Láska a smrt

77%
Láska a smrt
True crime série z produkce HBO Max sleduje osudy přátelství dvou žen, které mají veskrze stejné, úspěšné a společné životní dráhy. Obě spolu zpívaly ve sboru, jejich dcery jsou nejlepší kamarádky, manželé pracují v úspěšné technologické společnosti. Pod povrchem idylického přátelství dvou rodin se však skrývají temné myšlenky, křivdy, nevyřčené problémy, frustrace a skryté tužby. Veškeré emoce bublají tak dlouho, než vyústí ve fatální události, po kterých životy obou žen nebudou nikdy jako dřív.




Recenze: Láska a smrt

Kinobox.cz
75%

Tvůrci vykreslují retro prostředí jako ze Stepfordských paniček, přičemž dobové ukotvení přibližují vedle titulků s datem hlavně kulturní odkazy. Děti chodí na Halloween za postavy z Pomády a Star Wars, z rádií hraje odpovídající muzika.


Jamie76
Jamie76
4 286 bodů
9
Skvělý seriál. Napínavý, zajímavý, skvěle obsazený.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Love & Death, seriál, který je inspirován skutečnými událostmi, začíná dosti pomalou expozicí, přetrvávající první tři díly. Postupem času se zde sice začíná budovat atmosféra, nicméně i přes to by se dalo výrazně krátit. Od čtvrtého dílu se však seriál rozjíždí a stává se napínavějším a napínavějším. Skvělá hudba dodává celkovému zážitku mrazivou, místy záhadnou, atmosféru. Ti, kdo nejsou obeznámeni s případem, na kterém je seriál založen, se mohou těšit na několik překvapení. Charismatický herecký výkon Elizabeth Olsen zanechává hluboký dojem a bez ní by seriál nebyl ani z poloviny tak dobrý. I přes mírně pomalý start nabízí Love & Death napínavé a emotivní zážitky, které podtrhují skvělá hudba, mrazivá atmosféra a překvapivý dějový vývoj.
BUtLA
367 bodů
4
Průměrně nasnímaný seriál, který skáče napříč žánry, uvěřitelné herectví střídají náhodné afektované výlevy a série celá schválně vyznívá do prázdna. Což by samo o sobě nebylo na škodu, kdyby se tím vším tvůrci snažili něco říct. To ale není tento případ. Nabízí se sice celá řada témat. Jen velmi málo jich je ale v seriálu nějak podrobněji rozpracováno.


Dodatečné informace

Původní název:
Love & Death (více)
  • Láska a smrt
  • USA Love & Death
  • USA Amor y muerte
  • USA Láska a Smrt
  • USA Love and Death
  • USA Любов і смерть
  • USA Любовь и смерть
  • USA Љубав и смрт
Premiéra v ČR:
27. 4. 2023
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch