Sherlock Holmes 3 ve výrobě

Sherlock Holmes 3 ve výrobě
Je bez debat, že Sherlocka Holmese Guye Ritchieho lze zařadit mezi jedno z nejpříjemnějších překvapení roku 2009. Trailery na dvojku Sherlock Holmes: Hra stínů, která vstoupí do amerických kin již za dva měsíce (u nás o měsíc později), působí sebejistě. Tvůrci ví, jak dobře si sérii otevřeli a Ritchie pokračuje v silných vizuálních vychytávkách a roztomilém laškování mezi Robertem Downeym Jr. a Judem Lawem. Hit je tu jistý a vlastně ani nikdo nečeká, že by se dvojka (vzhledem k tvůrčímu týmu) nepovedla. Ve Warner Bros. to nejspíš vidí stejně, neboť již najali Drew Pearce, aby jim napsal třetí díl.
sherlock-holmes-3-ve-vyrobe-1
Že vám Pearceovo jméno nic neříká? V pořádku. Pearce na svou velkou chvíli v kinech teprve čeká – bude jí premiéra Iron Mana 3, k němuž napsal scénář společně se Shanem Blackem, který má režii třetího Iron Mana na starost. Downeymu se očividně spolupráce s Pearcem zalíbila a tak se v jeho „scenáristické režii“ můžeme těšit i na třetí dějství svérázného vyšetřovatele.
Pearce se doposavad věnoval čistě televizním projektům. Jeho angažování hned ke dvěma megafilmům je proto docela překvapivé. 3. května 2013, kdy bude mít premiéru Iron Man 3, uvidíme, zdali mu byly projekty svěřeny právem.
Víte že?...
... Sam Rockwell, který hrál ve Iron Mana Starkova hlavní protivníka Justina Hammera, byl paradoxně jedním z herců, kteří se při castingu jedničky dostali do užšího výběru na postavu Tonyho Starka / Iron Mana?