Hrdinové ohně

78%
Hrdinové ohně

Příběh podle skutečných událostí o skupině hasičů, kteří musí ochránit malé město před zničujícím požárem.




Recenze: Hrdinové ohně

Kinobox.cz
83%

Co se mi na filmu líbilo? Herecké výkony. Kamera a triky. Humor. Soundtrack režisérova oblíbence Josepha Trapanese. Znázornění mužského kamarádství, bez přehnaného hrdinství, podobně kvalitně jako ve Wind River. To, jak byl vylíčený vztah mezi manžely Marshovými. Tak přirozeně působící blízké emoční pouto a tak kvalitně ztvárněnou intimitu jsem už dlouho na plátně neviděla. Možná naposledy v Místě u moře.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Film podle skutečných událostí a hasiči velkých požárů v akci. Když se děj přesune do klidu do jejich městečka, není to žádná sláva, když jsou ale na cvičišti, nebo na "bojišti" je to paráda. Zbytečné mi přišly některé typicky americké velkohubé drsňácké hlášky.. přišlo mi to zbytečné a nedůstojné. Závěr a zpracování samotní tragédie je velmi pěkně udělané. Film napsal život sám, za mě to mohlo být více důstojné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Tento film je věnován Granite Mountain Hotshots a jejich rodinám a pojednává o požáru u Yarnellu, kde při zásahu došlo k největšímu úmrtí požárníků od útoku 11. září. Je to pocta odvážným mužům, kteří riskují při každodenním boji s divokými požáry a jejich podporujícím rodinám. Ale pozor, snímek v žádném případě není natočen ve stylu popkornové zábavy plného hlášek a hrdinství. Celý děj je pojat přirozeně, reálně, zkrátka tak, jak se věci skutečně mají. Není tu žádná hlavní postava. Každý je tu sám za sebe se svými pracovními i soukromými problémy a radostmi. Devizou je ohromné kamarádství a emocionální boj jednotlivce. Scenérie hor a kopců jsou nádherným doplněním stavu přírody a hrozby takového mohutného požáru. I CGI jsou naprosto na jedničku. Životní děj plyne přirozeně a vede k zamyšlení na některými charaktery. Každý bojuje s vlastním osudem a všichni společně s požárem. Konec vyprávění však naprosto šokuje. Na city se sice tolik netlačí, jak by se v takovém případě dalo předpokládat, ale právě vlivem reálného zpracování s ohledem na vnímání okolí a přirozené psychologie člověka vývoj nečekané a hlavně nepředvídatelné události v soucitném divákovi skutečně zamrazí. Snímek hranic artu nedosahuje a možná je to škoda, ale i tak se jedná o zatím nejlepší a nejreálněji zfilmovaný příběh o likvidaci požáru, jaký lze v poslední době spatřit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Filmů o hasičích, navíc ještě dobrých, moc nevzniká. Tenhle se k nim asi zařadit dá, nicméně na můj vkus tu byla až moc okatá hra na rodinu, Tellerovi to přepnutí na vzorného tátu taky nešlo moc věřit...prostě americký patriotický patos zase trochu jinak.


Dodatečné informace

Původní název:
Only the Brave (více)
  • USA Hrdinové ohně
  • USA Only the Brave
  • USA Granite Mountain
  • USA Granite Mountain Hotshots
  • USA No Exit
Premiéra v ČR:
16. 10. 2018
Země původu:
USA
Rozpočet:
38 mil. USD
Tržby:
25,75 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hrdinové ohně je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch