Godzilla

66%
Godzilla
Jaderné zkoušky v Tichomoří přinesly své ovoce. Godzilla, zmutované monstrum gigantických rozměrů, se vynořila z hlubin oceánu, aby změnila New York a další světová velkoměsta v hromady sutin. Armáda Spojených států je bezmocná a záchrana lidstva nakonec spočine na bedrech mladého vědce Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick), který před vznikem podobného příšery dávno varoval a charismatického vyšetřovatele jménem Philippe Roaché (Jean Reno). Času věru není nazbyt, protože Godzilla nejenže ničí co jí přijde pod tlapu, ale možná se chystá přivést na svět malá godzillata. To se nesmí stát, protože potom by nastal konec lidské civilizace...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Vynikající verze,která je zábavná,ale i svižná a nabitá skvělými efekty. Nevím co se na tomto snímku někomu nemůže líbit. Už od prvních minut film nabere slušné obrátky a jakmile Godzilla vběhne do města,tak se začnu tetelit blahem. Herci jsou vynikající a to hlavně trio Broderick - Reno - Azaria.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Godzilla, Mumie, Jurský park. Devadesátky měly něco do sebe hlavně co se týče nových trikových možností a i já tyto filmy v té době doslova hltal. Godzilla byl jeden z nich. Akce, monstrum uprostřed velkoměsta i kýbl klasických klišé, ale tak to prostě bylo. Pěkný film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Velkolepý snímek o velkolepé potvoře, která je po tomto ztvárnění ještě velkolepější. Popkornové vizuální ztvárnění vypadá na 90. léta velice dobře, takže kromě akce se tu najde nejen patřičný humor, který nervy drásající scény odlehčuje, ale i osobní příběhy a charaktery určitých postav. I přes svou dlouhou stopáž se pořád něco děje. Diváka tak skoro tvůrci nenechají ani vydechnout. Škoda jen mnoha do očí bijících nedokonalostí, z nichž nejvíce vyčnívá nepodchycená velikost samotné Godzilly. Ta se každou scénou viditelně mění, což je neodpustitelná chyba. Každopádně se jedná o snímek velice hlučný, akční a hlavně zábavný. A tak to má být.


Dodatečné informace

Původní název:
Godzilla (více)
  • USA Godzilla
Premiéra v ČR:
24. 9. 1998
Země původu:
USA
Rozpočet:
130 mil. USD
Tržby:
379,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Godzilla je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch