TV sledovanost: Odznak Vysočina porazil hit České televize. Všechny ale zničil hokej

TV sledovanost: Odznak Vysočina porazil hit České televize. Všechny ale zničil hokej
Odznak Vysočina | TV Nova
I přesto se ovšem našlo několik pořadů, které dokázaly během týdne výrazněji zabodovat. Nova ukončila aktuální řady svých dvou stálic, Specialistů a Jedné rodiny, na neděli naopak nasadila novou sérii oblíbené kriminálky Odznak Vysočina, která tak konkurovala jiné žánrovce s Martinem Hofmannem. Jaký titul tento souboj vyhrál? A kdo všechno se musel sklonit před hokejovým mistrovstvím?
Odznak Vysočina
Odznak Vysočina
Odznak Vysočina
  • Voyo
49%
Na konec Ivety na Nově navázal první díl Odznaku Vysočina s Hofmannem či Michalem Suchánkem v hlavních rolích a prověřená značka ihned obsadila první místo žebříčku. Návrat na Vysočinu si zapnulo 987 tisíc diváků a jednalo se nejen o nejsledovanější pořad večera, ale celého nedělního dne. Odznak tak připravil o prvenství úspěšnou minisérii České televize Vedlejší produkt, která se v předešlých epizodách umisťovala na první pozici a překonávala milionovou hranici. Ve finálové epizodě však přišel malinko nečekaný pokles, na vyvrcholení kriminálky se dívalo 928 tisíc fanoušků. V mladší cílové kategorii 15-54 let ovšem Vedlejší produkt nad Hofmannem z Vysočiny těsně zvítězil.
Odznak Vysočina
Odznak Vysočina
Odznak Vysočina
Odznak Vysočina
Odznak Vysočina
Superlov
Superlov
Superlov
  • Voyo
76%
Zdálo se, že úspěšný soutěžní pořad s Ondřejem Sokolem nikdo neporazí, hokejovému mistrovství se to ale nepřekvapivě povedlo bez větších problémů. Napínavý zápas mezi Českem a Norskem sledovalo přes 1,5 milionů diváků. Právě populární soutěž pak na aktuální hokejový program nejvíce doplatila, ze svých tradičních 800 tisíc diváků klesla na 424 tisíc sledujících. Superlov byl pak dokonce poražen i svým dlouhodobým konkurentem v podobě Zázraků přírody, který tlaku hokeje odolal podstatně důstojněji a sledovalo ho 518 tisíc fanoušků. Podobně jako Superlov pak dopadl i dosavadní páteční „dominátor“ v podobě Všechnopárty. Show Karla Šípa klesla na 496 tisíc diváků, zápasu mezi Českem a Finskem dalo přednost přes 1,4 milionu lidí.
Superlov
Superlov | TV Nova
Jedna rodina
Jedna rodina
Jedna rodina
  • Voyo
60%
Svou nejnovější řadu ve čtvrtek ukončil hvězdný seriál Jedna rodina. I když pořád platí, že novácká stálice nenašla jasný recept na nekonečný hit Primy v podobě ZOO, přeci jen ho začíná aspoň částečně porážet. ZOO sice nadále jasně vede v celkové sledovanosti poměrem 774 tisíc vs. 565 tisíc čtvrtečních diváků, Jedna rodina ovšem začala už konstantně dominovat v důležité „mladší“ kategorii 15-54 let, kde aktuálně nasbírala 244 tisíc fanoušků, zatímco ZOO „jen“ 171 tisíc. Bude tedy zajímavé sledovat, jak tento souboj bude pokračovat v podzimním schématu, kde nejspíš Jednu rodinu uvidíme znovu.
jedna-rodina-se-po-trech-epizodach-placa-v-nezazivnem-prumeru-a-zavdava-pochybnosti-ohledne-jeji-relevance
Jedna rodina | Nova
Stíny v mlze
Stíny v mlze
Stíny v mlze
  • iVysílání
58%
Přestože Specialisté minulé pondělí dovršili své aktuální případy, na první místo žebříčku se nevrátili. Překonali sice hranici milionu diváků, kriminální hit Stíny v mlze je ale pořád krok před nimi. Specialisty sledovalo 1,026 milionu lidí, konkurenci na České televizi však dalo přednost 1,19 milionu diváků. Stíny v mlze se tak staly nejsledovanějším pořadem dne a dokazují, že se jedná o jeden z aktuálně nejoblíbenějších seriálů veřejnoprávní stanice. Dá se ovšem předpokládat, že i tento televizní sukces toto pondělí výjimečně neuspěje, čeká nás totiž další český hokejový zápas.
Stíny v mlze: teaser trailer na 2. sérii
Podívejte se také na žebříček nejlepších českých kriminálních seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: MediaGuru