Fantastická čtyřka

45%
Fantastická čtyřka

Jedni z nejdéle sloužících komiksových hrdinů ze stáje vydavatelství Marvel se vracejí, aby znovu získali své superschopnosti, které je proslavily po celém světě. Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. V hlavních rolích se představí skvělá herecká sestava ve složení Miles Teller (Whiplash, Divergence, Rezistence), Michael B. Jordan (Kronika), Kate Mara (Iron Man 2, American Horror Story) a Jamie Bell (Billy Elliot, Snowpiercer). Režie se ujal Josh Trank (Kronika). (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
V tomto případě si vyšlápnu a půjdu proti proudu. Tohle ztvárnění Fantastické čtyřky mi velmi sedlo. Jak normálně nadávám na temné pojetí filmů,tak zde jsem ho vítal s otevřenou náručí. Josh Trank prokázal,že je skvělý režisér a i přes problémy se studiem natočil zdařilou komiksovou adaptací,která hravě strčí do kapsy svého staršího sourozence.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
2
Nový a rapidně omlazený restart čtyřkové party by nemusel být špatný, kdyby do toho nezavlekli rasový kodex a také v jednoduché míře s původním komiksem naprosto související děj počátku všeho. Teleportace? No jasně, Ale když ono to tak ohromně připomíná snímek ´Moucha´ (1986). Scénář je tak největší bolístkou na celém tomto superhrdinském pokolení. Námět by vystačil i na seriálovou stopáž, čímž poukazuje na rapidní stereotypnost postav. Všichni jsou po vědecké stránce chytří, snaží se o teleportaci a to je vše. Žádný vývoj postav, prostě nic. Ani o nějaký humor či hlášky tu není viditelná snaha. Atmosféra v rámci napětí naopak snahu zaujmout má, ale hodně to przní naprostá absence emocionální stránky charakterů postav. Své udělal i špatný casting, neboť ani jeden herecký představitel nezapadá do daných postav jak komiksově, tak i zábavně. Komiksová předloha je krásně barevná. Ale tohle? Proč ta šeď? Proč ta temnota jako u Batmana? Chaos, nepořádek, podivnosti nad podivnostmi. Ne. Tohle prostě nefunguje. Že prý to měl být temný a realistický příběh. Tohle? Jeden ze sebe dělá pochodeň, druhý vypadá jako chodící skála… No nic. Je to jen hřebíček do rakve superhrdinského týmu pod názvem ´Fantastická čtyřka´, neb selhává naprosto vše. ´Ant-Man´ (2015), který byl uveden ve stejném roce, vedle tohoto vypadá jako mistrovské dílo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Tak strašná, strašná škoda! Některé aspekty tohohle filmu jsou vynikající, předně záporák Victor Doom, který po svém nekompromisním úniku ze zajetí a demonstraci svojí síly budí dojem, že by byl jeho jediným důstojným soupeřem Superman. Bohužel proti němu stojí silově absolutně nevyrovnaná partička nerdů pomlčka modelů, kteří jsou sami o sobě sice dobře obsazení i rozehraní, ale tak mocného protivníka mohou porazit jen nedůstojně, třeba že ho někam strčí, když zrovna nedává pozor. Jinak je překvapivé, že v téhle komiksovce prakticky není akce, jde jen o hodně dlouhou expozici, což bude mnohé nudit. Mně vadí, že ona expozice musí být dost zkratkovitá, protože z nějakého důvodu každá blbost dnes může mít dvě a půl hodiny, ale film, který představuje hned pět postav, má jen něco přes hodinu a půl. Což prostě nestačí. Může to být tím, jak studio Trankovi film sebralo a přestříhalo. Já nevím, kde je pravda, ale vysvětlilo by to aspoň, že všechno v nové Čtyřce vypadá nehotově a polovičatě. Mrzí mě to moc, protože výsledek má charisma a drží se daleko od zábavné rutiny, ale pořád rutiny Disneyho Marvelu. Bohužel tu chybí spousta věcí, které by sem patřily...


Dodatečné informace

Původní název:
Fantastic Four (více)
  • USA Fantastická čtyřka
  • USA Fantastic Four
Premiéra v ČR:
13. 8. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
167,98 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Fantastická čtyřka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch