VOD tipy: Opulentní Jennifer Lopez, česká komediální perla a Gran Turismo

VOD tipy: Opulentní Jennifer Lopez, česká komediální perla a Gran Turismo
Gran Turismo | Sony
Netflix se v posledních týdnech s ambiciózními novinkami malinko fláká a marketingově se chystá na příchod velkolepé seriálové fantasy Avatar: Legenda o Aangovi, která dorazí příští týden. Konkurence však rozhodně nezahálí a poctivě nás zásobuje dalšími novinkami. Tuzemská platforma KVIFF.TV v posledních dnech také zařadila dva silné kousky, jež by měli dohnat fandové českých i festivalových snímků.
Gran Turismo
Gran Turismo
Gran Turismo
79%
Film na motivy legendární videoherní série sice kasovně díru do světa neudělal, přízeň fandů her i závodních filmů si ovšem stačil získat poměrně snadno. Snímek vypráví skutečný příběh mladíka Janna Mardenborougha, který se z hraní oblíbeného herního simulátoru dostal až na skutečné okruhy a stal se profesionálním závodníkem. Přechod od herního volantu k tomu reálnému ale není vůbec jednoduchý a Janna čeká největší výzva jeho života. Ve filmu mu stojí po boku známí herci jako Orlando Bloom a David Harbour.
Gran Turismo: 2. trailer | Sony
Přišla v noci
Přišla v noci
Přišla v noci
67%
O příchodu vítěze nejlepšího filmu roku na Cenách české filmové kritiky jsme vás už informovali, rozhodně ale neuškodí si tuto informaci zopakovat ještě jednou. Komediální snímek s hororovým nádechem od režisérů Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka o pekelné tchyni totiž dokáže strhnout svými skvěle absurdními scénami, vypointovanými dialogy a situacemi „jako ze života.“ Celému filmu bez debat vévodí bezchybná Simona Peková, jejíž tchyně jako by přišla z těch nejhorších nočních můr.
Přišla v noci: trailer | Artcam Films
Karaoke Blues
Karaoke Blues
Karaoke Blues
76%
Už před pár dny dorazila na KVIFF.TV také úspěšná festivalovka Karaoke Blues, která je osobitou romancí od režijního klasika Aki Kaurismäkiho. Příběh nám ukazuje netradiční love story zaměstnankyně super marketu Ansy, která už nechce být sama, a dělníka Holappy, jenž tráví většinu času s lahví alkoholu. Poněkud uzavřená dvojice k sobě začne pomalu hledat cestu, dokáže se však Holappa vzdát kvůli potenciálnímu vztahu lásky ke kořalce? Zdánlivě jednoduchý děj je protknut režisérovou nezaměnitelnou poetikou a svěžím humorem.
Karaoke Blues: 2. trailer | Aerofilms
The New Look
The New Look
The New Look
75%
Nový seriál z dílny Apple TV+ nás zavede do časů největších módních ikon 20. století. Podíváme se do Francie 40. let, kde začíná stoupat hvězda Christiana Diora. Tehdejší velikáni jsou však proti jeho revolučnímu stylu, který se samozřejmě nelíbí ani Coco Chanel, jíž hrozí, že ji Dior srazí z pomyslného trůnu. Začíná tak velká rivalita, u níž nebude chybět hvězdné obsazení v čele s Benem Mendelsohnem, Juliette Binoche či Johnem Malkovichem.
The New Look: trailer | Apple TV+
This is me... Now
This Is Me...Now
This Is Me...Now
49%
Hudební a filmová hvězda Jennifer Lopez přichází na Amazon Prime s megalomanským projektem, v němž propojuje muzikálový film se svým nově vydaným albem. Snímek, jenž je v podstatě velkým promem nové desky, se pak rozhodně nehodlá držet při zemi. V reflexi zpěvaččiných uplynulých let nás čekají hrátky s nejrůznějšími žánry, romantické jízdy na motorce s Benem Affleckem se budou střídat s opulentními záběry jak ze sci-fi. A bude to samozřejmě plné jejích písniček a promakané taneční choreografie. Pobaví to ovšem i někoho jiného než jen její skalní fanoušky?
This Is Me...Now: trailer | Amazon Prime Video
Zdroj: KVIFF.TV, Amazon Prime, Apple TV+