Trabantem tam a zase zpátky

70%
Trabantem tam a zase zpátky
Jeden z nejznámějších českých cestovatelů současnosti Dan Přibáň uzavře v dubnu příštího roku na plátnech kin svou jedenáctiletou cestu kolem světa. Poslední adrenalinová výprava žlutého cirkusu s názvem Trabantem tam a zase zpátky se napojuje na trasu první expedice, na cestě z Asie do Prahy domů ujede 17 237 kilometrů. Filmaři tentokrát zachycují divokou jízdu z jižní Indie přes Nepál, Himaláje, Pákistán, Čínu, Kyrgyzstán až do Uzbekistánu a odtud přes Rusko, Ukrajinu a Slovensko do Česka. Osmičlenný tým definitivně dokázal, že k projetí světa není potřeba drahých terénních vozů, ale stačí dva trabanty, polský Fiat alias Maluch a stará česká motorka Jawa 250. Česká kina se nyní mají možnost utkat o exkluzivní slavnostní předpremiéru 4. dubna 2019, distribuční premiéra ve všech ostatních kinech proběhne 11. dubna. (Aerofilms)



Recenze: Trabantem tam a zase zpátky

Kinobox.cz
60%

Když se auto rozbije (což se děje pořád), opraví se. Když se dál nedá jet, auto se naloží do nákladního auta. Není to švindlování? Asi ne, protože žádná pravidla nejsou stanovena a film je jen o tom, že si jeho hrdinové dělají to, co je baví, a mají na základě toho pocit, že něco dokázali a že jsou free.


Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
7
Moc me nebavi, kdyz se v autentickem dokumentu o ceste resi predevsim vztahove problemy, ktere me (narozdil od mistnich zajimavosti a cesty samotne) v podstate vubec nezajimaji. Takze kdyz se tentokrat "nic nedeje", filmu nedominuje ani flegmaticky chronicky problematizator, ani hysterka, divak mel najednou sanci uzit si vsechny zajimavosti po ceste. Hura! Uz protoze cestuji po paradnich destinacich.


Dodatečné informace

Původní název:
Trabantem tam a zase zpátky (více)
  • Česká republika Trabantem tam a zase zpátky
  • Česká republika Trabant: There and Back Again
Premiéra v ČR:
11. 4. 2019
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Trabantem tam a zase zpátky


Powered byJustWatch