Shodit kostým je někdy úkol nad všechny úkoly aneb Když herci svou roli hrají i o pauzách

Shodit kostým je někdy úkol nad všechny úkoly aneb Když herci svou roli hrají i o pauzách
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni | 20th Century Fox
Zde jsou herci, kteří ve svých filmových v kostýmech prováděli dost netradiční věci, ať už v pozitivním či negativním smyslu slova:

Wesley Snipes psal jako Blade vzkazy

Wesley Snipes a režisér David S. Goyer spolu při natáčení Blade: Trinity dobře nevycházeli, hlavně proto, že si herec nepřál, aby se jeho postava změnila na v kůži oblečeného ninja zabijáka upírů. Vše skončilo hádkou, která vyvrcholila tím, že Snipes chtěl Goyera uškrtit. Když Goyer pohrozil, že zbytek scén bude točit se záskokem, souhlasil herec s kompromisem - bude točit, ale během jednotlivých scén nebude s nikým mluvit a celou dobu bude na natáčení v kostýmu. Snipes tak s režisérem komunikoval výhradě přes vzkazy na lístečcích a pokaždé, když je psal, zůstával v roli. Podle informací prý tak všechny vzkazy byly podepsány "Blade".
Wesley Snipes
Blade: Trinity

Leonard Nimoy byl zván jako Spock na vědecké přednášky

Několik herců je skutečně osobně spojeno s filmovými postavami, které ztvárnili. Mezi ně paří i Leonard Nimoy, jenž byl a navždy bude spojen s postavou pana Spocka ze Star Treku. Na vrcholu slávu mu to ale bylo až nepříjemné, zvláště proto, že se ho pak všichni ptali na komentáře k vědeckým teoriím, kterým nerozuměl. Dokonce byl zván i na různé přednášky. Fanoušci nechápali, že Nimoy nemá zájem o vědu a většinou vůbec nerozumí ničemu z toho, o čem debatují. Aby si zachoval tvář a neurazil lidi, kteří ho nedokázali od Spocka oddělit, odpovídal takto: „Vypadá to, že jdete správným směrem,“ bez ohledu na to, zda tomu rozuměl nebo ne.
shodit-kostym-je-nekdy-ukol-nad-vsechny-ukoly-aneb-kdyz-herci-svou-roli-hraji-i-o-pauzach
Kristofer Hivju

Liam Neeson telefonoval bývalému Maggie Grace jako Bryan Mills

Bryan Mills je postavou, kterou Liam Neeson ztvárnil v trilogii 96 hodin. Pokud snímky neznáte, tak vězte, že je to chlap, který by vás dokázal zabít jedinou fackou, zvlášť pokud by se někdo jen křivě podíval na jeho dceru, kterou hrála Maggie Grace. Navíc umí lidem pěkně popsat to, jak je vlastně zabije. Tak a teď si představte, jak se asi musel cítit bývalý přítel herečky Grace, když mu Neeson zavolal a mluvil na něj do telefonu jako Mills a vyhrožoval mu, že mu utrhne obě ruce! Šlo samozřejmě o vtip, ale nevím, jestli se volaný skutečně bavil.
Liam Neeson
96 hodin | Twentieth Century Fox

Adama Drivera jako Kyla Rena stále objímali

Většinu natáčení filmu Síla se probouzí strávil Adam Driver v kostýmu zádumčivého Kyla Rena. Někteří z jeho hereckých kolegů se proto občas rozhodli, že je asi potřeba ho rozveselit. Například Mark Hamill Adamovi opakovaně nabízel, že ho vezme na oběd a že spolu někam vyrazí po skončení natáčecího dne. Driver ale odmítal protože nechtěl narušit charakter postavy, kterou si pro natáčení osvojil. S tím se ale nehodlal smířit John Boyega a rozhodl se, že kolegovi rozhodí sandál tím, že ho bude nepravidelně a bez varování během natáčení objímat. Driver to ale ustál a maximálně se prý ušklíbl. Vždy jen počkal, až objetí skončí a Boyega odejde.
Star Wars: Síla se probouzí
Adam Driver – Star Wars: Síla se probouzí | Lucasfilm Ltd.

Kristofer Hivju svlékal kolegyni očima i mimo natáčení

Seriál Hra o trůny je plný výrazných postav. V sedmé řadě na sebe ale strhli pozornost dvě - Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) a Brienne z Tarthu (Gwendoline Christie). Sexuální napění mezi nimi by se dalo krájet a postaral se o o to sám Hivju. Ve scénáři byl prý jen jakýsi náznak náklonnosti, ale Hivju si řekl, že bude sranda si s námětem trošku víc pohrát. A místo letmého náznaku se na Christie podíval s takovou vášní, až to herečku překvapilo. Hivju šel ještě dál a začal ke Christie vysílat toužebné pohledy i o přestávkách v natáčení. Možná proto napětí mezi oněma postavami bylo tak intenzivní.
shodit-kostym-je-nekdy-ukol-nad-vsechny-ukoly-aneb-kdyz-herci-svou-roli-hraji-i-o-pauzach
Kristofer Hivju

Robin Williams navštívil v kostýmu sexshop

Táta v sukni je jednou z nejslavnějších rolí Robina Williamse. Nejenže šlo o skvělé představení, ale i úžasnou práci maskérů. V masce paní Doubtfireové byl Williams k nepoznání. Hned na začátku natáčení se proto herec rozhodl, že vyzkouší, jak moc se masce daří schovat jeho známou tvář a vyrazil do sexshopu v San Franciscu. V kostýmu staré paní pak začal v obchodě procházet jednotlivé položky a ptal se obsluhy na ty nejtrapnější dotazy. K Williamsově překvapení ho ale nakonec prodavač poznal a vykázal z obchodu.
Robin Williams
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni | 20th Century Fox