HBO připravuje další seriálovou senzaci. Posvítí si na nejděsivější román Stephena Kinga

HBO připravuje další seriálovou senzaci. Posvítí si na nejděsivější román Stephena Kinga
To: Kapitola 2 | Warner Bros.
Horory To a To: Kapitola 2 zmapovaly hlavní dějovou linii Kingova románu. První zavádí čtenářky a čtenáře do 50. let minulého století (ve filmu jsou to 80. léta), kdy parta dětí v Derry čelí nejen komplikovaným rodinným vztahům nebo násilným vrstevníkům, ale také nadpřirozenému zlu, které hoduje na jejich největších obavách a následně i na jejich mase. Druhá se posouvá o 27 let dál v čase a již dospělí protagonisté přijíždí se znovuprobuzeným klaunem definitivně skoncovat.
To
To (2017)
Filmy v režii Andyho Muschiettiho dohromady utržily přes miliardu dolarů a potvrdily, že pětasedmdesátiletý King je stále v kurzu. HBO už loni ohlásilo plány na seriálový prequel s původními tvůrci, které vedle Muschiettiho tvoří jeho sestra Barbara a producent Jason Fuchs. Variety a další weby v minulém týdnu informovaly, že série s názvem Welcome to Derry je po ročních přípravách oficiálně na cestě.
Seriál se zaměří na události před hlavním příběhem a bude rozvíjet bohatou mytologii kolem vražedné entity, která je zřejmě stará jako samotný čas. King své vyprávění ověsil řadou flashbacků, v nichž se věnoval hrůzným svědectvím o dřívějších tragédiích v Derry. Město vykreslil jako dlouhodobé dějiště pekelných skutků a před tvůrci se otevírá pole nepřeberných možností. „Jde o epický příběh s tolika motivy, že je nelze prozkoumat prostřednictvím našich filmů. Těšíme se, že s vámi budeme sdílet hloubku Stephenova románu s jeho srdceryvností, humorem, lidskostí i děsem,“ prohlásili sourozenci Andy a Barbaba Muschiettiovi ve společném prohlášení.
Zatím nevíme, jakým směrem a do jaké historické etapy se hodlají vydat. Pilotní epizodu píše Fuchs na základě příběhu, který vymyslel společně s Andym Muschiettim. Ten bude i hlavním režisérem série, již King posvětil. „Mám radost, že příběh nejstrašidelnějšího města v Maine bude pokračovat a že na něj dohlédne Andy Muschietti společně se svou talentovanou sestrou Barbarou. Vypusťte červené balónky!“ uvedl spisovatel pro Deadline.
To Kapitola 2
To: Kapitola 2 | Warner Bros.
„Je to příležitost, jaká se naskytne jednou za život,“ přisadil si Jason Fuchs, jenž koprodukoval To: Kapitola 2. „Moci vrátit se do světa mé nejoblíbenější hororové novely a dále rozšiřovat skvělý filmový vesmír vybudovaný Andym a Barbarou. Je to splněný sen, nebo, příhodněji, noční můra,“ usmál se scenárista.
Román To se do televize poprvé podíval roku 1990 zásluhou dvoudílné adaptace stanice ABC. Tato verze si získala oblibu především zásluhou Tima Curryho, jenž coby Pennywise odvedl výbornou práci. Totéž platí o Billu Skarsgardovi, jenž absolutní zlo ztvárnil v nedávných filmech. Lze předpokládat, že se talentovaný herec, jenž se za měsíc v kinech postaví Johnu Wickovi, vrátí také pro očekávané Welcome to Derry.

Kinolog: Brendana Frasera nepoznáte. V Hollywoodu by měli přestat používat „tlustoobleky“

Herec Brendan Fraser si v životě prošel těžkými krizemi. Nyní se vrací v roli o tlustém učiteli literatury, který se snaží usmířit s odcizenou dcerou. Jak jsou dnes ve filmech zobrazovaní tlustí lidé a jaká klišé se k tomu vážou?