Syn Arnolda Schwarzeneggera se vydává v otcových akčních stopách ve filmu Gunner

Syn Arnolda Schwarzeneggera se vydává v otcových akčních stopách ve filmu Gunner
Joseph Baena, Beverly Hills, Kalifornie, 2023 | Getty Images
Snímek Gunner natočí Dimitri Logothetis (slabé sci-fi béčko Jiu Jitsu s Nicolasem Cagem) podle scénáře, který napsal společně s Garym Scottem Thompsonem (Rychle a zběsile). 
Příběh se točí kolem veterána speciálních jednotek Lee Gunnera (Luke Hemsworth z Westworldu), jenž vezme své dva syny kempovat. Během výletu chlapci najdou laboratoř na výrobu fentanylu a jsou uneseni překupníky drog. Naneštěstí pro drogové pašeráky je Gunner skvěle vycvičený a neštítí se udělat cokoli pro to, aby své potomky získal zpátky. A to ani tehdy, když se do situace vloží FBI a místní policejní oddělení.
Joseph Baena se ve filmu ujme role Wallyho, mladého a nezkušeného zástupce šerifa. Dále hrají Morgan Freeman, Mykel Shannon Jenkins, Maurice P. Kerry a Connor DeWolfe.
Přestože je Baena synem Arnolda Schwarzeneggera, rozhodl se nepoužívat stejné příjmení, aby se, stejně jako jeho otec, prosadil v Hollywoodu vlastními schopnostmi. Své herecké vlohy poprvé projevil před několika lety, kdy si zahrál ve dvouminutovém krátkém filmu, který záběr po záběru rekonstruoval kultovní scény z filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). 
Terminátor 2: Den zúčtování
Schwarzenegger se zprvu ke svému nemanželskému potomkovi, jehož má se svou bývalou služebnou Mildred Patricií Baenou, nechtěl veřejně hlásit a aféru zapíral. V posledních letech se s ním naopak ochotně fotí a natáčí na sociální sítě, absolvují spolu i tréninky v posilovně. Joseph Baena nikdy neprojevil touhu závodit v kulturistice, nicméně sní o kariéře akčního hrdiny, na což se důkladně fyzicky připravuje od své puberty. 
V roce 2022 si Baena zahrál Coryho ve sci-fi filmu Chariot, který režíroval a napsal Adam Sigal. Ve stejném roce se objevil v dramatu Bully High a také v jedné z epizod televizní minisérie Scam Squad.
Gunner zatím nemá datum premiéry. Jeho rozpočet je skromných 20 milionů dolarů.

Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti
Ostatní9. 4. 2023
Kinolog: Italský instalatér zfetovaný houbami hodlá zachránit svět. A dívají se na to děti