Citlivý člověk

57%
Citlivý člověk
„Stárnutí není pro sraby,“ říká jedna z postav ceněného románu Jáchyma Topola, slovy recenzenta „komické a brutální reportáže z odvrácené strany života,“ který volně adaptoval do filmové podoby jeden z největších talentů mezi tuzemskými režiséry Tomáš Klein. Temně groteskní drama se odehrává na více cestách. Té hmatatelné, tu kruté, tu bláznivé, po níž se pokouší vrátit domů kočovný herec Táta Mour se svou ženou Mámou a dvěma syny, ale i pomyslné, ještě klikatější a prašnější, na níž se sváří často imponující duševní mladost (či nezralost, řekl by škarohlíd) s životními okolnostmi nutícími protagonistu ke zmoudření. Úzkostná i bujará kinematografická féerie o lásce, strachu z osamění a pohledech synů upřených na otce. (MFF Karlovy Vary)



Recenze: Citlivý člověk

Kinobox.cz
30%

Film má od počátku lehce vyšinutou stylizaci. Postavy jsou primárně maškarami, které divadelně deklamují, vydávají skřeky a citoslovce, nebo naopak mlčí. Celou dobu to vypadá, že by se z toho mohla vyklubat akční bojovka, ale to by bylo zjevně málo artové, takže všechna akce okamžitě končí ve svém zárodku. Prozatím nejhorší film z nabídky KVIFF.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
3
Nespoutaný rej nahodilých obrazů, jenž místy zaujme podmanivými a energickými momenty, většinu času jen neúspěšně hledá, co kromě undergroundového buřičství vlastně může nabídnout. Především se ale velmi špatně hodnotí, jelikož každý divák ve výsledku uvidí zcela odlišný film.
chilli.off
chilli.off
281 bodů
2
téměř odpad, random scény, random úplně všechno. jediná scéna se mi ve filmu líbila - scéna s motorkami. jinak film neni asi vůbec pro me, absolutně jsem ho nepochopil
Klimetka
Klimetka
127 bodů
10
Desítka od citlivé holky!


Dodatečné informace

Původní název:
Citlivý člověk (více)
  • Česká republika Citlivý člověk
  • Česká republika A Sensitive Person
Premiéra v ČR:
9. 3. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika

Podobné