Seriálový Resident Evil má šanci uspět, pokud diváci Netflixu odpustí, že už zase „přebarvuje“ známé postavy

Seriálový Resident Evil má šanci uspět, pokud diváci Netflixu odpustí, že už zase „přebarvuje“ známé postavy
Resident Evil: Lék | Netflix
Takže si to zrekapitulujeme. Resident Evil, herní fenomén, který dodnes čítá desítky titulů a jenž nás provází již od éry úplně prvního playstationu, si napřed vzal pod svá „adaptační“ křídla režisér Paul W. S. Anderson. Zatímco první dva díly jeho sixtalogie s Millou Jovovich šly ještě ve stopách předlohy, později se Anderson již doslova utrhl ze řetězu a šel si vlastní cestou.
Milla Jovovich
Resident Evil | Screen Gems
Loni došlo na snaživý hraný celovečerní restart Resident Evil: Raccoon City, ten ale dojel na mizerný casting a malý rozpočet. Pak je tu několik slušných animovaných filmů a také CGI seriál, který vznikl pod hlavičkou Netflixu. Nebyl výjimečný, grafikou měl blíže k in-game animacím než plnohodnotné seriálové produkci, fanoušky ale vesměs potěšil. Nyní oblíbená streamovací služba přichází se seriálem hraným, kterým zkouší úplně nový směr.
Tentokrát nás nečeká žádný výlet do minulosti (v herní sérii zombie zaplaví město Raccoon City v roce 1998), ale naopak půjdeme dopředu. V Resident Evil: Lék, jak se show oficiálně jmenuje, se přesuneme do let 2022 a 2036.
Čtrnáct let poté, co smrtící virus způsobil globální apokalypsu, bojuje Jade Wesker v nedaleké budoucnosti o přežití ve světě ovládaném krvežíznivými, nakaženými a šílenými stvořeními. V tomto absolutním masakru Jade pronásleduje její minulost v New Raccoon City, mrazivé spojení jejího otce Alberta s korporací Umbrella, ale hlavně to, co se stalo její sestře Billie.
Fanoušci her obvykle skřípou zuby, když dojde na nějaké zásadní odchylky od jejich oblíbené předlohy. I proto gameři příliš nefandili Uncharted s Tomem Hollandem, ač u „běžných“ diváků film zabodoval. Alternativní přístup u Resident Evil: Lék tak může být ku prospěchu věci, protože se zkrátka na nic konkrétního nenavazuje, ale vytváří se nový narativ v rámci zavedené značky. A i proto vlastně nutně nemusí vadit, že Alberta Weskera, ve hrách vždy blonďatého a bílého jako stěna, tentokrát hraje holohlavý Afroameričan Lance Reddick (charismatický recepční z Johna Wicka).
serialovy-resident-evil-ma-sanci-uspet-pokud-divaci-netflixu-odpusti-ze-uz-zase-prebarvuje-zname-postavy-2
Lance Reddick v Johnu Wickovi | Lionsgate
Netflix v poslední době své fanoušky podobným „přebarvováním“ trošičku dráždí a údajně jde o důvod, proč nedávno společnosti poprvé za více než deset let celosvětově klesl počet předplatitelů. To je nicméně jen vděčný výbušný novinový titulek – onen pokles je daný tím, že se Netflix stáhl z ruského trhu, čímž přišel o 700 tisíc předplatitelů. Kdyby to neudělal, byl by naopak nějakých 500 tisíc předplatitelů oproti předchozímu kvartálu v plusu.
V seriálu dále hrají Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir a Turlough Convery. Resident Evil: Lék bude mít osm hodinových epizod a na Netflix dorazí 14. července.
serialovy-resident-evil-ma-sanci-uspet-pokud-divaci-netflixu-odpusti-ze-uz-zase-prebarvuje-zname-postavy
Resident Evil: Lék | Netflix