Srdcová sedma

68%
Srdcová sedma
Plakát traileru

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY?




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Mám hrozně rád tyhle filmy kde je v hlavní roli osud. Ta myšlenku co by se stalo kdyby hlavní hrdinka v podání nádherné Gwyneth stihla a nestihla vlak se náramně povedla a je radost jí sledovat. Bohužel nápad není všechno a režisér nedokázal dostatečně využít potenciál,který film nabízí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Co kdyby? Otázka provázející historii od nepaměti. Co kdyby Hitler vyhrál válku? Co kdyby Napoleon dobyl Rusko? Co kdyby Karibská krize skutečně vyvrcholila jaderným konfliktem? Ale také co kdybychom se ráno vzbudili o půl hodiny dřív? Co kdybychom se vykašlali na zmrzlinu a stihli ten autobus? Samé, co kdyby. A s takovým, co kdyby, právě pracuje tento romantický lehce úsměvný snímek. A je to jednoduché. Centrem dění je Helena. Spěchá na metro. A právě tady je ten hlavní osudový bod. Právě datu se osud rozděluje do dvou alternativ se svým dalším vývojem. Právě tady u vyprávění příběhu vznikají dvě dějové linky, které se vzájemně prostřídávají. V jedné dějové lince Heleně vlak ujede a v druhé vlak stihne. Ano co kdyby. Máme tak možnost přímé odpovědi na ony otázky. Co kdyby vlak stihla a co kdyby jí naopak vlak ujel? A tak se nám vyobrazují dva životy jedné osoby ve stejném čase, které se místy i prolínají a oba míří do stejného cíle. Nebo ne? Osud je něco, co nemůžeme ovlivnit, ale který plně ovlivňuje nás. A možnosti jsou minimálně dva. A tak tu máme romantický snímek krapet neobvyklého ražení, který je pohodový a místy až moc uhlazený. Větší dramatičnost by určitě neškodila. Žádná filmová pecka to sice není, ale jen tak k odpočinkovému shlédnutí postačí. Snad jediné, co oba příběhy vyvolávají, je zvědavost, jak oba příběhy nakonec skončí. Opravdu záleží na osudu a nebo je to jedno?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Opravdu brilantní námět se utápí ve snaze tvůrců, aby film zůstal romantickou komedií. Mohlo by to být perfektní, originální a nezapomenutelné drama, kdyby se tvůrci nebáli. Vznikla tak "jen" zajímavá podívaná, která vám z hlavy rychle vyšumí a už se jí nemusíte zabývat. A to mě mrzí, protože rozdvojení jednoho života díky nepatrné změně, následované nejtěžšími životními volbami, by v podání pořádného štábu byla fakt podívaní... bohužel není.

Dodatečné informace

Původní název:
Sliding Doors (více)
  • Velká Británie Srdcová sedma
  • Velká Británie Sliding Doors
  • Velká Británie A nö kétszer
  • Velká Británie Dos vidas en un instante
  • Velká Británie Instantes Decisivos
  • Velká Británie Les portes du destin
  • Velká Británie Pile & face
  • Velká Británie Przypadkowa dziewczyna
  • Velká Británie Rastlantinin böylesi
  • Velká Británie Sie liebt ihn - sie liebt ihn nicht
  • Velká Británie Si yo hubiera
  • Velká Británie Sliding doors: Dos vidas en un instante
  • Velká Británie Sliding Doors - yksi hetki, kaksi tarinaa
  • Velká Británie Volim, ne volim
Premiéra v ČR:
26. 11. 1998
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
58,81 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění