Titanic Jamese Camerona se vrátí do kin ve 3D

Titanic Jamese Camerona se vrátí do kin ve 3D
| 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox
Titanic
| 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox
Sté výročí neslavného osudu Titanicu (loď vyplula z přístavu Southampton 10. dubna 1912) „připlaví“ nejen vlnu nostalgie, ale i slavný snímek Jamese Camerona v obnovené premiéře. Cameron se v posledních letech zamiloval do 3D a Titanic proto prochází náročnou technickou rekonstrukcí, aby nabídl co nejlepší prostorový zážitek.  
James Cameron
James "král světa" Cameron | Twentieth Century Fox
James Cameron k obnovené premiéře říká: "Existuje celá generace, která nikdy nezažila Titanic, tak jak má být viděn, tedy na velkém plátně. A bude to Titanic, jaký jste ještě nikdy nespatřili, digitálně upravený na 4K a pečlivě převedený do 3D projekce. V nezmenšené emocionální síle a v obraze silnějším než kdy jindy. Bude to epický zážitek pro fanoušky i začátečníky. " K tomu Brad Grey, předseda představenstva a generální ředitel
společnosti Paramount Pictures, dodává: "Tato nová prezentace největšího filmu studia Paramount je zajímavá i tím, že v roce 2012 slavíme 100. výročí našeho studia. Paramount má tu čest představit divákům některé z klasických filmů vzniklých během tohoto století, a my nemůžeme vymyslet lepší způsob než je toto obnovené uvedení Titanicu."

Oscarový Titanic, který Cameron napsal, režíroval a produkoval, je v tržbách druhým nejúspěšnějším filmem všech dob (přičemž první je jeho Avatar). Bude zajímavé sledovat, jako si 15 let po původní premiéře Titanic v kinech povede. Divácky vděčné 3D a pověst „největší romance všech dob“ ale něco bez pochyby vydělají. Snímek "vpluje" do kin 6. dubna 2012.