Už i Arnold kosí padouchy na Netflixu. Ve stylu Pravdivých lží a s otcovskými problémy

Už i Arnold kosí padouchy na Netflixu. Ve stylu Pravdivých lží a s otcovskými problémy
FUBAR | Netflix
Bývalý guvernér Kalifornie a Mr. Olympia se do práce vrhá s neutuchajícím elánem, což dvouapůlminutová ukázka bezezbytku dokumentuje. V sérii Fubar Arnie ztvárňuje vysloužilého agenta CIA Luka, jenž na stará kolena zjišťuje, že u špionážní zpravodajské služby dávno pracuje i jeho osmadvacetiletá dcera Emma (Monica Barbaro). Ta očividně trpí „daddy issues“ a oboustranné odhalení může dvojici pomoct k tomu, aby se konečně lépe poznala. Samozřejmě uprostřed divoké akce, neboť Emma musí otcovi asistovat u jeho poslední prácičky.
Fubar: trailer | Netflix
Humor a tón videa očividně odkazují k Pravdivým lžím Jamese Camerona z roku 1994, v nichž Arnold tajil svou špionážní kariéru před manželkou Jamie Lee Curtis. Zápletka současně evokuje family-friendly alternativu Mr. & Mrs. Smith a zdá se, že režisér a scenárista Nick Santora natočil energickou poctu filmografii akční ikony, v níž Schwarzenegger přežvykuje doutníky a hláškuje s typickým přízvukem. A navrch se podivuje vibrující rtěnce a namlouvá si, že jeho dceruška je skoro ve třiceti stále panna.
Santora psal třeba Rodinu Sopránů, Útěk z vězení nebo Anatomii lži, tudíž by měl obstarat atraktivní scénář, který vyváží digitální akci a zapracuje potřebný a z ukázek dominantní nadhled. Arnoldovi sekunduje talentovaná Monica Barbaro, jež se loni blýskla v megahitu Top Gun: Maverick, a dále se můžeme těšit na Gabriela Lunu z The Last of Us nebo komika Jaye Baruchela (Muž hledá ženu).
Schwarzenegger, jenž si má zahrát amerického prezidenta v chystané akční komedii Kung Fury 2, sérii koprodukoval a pro Variety sliboval, že zažijeme salvy smíchu. Právě v odlehčené poloze si ostatně herec od konce 80. let liboval a zatím se nezdá, že by jeho komediální šmrnc nebo železné pěsti výrazně ochably.