Perfektní den

71%
Perfektní den
Španělské drama Perfekní den nazíraný válečný konflikt z neobvyklého úhlu pohledu, mimo krvavé bojiště a očima nevojáků. Do popředí zájmu se dostává skupina humanitárních pracovníků v čele s ostříleným, konfliktem znechuceným Mambrúem (Benicio Del Toro), která pomáhá obyvatelům horských vesnic zasažených válkou. Vše zkomplikuje nález mrtvoly v jedné z posledních studní široko daleko. Snaha odstranit nemilé překvapení ze zdroje pitné vody se ukáže jako katalyzátor nepředvídatelných událostí nutících hlavní postavy projít minovým polem (doslova i obrazně).



Recenze: Perfektní den

Kinobox.cz
60%

Téměř všechno, co stojí za zmínku, se ve filmu odehraje prostřednictvím toho, že si spolu dvě nebo tři postavy povídají. Že při tom občas jedou autem nebo vytahují mrtvolu ze studny, to je víceméně jedno.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Snímek je výborný každým coulem. Nejvíce mne však zaujalo to mezinárodní herecké obsazení plné hvězdných jmen. Snímek je ve své nejhlubší podstatě pořádné humanitární drama,ale jako celek je to obaleno místy velmi černým humorem a trochou road movie. Vše se točí kolem vytažení mrtvoly ze studny,která znečišťuje vodu. Jako úkol to zní jednoduše,ale pravda je bohužel úplně někde jinde. Při řešení tohoto problému se hrdinové dostávají do velmi zapeklitých situací podpořené skvělým soundtrackem. Perfektní den je zkrátka ukázka toho jak nesmyslná byla válka na Balkáně.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7.5
O válce na Balkáně toho moc natočeno není, přitom to byla opravdu hnusná vlastenecká válka plná porušování lidských práv a hrůzných činů. Pětice humanitárních pracovníků s dalších aktérů se snaží vyčistit studnu. Téma zní lacině, ale snímek je tak syrově natočený, že to bere dech, pomalu dávkuje divákovy hrůzy války. Moc pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Perný den na válkou zasaženém Balkáně. Sehnat takové lano tady totiž není vůbec nic jednoduchého. Výborné černohumorné drama s lahůdkovým obsazením i soundtrackem. Señora Leóna je třeba do budoucna bedlivě sledovat.

Dodatečné informace

Původní název:
Un día perfecto (více)
  • Španělsko Perfektní den
  • Španělsko Un día perfecto
  • Španělsko A Perfect Day
Premiéra v ČR:
31. 12. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Španělsko
Čeština:
Perfektní den je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch