Romeo a Julie

70%
Romeo a Julie
Plakát traileru
Jaký by byl Romeo, kdyby se narodil v dnešní přetechnizované době? A co na to panensky čistá láska Julie ve světě neřestí a násilí? Mohl by jejich vztah vůbec přečkat věky, jak o tom vypráví William Shakespeare? Podívejte se na dávný příběh, který scénárista posunul o pár set let blíže atomovému věku. Nenechte se zaskočit, že místo romantických altánů, majestátných rób a ušlechtilých kordů jsou kulisami benzínové pumpy, kožené bundy a plné zásobníky pistolí. Skvělé výkony herců, nádherná hudba a ohňostroj světel vás přimrazí ke křeslu a zanechá tam někde uvnitř nesmazatelnou stopu.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Kdo by to řekl,že se klasické dílo Williama Shakespeara dá zmodernizovat a převést ho do dnešní doby kdy meče vystřídaly zbraně. Luhrmann tuhle stylovou jízdu plné lásky a zmaru zvládl skvěle. Složil pěknou poctu originálu a svým vlastním stylem ho nabídl dnešní generaci.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Po skvělém muzikálu Moulin Rouge! jsem se prostě musel podívat i na předchozí Luhrmannův film. A zklamaný nejsem. I přes tu disko-popovou zátěž. Má to svojí jedinečnou energii a takových filmů moc nevzniká.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Z mého úhlu pohledu je to dvojka v Shakespearových adaptacích Romea a Julie. Baz Luhrman v této době ještě nebyl ani zdaleka tak uznávaný a Leonardo Di Caprio už měl za sebou nominaci na Oskara a navíc byl v tom správném věku. Díky této současné adaptaci začal Hollywood přinášet další moderní Shakespeary, ale už se to moc nevedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Romeo + Juliet (více)
  • USA Romeo a Julie
  • USA Romeo + Juliet
Premiéra v ČR:
13. 3. 1997
Země původu:
USA
Čeština:
Romeo a Julie je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch