Djanga si i přes rasistické poznámky černošské publikum oblíbilo

Djanga si i přes rasistické poznámky černošské publikum oblíbilo
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
Samozřejmě nejvíce lidi štve, že film režíroval "bílý" režisér. Kdyby byl Django natočen někým se snědou (=vhodnější) pletí, určitě by se rasismus tolik neřešil. Příběh je ale zasazen do doby, kdy se menšina podrobovala a hlavní dějovou linkou je přeci jenom otroctví, proto se trochu toho rasismu očekávat muselo. 
Americká kina přesto hlásí obrovský zájem právě ze strany afro-američanů, kteří si film oblíbili. Uražených černochů je tedy opravdu jen malá hrstka. Dokonce i Oprah Winfrey se nechala slyšet, že se jí film líbil a že sama nemohla uvěřit tomu, jak se u některých drsnějších scén směje.
Christoph Waltz, Jamie Foxx
Nespoutaný Django
Jamie Foxx se zase svěřil, že mu Quentin Tarantino i několikrát volal a ptal se, zda to tentokrát s tím rasismem nepřehnal. Teď se snad ale už nemusí ničeho bát a může se spokojeně usadit. Nespoutaný Django (2012) si totiž v kinech vede opravdu výborně a pomalu se vyhoupává na vrchol nejvýdělečnějších Tarantinových snímků. Zatím vydělal 77.8 miliónů dolarů a to je v amerických kinech chvíli. Hravě tak překoná i Hanebný pancharty (2009), kteří vydělali "pouhých" 120 miliónů.