Tim Burton Praze nabídne komplexní zážitek. Koncert filmové hudby přijede představit jeho dvorní skladatel Danny Elfman.

Tim Burton Praze nabídne komplexní zážitek. Koncert filmové hudby přijede představit jeho dvorní skladatel Danny Elfman.
Danny Elfman.
Danny Elfman s Burtonem spolupracuje již 27 let. Všechno to začalo snímkem Pee-Weeho velké dobrodružství (1985) a jak se zdá, velké dobr
Danny Elfman
Danny Elfman.
odružství úspěšně pokračuje. A doufejme že pokračovat bude. Elfman ale neskládá výhradně k filmům Tima Burtona. Nesmazatelně se zapsal do duší všech milovníků seriálu Simpsonovi (1989), k nimž složil znělku, která asi nikdy nezestárne. K jeho dalším výrazným pracím patří hudba k Mužům v černém, k oscarovému dramatu Dobrý Will Hunting (1997), oscarovému muzikálu Chicago (2002) nebo nejnověji žhavému oscarovému želízku v ohni, snímku Špinavý trik (2013). Sošku Oscara zatím Elfman doma nemá, čtyřikrát byl nicméně nominován.
Pee-Weeho velké dobrodružství
Pee-Weeho velké dobrodružství a první spolupráce Tima Burtona-Dannyho Elfmana. | Warner Bros.
Koncert filmové hudby představí osobně 25. března ve Smetanově síni Obecního domu Tim Burton a Danny Elfman. Na programu budou ukázky z filmů Beetlejuice (1988), Batman (1989), Střihoruký Edward (1990), Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005), Velká ryba (2003), Ospalá díra (1999), Planeta opic (2001), Karlík a továrna na čokoládu (2005) a Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012). Vizuální projekce představí režisérovy skici a storyboardy k filmům. Koncert zahraje Český národní symfonický orchestr.
Frankenweenie: Domácí mazlíček
Frankenweenie: Domácí mazlíček
Vstupenky na koncert můžete objednávat zde.
Ceny lístků: 900-2.500 Kč. Bližší informace najdete zde.