Benedict Cumberbatch se jako Alan Turing pustí do rozluštění Enigmy

Benedict Cumberbatch se jako Alan Turing pustí do rozluštění Enigmy
Martin Freeman je Hobitem a Benedict Cumberbatch jde z role do role. V kinech právě řádí jako Khan ve Star Treku: Do temnoty, ve snímku The Fifth Estate se vtělil do Juliana Assange a nyní je před ním další zajímavá výzva - role ve snímku The Imitation Game v režii Mortena Tylduma.
Benedict Cumberbatch, Martin Freeman
Sherlock | BBC
Scénář Grahama Moorea vychází z biografické knihy Andrewa Hodgese s názvem Alan Turing: The Enigma a seznámí nás s jedním z nějvětší matematiků lidský dějin: Alan Turing (1912 - 1954) byl britský matematik, který pomáhal tvořit historii. Jeho rozluštění nejdůmyslnějšího německého šifrovacího zařízení Enigma v průběhu II. světové války dalo spojencům výhodu v kontrole nad Atlantikem. Ovšem Turingovy vize zdaleka přesahovaly válečné období. Již v roce 1930 vytvořil koncept univerzálního přístroje považovaného za základ počítačové revoluce. V roce 1945 byl průkopníkem návrhů počítačové elektroniky. Jeho největší přínos je však bezesporu ve vědeckém porozumění lidské mysli. Na základě této vědomosti vznikl tzv. Turingův test umělé inteligence a v jeho schopnosti předpovědět podobu 21. století. Byl vtažen do světových událostí a stál v popředí technických inovací. Zároveň byl Alan neokázalý homosexuál, který se snažil žít ve společnosti, jež ho za jeho podstatu odsuzovala. V roce 1952 odhalil svou homosexualitu a byl nucen k ponižujícímu léčebnému programu. Navíc byl navždy označen jako bezpečností riziko. Jeho sebevražda v roce 1954 zůstává jednou z mnoha záhad úžasného životním příběhu.
Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl
The Fifth Estate
Role matematického génia oslavovaného i zatracovaného zároveň by mohla Benedictovi sedět. Navíc by se jeho kolegyní mohla stát Keira Knightley, která právě o účasti ve snímku jedná. Její role však zatím určena nebyla.