Dinosauři, manželství nebinárních a Gremlini. Tento týden se streamovací služby vytáhly

Dinosauři, manželství nebinárních a Gremlini. Tento týden se streamovací služby vytáhly
V Clearingu | Disney

Prehistorická planeta, série 2 (Apple TV+)

Prehistorická planeta
Prehistorická planeta
86%
Přírodovědec David Attenborough podruhé zamíří do prehistorického období, v němž Zemi obývali dinosauři. Pětidílná série mapující tehdejší ostrovy, pustiny, mokřady, oceány a Severní Ameriku vychází od 22. do 26. května. Attenborough seriálem provází jako vypravěč a do životů všemožných dinosauřích druhů nahlédneme díky špičkovým trikařům i nejmodernějším vědeckým poznatkům. Hudbu složil Hans Zimmer.

FUBAR (Netflix)

FUBAR
FUBAR
65%
Akční komedie sleduje vysloužilého agenta (Arnold Schwarzenegger), jenž šokovaně zjišťuje, že také jeho dcera dělá pro CIA. Společně se zamotají do nebezpečného případu a dle traileru nás čeká mix Pravdivých lží a klasických buddy komedií. Tvůrcem osmidílné série je zkušený scenárista Nick Santora.

Zvířecí případy, 2. série (Netflix)

Zvířecí případy
Zvířecí případy
73%
S druhou sérií se vrací animovaná show pro nejmenší, v níž zvířecí agenti Sam Snow a Kit Casey rozplétají záhadné případy pomocí fantastických strojů a vědy. Seriál uspokojí dětské publikum prahnoucí po zábavných zápletkách a zejména zoologických faktech.

Clone High (HBO Max)

Clone High
Clone High
62%
Nová verze animovaného seriálu, s nímž se roku 2002 proslavila tvůrčí dvojice Phil Lord a Chris Miller (LEGO® příběh), nás zavede na střední školu, již navštěvují klony známých historických osobností. Osm dvacetiminutových epizod napoví, zda tento zapadlý sci-fi konkurent South Parku v éře internetu konečně prorazí.

Gremlins: Secrets of the Mogwai (HBO Max)

Gremlins: Secrets of the Mogwai
Gremlins: Secrets of the Mogwai
72%
Animovaný dějový předchůdce kultovní osmdesátkové série nás zavede do 20. let minulého století, kdy se desetiletý Sam Wing seznámí s roztomilým Mogwaiem jménem Gizmo. Stanou se parťáky putujícími čínským venkovem a narážejícími na postavy a pověsti z tamního folklóru. Režie se chopil tvůrce původních Gremlins Joe Dante a nepočítáme-li krátkometrážní snímek Návrat Gremlinů z roku 2017, zákeřných i roztomilých stvoření se dočkáme po dlouhých třiatřiceti letech. Sérii tvoří deset epizod po čtyřiadvaceti minutách.

Narozen v Americe (Disney+)

Narozen v Americe
Narozen v Americe
65%
Adaptaci stejnojmenného komiksu z roku 2006 napsal scenárista Bobových burgerů Kelvin Yu a za kameru usedli Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech) a herečka Lucy Liu. Čínský středoškolák v USA Jin Wang se po příjezdu dalšího čínského studenta zaplete do osudové bitvy o udržení rovnováhy mezi několika světy. Čelit bude monstrům z čínské mytologie. Osmidílný seriál z ukázek připomíná oscarový hit Všechno, všude, najednou. A to i díky hercům, neboť se v něm znovu schází čerství držitelé cen Akademie Michelle Yeoh a Ke Huy Quan a také James Hong a Stephanie Hsu.

Čistě platonicky (Apple TV+)

Čistě platonicky
Čistě platonicky
68%
V seriálové variaci Když Harry potkal Sally se bývalí kamarádi z dětství Seth Rogen a Rose Byrne po letech znovu schází a vzniká mezi nimi silný platonický vztah, kvůli němuž musí přehodnotit své životy. Desetidílný seriál by měl těžit z chemie mezi Rogenem a Byrne, kteří jsou dobří přátelé. Hlavní tvůrce Nicholas Stoller je navíc oba režíroval v komediích Sousedi a Sousedi 2. Na kontě má rovněž povedenou romantickou komedii Kopačky.

V Clearingu (Disney+)

V Clearingu
V Clearingu
64%
Australské herecké osobnosti Teresa Palmer, Guy Pearce či Miranda Otto spolupracují na očekávané adaptaci stejnojmenného románu J. P. Pomareho. Ten se inspiroval australským kultem The Family (Rodina) pod vedením Anne Hamilton-Byrne. Osmidílný seriál se zaměří na ženu stíhanou démony minulosti, která se pokouší zabránit únosům dětí. Příběh má stírat tenkou hranici mezi minulostí a přítomností a nabídne mrazivé rozplétání záhady, která vychází ze skutečných okultních případů.

The Ultimatum: Queer Love (Netflix)

The Ultimatum: Queer Love
The Ultimatum: Queer Love
67%
Romantická reality show sleduje po dobu osmi týdnů pět LGBTQ+ párů a nebinárních osob, které řeší kritické momenty svého vztahu. Vždy jedna z dvojice stojí o svatbu a dává váhající*mu ultimátum, během něhož se musí rozhodnout. Netflix navazuje na předloňskou sérii Ultimátum: Vzít se, nebo vzít roha?, která měla skvělou sledovanost.

Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?
Ostatní21. 5. 2023
Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?