TV tipy: Ulhaná Bohdalová, James Bond i válečná klasika

TV tipy: Ulhaná Bohdalová, James Bond i válečná klasika
Svatá - Jiřiba Bohdalová | Pavla Černá / Česká televize
Kritériem pro naše vybírání není jen kvalita či potenciál nového českého hitu, ale hodláme vám selektovat většinou tituly, které se nenachází na streamovacích platformách, nebo je tam minimálně snadno přehlédnete. Tento týden je v tomto ohledu na tuzemských kanálech z čeho vybírat. Podívat se můžete na strhující roli Ala Pacina, malinko opomíjený kousek Jeana-Paula Belmonda i drsnou bondovku. Pojďme si tedy jednotlivé tituly abecedně projet.
100 000 dolarů na slunci (Cent Mille Dollars au soleil)
100 000 dolarů na slunci
100 000 dolarů na slunci
70%
V pátek 17. května večer si budete moci na ČT2 pustit dobrodružnou komedii s Belmondem, v níž si francouzská legenda zahrála řidiče, jenž v Maroku uprchne s nákladem v hodnotě 100 tisíc dolarů. Šéf spediční společnosti Castigliano pošle po jeho stopě svého nejlepšího šoféra v podobě Lina Ventury, aby mu náklad dovezl zpět. Velká a napínavá honička tak může začít.
100 000 dolarů na slunci
100 000 dolarů na slunci | MIDO Film
Dech života (The Living Daylights)
Dech života
Dech života
  • Google Play
  • Rakuten
  • iTunes
75%
Na Prima Max si můžete 18. května, případně o den později v repríze, pustit jednu z nedoceněných a malinko přehlížených bondovek. Dech života je jedním z pouhých dvou zářezů, v němž agenta s povolením zabíjet ztvárnil Timothy Dalton. Jeho první bondovský film zavede legendární postavu dokonce do Československa, konkrétně do Bratislavy, kde v příběhu o hledání sovětského generála KGB dojde i na honičku se „žigulíky“. Drsnější Daltonovo pojetí pak v mnohém inspirovalo díly s Danielem Craigem.
Dech života
Příliš vzdálený most (A Bridge Too Far)
Příliš vzdálený most
Příliš vzdálený most
  • Amazon Prime Video
  • Google Play
  • iTunes
75%
Válečná klasika s hereckými velikány Seanem Connerym, Michaelem Cainem či Jamesem Caanem se přiřítí na obrazovky ČT2 18. května. Velkolepá a i po letech zatraceně působivá rekonstrukce operace Market Garden z druhé světové války, kdy se skupina výsadkářů a spojeneckých vojáků snažila rychle obsadit důležité holandské mosty, aby tak zefektivnila proces zásobování, a tím urychlila postup spojenců. Vojáci však čelili obřímu odporu nacistů.
Příliš vzdálený most
Příliš vzdálený most | United Artists
Svatá
Svatá
Svatá
  • iVysílání
77%
V neděli můžete na ČT1 místo ukončené úspěšné minisérie Vedlejší produkt vidět nový televizní film Svatá. V něm si Jiřina Bohdalová zahraje devadesátiletou Olgu, která přežila hrůzy gulagu a nebojí se o svých děsivých zážitcích psát knihy a povídat na besedách. Mladá novinářka ale tuší, že Olga neříká lidem tak úplně pravdu a chystá se o tom napsat. Citlivé a civilní drama natočil oblíbený režisér Jiří Strach podle scénáře Marka Epsteina.
Svatá
Svatá
Svatá
Svatá
Vítězové a poražení (Any Given Sunday)
Vítězové a poražení
Vítězové a poražení
  • Google Play
75%
Osmnáctého května si můžete na Nova Action vychutnat sportovní drama velikána Olivera Stonea z prostředí amerického fotbalu Vítězové a poražení. Vizuálně i režijně strhující pohled do zákulisí milovaného zámořského sportu nám nabídne osudy členů klubu miamských Žraloků, kde budeme sledovat jak snahy stárnoucího trenéra v podání výtečného Ala Pacina prolomit aktuální smůlu, tak nekompromisní majitelku s tváří Cameron Diaz či samotné hráče, které ztvárnili např. Dennis Quaid či Jamie Foxx.
Vítězové a poražení
Vítězové a poražení | Warner Bros.
Více zajímavých televizních tipů naleznete v našem TV programu.
Zdroj: Kinobox, Česká televize