Příběhy obyčejného šílenství

74%
Příběhy obyčejného šílenství
Trojnásobný držitel Českého lva Ivan Trojan v nové komedii kultovního scenáristy a režiséra Petra Zelenky (Samotáři, Knoflíkáři, Rok ďábla). Petr (Ivan Trojan) je mladý muž, který už by měl mít život pevně pod kontrolou. Stále se však, a ne vždy vlastní vinou, ocitá ve víru absurdních situací, které vytrvale hatí jeho milostný život i původně slibnou kariéru leteckého dispečera. Z navigační věže spadnul až za volant vysokozdvižného vozíku v letištním překladišti a vztah s milovanou Janou nahradila ponižující pozice voyera za úplatu šmírujícího sousedy, kteří na „to“ potřebují diváky. Ani Petrovi rodiče nejsou úplně standardní. Matka je posedlá dobročinností a balíky s obnošeným šatstvem bombarduje oběti války i živelných katastrof na celém světě. Otec, který kdysi zvučným hlasem namlouval komentáře k socialistickým týdeníkům, se s dojemnou bezradností potácí v nových svobodných časech. Jeden náhodný telefonát a trocha černé magie nezadržitelně rozjíždějí kolotoč komických situací plných absurdity každodenního „obyčejného šílenství“. Na základě vlastní úspěšné hry natočil kultovní scenárista a režisér největších diváckých hitů posledních let Petr Zelenka komediální love story o různých podobách lásky. Autor Knoflíkářů, Roku ďábla či scénáře Samotářů nabízí další příběh prosycený typickým smyslem pro humor. Vedle trojnásobného držitele českého lva Ivana Trojana uvidíme ve filmu i Jiřího Bartošku, Zuzanu Bydžovskou, Miroslava Krobota, Ninu Divíškovou, Zuzanu Šulajovou a Karla Heřmánka.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Příběhy obyčejného šílenství jsou důkazem toho,že není potřeba točit jen film s válečnou tématikou,nebo z doby komunismu. Ruku na srdce,ale většina naších filmů má toto téma. Zelenka patří k nejlepším českým režisérům a zde jde nádherně vidět proč. Geniálně napsaný scénář dává vyniknout skvělému Trojanovi s Krobotem.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Parádní komedie, lehce ujetá, šmírácká a hlavně skvěle zahraná Ivanem Trojanem. Není to trapná přeslazená vztahová komedie, které chrlíme, jako na běžícím páse. Je to prostě skvělý příběh obyčejného šílenství, které se dá tak trochu pochopit, byť je absurdní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Tohle je vlastně první Zelenkův "normální film", kde vypráví standardní fikční příběh konkrétního protagonisty. A není to ono. Krom toho, že mu vyšel tradiční český chcípák, který nic nedává světu, ale chce od něj brát, chybí i pevnější kostra, která by odněkud někam vedla.

Dodatečné informace

Původní název:
Příběhy obyčejného šílenství (více)
  • Česká republika Příběhy obyčejného šílenství
  • Česká republika Geschichten des alltäglichen Wahnsinns
  • Česká republika Príbehy obyčajného šialenstva
  • Česká republika Wrong Side Up
Premiéra v ČR:
24. 2. 2005
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika, Německo

Podobné


Powered byJustWatch