverénější než Král rybář, mnohem poetičtější než Brazil a dalece převyšuje i 12 opic. Je nádherný. Mysteriózně naléhavý a mrazivě hořký. A tři podoby zesnulého Ledgera - geniální počin. Není nic, co bych mohl filmu vytknout. Miluji ho. Five stars aren't enoug.
  28. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    7.5
    Celkem zábavné a v pohodě dale se na to slušně koukat... Pro mě jen jedno mínus a to je strašně chaotické na mě nevím tady se mi to strašně nelíbilo... Ze začátku jsem měl s tím celkem problém pak se to srovnávalo, ale stejně pořád hrozně chaotické nevím aspoň tedy pro mě.
  29. Muž v ohni
    Muž v ohni (2004)
    8.5
    Celkem solidní jízda s pomalým rozjezdem. Je tu hodně velký důraz kladený na jednotlivé charaktery, jejich chování a dialogy - alespoň co se týče cca první poloviny snímku. V té druhé sledujeme Denzelovu krvavou vendetu. Co mě mírně zklamalo byl závěr filmu, který jsem bohužel tak nějak čekal.
  30. Terminator Salvation
    Terminator Salvation (2009)
    7
    Efekty na dobré úrovni, ale tento typ filmů už asi nemůže přinést nic nového.No co si budeme povídat, když jsem viděl že na režisérské křeslo tohoto terminátora usedl McG tak mi bylo jasné, že půjde o křišťálově průzračnou dynamickou akci plnou výbuchů, honiček a všemožných efektů které mají odvést divákovu pozornost od slabého děje, nijaké atmosféry a logických chyb. Dostal jsem prakticky to co jsem očekával a jen se mi potvrdilo, že můžou ještě natočit tisíc různých filmů a sérií pod názvem terminátor ale ten je jen jeden a bez Arnolda už to nikdy nebude ten děsivě chladný stroj, který se vás bude snažit za jakoukoli cenu zabít.
  31. Kolja
    Kolja (1996)
    9
    Tak se mi udělalo nějak smutno, a..že nevíš na koho jsem si vzpomněl?" Kolja vyniká uniká úžasnou poetikou, která z něj dělá světový (poprávu Oscarový) film.Snímek nedosahuje sice kvality Pelíšků, avšak je to náš nejlepší vývozní artikl.
  32. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2014)
    6
    Dějově je to zase něco jiného než starší verze od Cocteaua, Herze a Disneyho, což je fajn (obzvláště zajímavé mi tam přišlo, že tam ještě před Kráskou byla jiná žena). Za nejsilnější stránku této verze považuji úchvatnou výpravu a celkový vizuál, který je prostě skvostný, a film mě tím vyloženě okouzlil. Stejně tak kostýmy herců jsou nádherné. Celkově mi přijde, že je z toho filmu znát, že musel stát strašný prachy (na evropské poměry), a že vyloženě vyžaduje velké plátno v kině, aby se plně rozvinul do svých estetických kvalit. Co mi už přišlo trochu slabší, byla úroveň některých speciálních efektů, včetně samotné masky titulní postavy (která na mě navíc spíš působila jako legrační Kocour z Bulgakovova Mistra a Markétky). Rovněž mi nesedlo samotné obsazení titulních postav - Vincent Cassel mi zde ve svých 47 letech přijde pro roli zakletého prince příliš starý, a Léa Seydoux mi pro změnu nepřijde pro roli Krásky dostatečně atraktivní, s těmi svými věčnými kruhy pod očima a olbřímí mezerou mezi předními zuby. Jasně, je zajímavá, ale prostě podle mě ne typově vhodná pro takovou roli. (Bez zajímavosti mi ani nepřišlo, jak byla její postava emancipovaná a jak Zvířeti na začátku vzdorovala - možná o to víc se ale člověk na konci diví, kdy se teda vlastně stihla do Zvířete zamilovat). Za mě tedy nakonec spokojenost - a pocit, že je zde tento film mírně podhodnocený (aktuálně 62%).
  33. Pixely
    Pixely (2015)
    6.5
    Film má příběh, hlavního hrdinu, vztahovou zápletku, dětského hrdinu, dobro a zlo, ale zlo není moc zlé, nikdo neumírá, nikdo netrpí a všechno skončí dobře. Dobře je udělaná grafika, objekty se skutečně neustále skládají a přesýpají z bodů, tak aby daly vyniknout názvu a pointě filmu - i to je zajímavé a originální. Líbilo se mi, jak hlavní hrdinové předpokládají na základě svých zkušeností z hraní her, kam a jak bude pokračovat další kostičkový "teror". Film je normálně vtipný,Tradiční tým doplněn o Petera Dinklageho a zase to jakž takž šlapalo. Jak tu bylo řečeno, minimálně jako krásná vzpomínka na Packmana, Housenku a spol to funguje krásně (Podobně jako Raubíř ralf). Ale bohužel to bylo hodně málo využito. U těchto filmů se dá vytáhnout jak trikově tak příběhově daleko víc. Zase se to zvrhlo spíš na příběh o životní trosce, která umí hrát videohry, je to buran a snaží se dostat ženu. To co kdysi ve Vodonoši, Rivalech a spol Sandlerovi fungovalo mu prostě už v posledních letech nevychází. Ta sázka na tu image věčného losera už je hrozně ohraná a i když se zabalí do jakéhokoliv příběhu, tak je to stále stejné. Navíc Kevin James mi nikdy neseděl a ty scény s ním prostě vtipné nejsou.Super pokoukaná pro starší generace.
  34. Souboj Titánů
    Souboj Titánů (1981)
    9.5
    Nesmrtelný snímek. K tomu není co dodat.Má oblíbená klasika, na kterou v televizi nikdy nedám dopustit.Ať už film dávali na Velikonoce,na sv.Václava,na Silvestra či Vánoce nebo teď už jen občas v nedělní odpoledne v Tv,vždy jsem film miloval a vždy ho milovat budu.Vzpomínky na film samotný i vzpomínky kdy a jak jsem na něj koukal mě přemohly a pět si to u mě zaslouží.
  35. Mistrovský plán
    Mistrovský plán (2011)
    6.5
    Velmi příjemný víkendový filmík který nenudí a můžete se na to podívat s rodinkou.Stiller konečně nevypadá jako blbec, ale opravdu hraje, Brodericka by člověk snad ani nepoznal a Murphy má rozkecáno jako v osmdesátých letech.
  36. Godzilla
    Godzilla (1998)
    7.5
    Klasika z 90. let, kvalitně zpracovaná akce příběh nenudil, občas se u něj člověk i zasmál.Díky přítomnosti příjemných herců (dobře... tak alespoň nepřítomnosti těch co iritují) opět v pořádku... i když o co jde. Tady je hlavní hrdinou digitální "Gojira".
  37. Terminátor
    Terminátor (1984)
    10
    Kultovní klasika s kultovním Arnoldem,film který nikdy neomrzí naprostá scifi špička ve starých dobrých 80kách.Akční scény mají nápad a drajv. Všichni co se podíleli byli v neskutečný formě.Mrtvých je tak akorát, brutalita bezcitného kyborga je skvělá a vojáček z budoucnosti je správně vybrán.Prostě klasika! :-)