Srdcová sedma

68%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Mám hrozně rád tyhle filmy kde je v hlavní roli osud. Ta myšlenku co by se stalo kdyby hlavní hrdinka v podání nádherné Gwyneth stihla a nestihla vlak se náramně povedla a je radost jí sledovat. Bohužel nápad není všechno a režisér nedokázal dostatečně využít potenciál,který film nabízí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
8
Co kdyby? Otázka provázející historii od nepaměti. Co kdyby Hitler vyhrál válku? Co kdyby Napoleon dobyl Rusko? Co kdyby Karibská krize skutečně vyvrcholila jaderným konfliktem? Ale také co kdybychom se ráno vzbudili o půl hodiny dřív? Co kdybychom se vykašlali na zmrzlinu a stihli ten autobus? Samé, co kdyby. A s takovým, co kdyby, právě pracuje tento romantický lehce úsměvný snímek. A je to jednoduché. Centrem dění je Helena. Spěchá na metro. A právě tady je ten hlavní osudový bod. Právě datu se osud rozděluje do dvou alternativ se svým dalším vývojem. Právě tady u vyprávění příběhu vznikají dvě dějové linky, které se vzájemně prostřídávají. V jedné dějové lince Heleně vlak ujede a v druhé vlak stihne. Ano co kdyby. Máme tak možnost přímé odpovědi na ony otázky. Co kdyby vlak stihla a co kdyby jí naopak vlak ujel? A tak se nám vyobrazují dva životy jedné osoby ve stejném čase, které se místy i prolínají a oba míří do stejného cíle. Nebo ne? Osud je něco, co nemůžeme ovlivnit, ale který plně ovlivňuje nás. A možnosti jsou minimálně dva. A tak tu máme romantický snímek krapet neobvyklého ražení, který je pohodový a místy až moc uhlazený. Větší dramatičnost by určitě neškodila. Žádná filmová pecka to sice není, ale jen tak k odpočinkovému shlédnutí postačí. Snad jediné, co oba příběhy vyvolávají, je zvědavost, jak oba příběhy nakonec skončí. Opravdu záleží na osudu a nebo je to jedno?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Opravdu brilantní námět se utápí ve snaze tvůrců, aby film zůstal romantickou komedií. Mohlo by to být perfektní, originální a nezapomenutelné drama, kdyby se tvůrci nebáli. Vznikla tak "jen" zajímavá podívaná, která vám z hlavy rychle vyšumí a už se jí nemusíte zabývat. A to mě mrzí, protože rozdvojení jednoho života díky nepatrné změně, následované nejtěžšími životními volbami, by v podání pořádného štábu byla fakt podívaní... bohužel není.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Vždycky jsem si potrpěl na Gwyneth Paltrow a stejně tak jsem měl vždycky rád Johna Hannaha. Tohle je takový malý filmík, který je spíš hříčkou a experimentem, než nějakým velkým filmem, ale přesto se dá celkem bez problémů vidět. Není to žádná ambiciózní podívaná o osudu, ale spíš ukázka toho, jak se v devadesátkách točilo a co publikum chtělo. Podobných filmů se totiž v té době natočilo skutečně spoustu:-)
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Standardní britská cukrovinka s nevyhnutelným happyendem, které ale nelze upřít úžasný dějový spád a nápaditě zpracované a hlavně samo o sobě originální příběhové schéma. U tak ambiciózního námětu samozřejmě mnohem více než jinde vyvstává otázka, zda-li se z toho nedalo vytěžit mnohem více, ale to podle mě není problém Srdcové sedmy - ta nám totiž nabízí tolik noblesního humoru, neotřelých zvratů, megasympatických hereckých výkonů a možná (nedej Bože!) i životních pravd, že více já osobně absolutně nevyžaduji...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Sliding doors je neprilis vtipna a ani nijako extra romanticka komedia, ktora okrem napadu co dokaze sposobit zmeskanie metra neprinasa nic zaujimaveho. Paltrow sa snazi a je zlata (a do dokonalosti nacvicila anglicky prizvuk), ale zvysok hercov a hlavne john lynch (ako jej podvadzajuci priatel) su az slaby. navyse ide o reziserov debut a i preto cely film srsi televiznostou a lacnostou...
bidlobox
3 802 bodů
7
Film vyšel taky tak půl napůl (což je u mě nějakých těch sedmdesát procent).
Verush
248 bodů
6.5
Nechápu jednu věc. Proč by dvě celkem pěkný holky byly s hnusným, otravným, nudným, neúspěšným, ulhaným, absolutně nepřitažlivým chlapem. Tahle skutečnost mi pokazila celkový dojem, jinak je to nenáročná oddychovka se zajímavou zápletkou, ale určitě stačí vidět jednou.