Profilový obrázek

Korben

Komentáře 43

Od nejnovějších
  1. Apokalypsa
    Apokalypsa (1979)
    10
    Wow. Vim, že válečný šílenství je peklo, ale tenhle film to dle mýho nejlíp vystihuje. Každej, kdo kdy toužil si hrát na vojáčka a dobrovolně narukovat, ten by si měl napřed dát Apokalypsu. Pak by možná pochopil, že to žádná prdel není.
    • dechberoucí atmosféra
    • herci
    • režie
    • hudba
    • nic
  2. Druhá šance
    Druhá šance (1999)
    6
    Po recenzích sem čekal blbost, ale nakonec to byl docela milej a překvapivě trefnej film o jedný vztahový krizi, kterou se jeden snaží vyřešit a druhej o to nestojí. Když si tim člověk projde, asi to víc ocení.
    • fajn herci
    • trefný situace
    • málo vtipu
    • uslzenej konec
  3. Bojiště Země: Sága roku 3000
    Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000)
    1
    Travoltovi jeblo v kouli a dostal na to desítky milionů dolarů, aby si mohl natočit sen o tom, jak skupina lidskej opic porazí superinteligentní rasu, která ustřeluje nohy kravám. To je skoro cool nápad!
    • je to vtipné
    • je to vtipné nechtěně
  4. Batman a Robin
    Batman a Robin (1997)
    6
    Vim, že většina fanoušků tenhle díl nenavidí, ale já ho jako dítě miloval. Arnold jako Freezy, Robin bruslící po Batmanově poku, sexy Batgirl. Jasně, je to srágora, ale srágora mýho dětství a já tomu těch 60% klidně dám :)
    • zábavná infantilita
    • nabušený obsazení
    • hodně jinde, než zbytek série
    • bradavky na kostýmu :)
  5. Apokalypsa v Hollywoodu
    Apokalypsa v Hollywoodu (2013)
    7.5
    Zhulená extratřída hollywoodské smetánky, kde je konečně vidět, jak to v tamních končinách chodí :), přesně tyhle filmy člověk miluje ve chvíli, kdy má doma partičku kámošů, tunu chlastu a chce se pobavit. Ideální výplach.
    • ujetý humor
    • cool apokalypsa
    • Tatum!
    • sem tam trapné vtipy
  6. Maturita
    Maturita (2013)
    0
    To sem si zase jednou naběh! Čekal jsem nějakou pohodovku ve stylu Janákovejch filmů, nebo třeba aspoň Gymplu, ale tuhle amatérskou chudinku nejspíš točili ve volných víkendech na mobil! Chtít vstupné byla krádež!
    • skončilo to
    • neskončilo to dost rychle
  7. Mafiánovi
    Mafiánovi (2013)
    7
    Taková pohodová nenormální rodinka, kterou Luc Besson dokazuje, že doby Leona a Nikity sou dávno pryč, ale pořád má ještě v ruce řemeslo. Jen ten Tommy Lee Jones tma byl hodně do počtu a
    • narážky na mafiánské filmy
    • herci
    • pohodové tempo
    • finále
    • nevyužitý Jones
  8. Insidious 2
    Insidious 2 (2013)
    8
    Podobně jako Terminátor 2 a Vetřelci se i Insidious drze vydává jinou cestou, než předchůdce a funguje to nad očekávání dobře. James Wan je opravdu král hororu. Nevidět letos i jeho V zajetí démonů, možná bych dal ještě víc.
    • svěží přístup
    • humor
    • horor tentokrát slabší
  9. Lásky čas
    Lásky čas (2013)
    8.5
    Richard Curtis se znovu vytáhl a po klasikách Láska nebeská a Piráti na vlnách přináší další film, který bude aspirovat na vánoční trvalku. Jen to cestování časem možná bylo trochu navíc. Sice si tím tvůrci otevřeli hodně možností, ale ve výsledku museli dělat i dost násilných konstrukcí.
    • humor
    • herci
    • romance
    • nedotažená sci-fi složka
  10. Nymfomanka, část I.
    Nymfomanka, část I. (2013)
    9
    Dobře Trier! Kdeže porno, ona je to vlastně komedie! V životě bych nevěřil, že může být film s podobnou tématikou zábavný, ale Trier to zkrátka dokázal. Jen sem zvědavý, co budou na film říkat zvrhlíci. Ty asi budou hodně zklamaný.
    • vtipné momenty
    • Trierova režie
    • herci
    • chybí konec
    • porna mohlo být víc, když už šli tak daleko :)
  11. Donšajni
    Donšajni (2013)
    1
    České peklo, které se Nova snaží divoce maskovat tím, že ho cpe na nejrůznější nominace a ohání se americkou premiérou. I kdyby to ale oslavoval král Jelimán z Madagaskaru, nic to nezmění na tom, že je to zoufalá, nevtipná a hrozně špatně natočená věc (ano věc, ne film) a bojim se jen toho, že to bude mít úspěch.
  12. Osamělý jezdec
    Osamělý jezdec (2013)
    7
    Ale no tak, je to KOMEDIE. Kdo od tohohle probohá čeká vážněj western? Depp mě bavil jako vždycky, vůbec to nebylo nudný, jak se tu některý dušujou, i když je fakt, že to kecání starýho indiána tam bejt nemuselo. Ale akční scény DOKONALÝ a kamenujte si mě, ale já sem si ty žravý králíky oblíbil :)
  13. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    6
    No nevim. Na žánr málo krve. Na blockbuster zase často moc komorní. Na chytrý film strašně jednoduchý scénář (hej, musíš na jedno místo, tam ti řeknou další místo a furt dokola). Konec byl divnej. Jak kdybych přepnul na jinej film (nebo seriál Živí mrtví). Světový válce Z by strašně slušela větší krvavost a celkove sebejistější podání. Pitt je takovej mdlej, ale on takovej hrdina asi i bejt měl.
  14. Percy Jackson: Moře nestvůr
    Percy Jackson: Moře nestvůr (2013)
    7.5
    V podstatě to samé, což jednička, což buď někomu hrozně vadí, nebo mu to bude vyhovovat. Percy je dle mýho sympaťák a ani jeho druhá štace mě nezklamala, i když mi přišlo, že tam bylo míň hvězd, než minule. Trojku bych docela bral.
  15. Riddick
    Riddick (2013)
    6
    Staronový Riddick se snahou o návrat ke kořenům, ale přílišné heroizování postavy na úkor hlášek a celkově pomalý rozdejzd z toho dělají jen odvar Černočerné tmy. Nenudil jsem se a Riddick je pořád borec, ale chybí tomu větší dávka nadhledu.
  16. Nevědomí
    Nevědomí (2013)
    6
    Achjo. Začalo to tak dobře. Cruise se plahočí troskama, vzpomíná, všude zkáza, fakt sem chrochtal blahem. A pak začnou řešit zápletku a vyleze z toho hovadina, kdy nic nedává smysl, alieni dělat věci bez jasnejch důvodu a konec, to už bylo vůbec hrozně daleko. Nechápu, že když do toho daj takový prachy, že si nepřečtou scénář.
  17. Dredd
    Dredd (2012)
    9
    Fuck off Stalloneho verzi. Všechno byla špatně a tady to naštěstí do puntíku napravili. Urban výbornej (i když není vidět:))), akce bezvadvě krvavá a přepálená a konec... no, asi tak, konečně se někdo vysral na vyjednávání. Tak se na ně musí!
  18. Agent bez minulosti
    Agent bez minulosti (2002)
    6
    Čím je první díl Uncharted pro svou sérii, tím je Agent bez minulosti pro Bournea. Není to špatný, ale zkrátka je to trošičku utahanej star, kde je akce jen slušná a hrdina to má k tomu "pravýmu ořechovýmu" ještě nějakej ten krok. Ty začátky.
  19. Terminator Salvation
    Terminator Salvation (2009)
    7
    Čtyřka svýho času dostala docela zjebáno, ale jak ukažuje zdejší hodnocení uživatelů i kritiků, nic není tak horký, jak to vypadá. Jde o solidne zvládnutou akční nálož se super vizuálem (Fallout hadr) a výbornym Balem. Škoda, že nedošlo na další díl.
  20. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
    Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
    5
    Tohle fakt ne. Dabing tomu nasazuje korunu, ale celkově to prostě vůbec nemá na původní trilogii. Nechápu, proč si Lucas prznil vlastní odkaz (ono bylo jen dobře, že v původní trilogii režíroval jen jeden díl). Ještě, že SW prodal. Už to nedává.
  21. Uncharted: Drake's Fortune
    Uncharted: Drake's Fortune (2007)
    7.5
    Hrál sem to jako poslední a vedle dvojky a trojky tohle hodně ztrácí. Moc střílení a málo hádanek. Ve své době to asi byla bomba, dneska sem to málem nedohrál. Ale tak každej nějak začínal. A pořád je to lepší, než většina posledních Tomb Raiderů.
  22. Můj pes Killer
    Můj pes Killer (2012)
    1
    Pseudointelektuální kokotina, která vyhrává na festivalech ceny. Díky, nechci, mám radši filmy, kde je skutečná kamera a herecký výkony a ne tohle ochotnický divadlo, vyvažující nedostatky uměleckou nálepkou. Fuj, proto nejezdim na fesťáky.
  23. Pravidla mlčení
    Pravidla mlčení (2012)
    4.5
    Zklamání. Od herce/rejži Redfordova formátu bych čekal víc, než nudnou naháněčku chlápka, kterej po každejch sto uběhuntejch metrech musí odpočívat. Tohle už tu bylo milionkrát, holt ne každej může bejt na starý kolena borec jako Eastwood.
  24. RED
    RED (2010)
    6
    Čekal jsem trochu víc. Sranda to je, o tom žádná, Willis je v pohodě, Malkovich super, ale režie by mohla bejt svižnější a pořádnej záporák nikde. Jednohubka, ale na dvojku se těším. Už kvůli Antonymu Hopíkovi, kterej v komediích moc nehraje.
  25. Záhada Hory mrtvých
    Záhada Hory mrtvých (2013)
    2.5
    To byl nějakej díl Scary Movie, ne? Parta idiotů běhá v mrazu, navzájem si nic neřeknou a na konci z toho vyleze echtchujovina s dvěma nemrtvejma a absurdní pointou. Od režiséra Smrtonosný pasti bych teda čekal něco lepšího. P.S. Už mě ty horory alá Blair Witch dost lezou krkem. Originalita holyvůdu fakt nic neříká.
  26. Resident Evil: Afterlife 3D
    Resident Evil: Afterlife 3D (2010)
    5
    Skoro stejná blbost, jako dvojka, ale tady mi to zachránilo 3D. Na druhou stranu mi přišlo, že Andersonovi hodně docházej nápady, protože celkvoě vzato se tady vlastně moc nestane. Ale zase mě potěšilo, jak na konci odkazuje na čtvrtý díl hry.
  27. Resident Evil: Apokalypsa
    Resident Evil: Apokalypsa (2004)
    5
    Horzně divný díl. Skvělá kulisa nakaženého města, ale ta režie půlku scén zabíjí. A Milla už tu začíná vypadat trochu jako koště. Zato Jill, do té bych se klidně nechal zatknout. Celkově vzato průměr, ale pořád ne nějaká extra tragédie.
  28. Konečná
    Konečná (2013)
    9
    Pro mě kultovka a jasná koupě do domácí sbírky. Jasně, nic novýho a malý město je Arnímu trochu těsný, ale pořád to má v paži! Chtěl jsem akční výplach se svým oblíbencem po vzoru osmdesátek a ten sem dostal. Maximální spokojenost.
  29. Resident Evil: Zánik
    Resident Evil: Zánik (2007)
    9
    Fantastická práce! Po solidní jedničně a nic moc dvojce přichází našlapaná trojka plná nápadů, stylových scén, hlášek a vůbec se režisér Highlandera nečekaně pochlapil (citace Ptáků je roztomilá:). Takovouhle pecku bych od něj vážně nečekal.
  30. Resident Evil
    Resident Evil (2002)
    8
    První a zřejmě nejčistší díl, aspoň pokud jde o scénář. Žádný zbytečný kotrmelce, ani pokusy o rádobypřekvapení. Prostě žánrová klasika s pár klaďasi, tunou zombies a jednou pěknou zrůdou. Škoda Michelle. Ta si zasloužila něco lepšího.
  31. Lincoln
    Lincoln (2012)
    6
    Ježiš, to bylo dlouhý jak tejden před vejplatou. Herci výborný, možná, kdyby šlo o naší historii, tak by mi to přišlo zajímavý, ale takhle jsem u půlky lidí nevěděl, kdo to je a díky tomu půlku kecl skoro prospal. Oscarový peklo.
  32. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    10
    Geniální cosi. Tarantino znovu míchá a znovu baví. Všechno tu funguje a finální krvavá lázeń je prostě hotová slast. Už aby Tarantino zkusil i nějakej akčňák ve stylu béčkovejch osmdesátek. S tímhle přístupem by to byla dokonalost sama.