Titanic

85%
Titanic
Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když vyplouval Titanic na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou - až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Atlantiku do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila ve zběsilý a tragický boj o záchranu. Kolik jim zbývá? Hodina, možná dvě.



Recenze: Titanic

Kinobox.cz
100%

Jedno je jisté, nic takového už nikdo nikdy nenatočí. V Titaniku je něco, co promlouvá takřka ke každému, a po čtvrt století, kdy na nás snímek kvůli mediální masáži neútočí na každém kroku, možná jeho kvality doceníme tím spíš.

Kinobox.cz
100%

Pokud tedy vyrazíte na Titanic, nejděte kvůli 3D. To v zásadě moc důležité není (což dle mého bude pro konverze platit vždycky). Jděte kvůli samotné lodi, která pravděpodobně navždy bude nejúžasnějším vodním plavidlem vyrobeným člověkem. Jděte kvůli lidem, kteří osudného rána zmizeli v hlubinách Atlantiku.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9.5
James Cameron opět na vrcholu! V žánru sci-fi už zbořil všechny hranice a tak se tentokrát zaměřil na romantický snímek,který pojednává o jedné z největších lodních tragédií. Všechno je klasicky vypiplané k dokonalosti,tak jak jsme si u Camerona již zvykli. Dokonalá výprava,příběh,hudba,speciální efekty,nezapomenutelné scény a dialogy. Zdařil se i casting,který k sobě spojil dva velké budoucí přátelé DiCaprio - Winslet.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Další přelomový film. Příběh Titaniku je sám o sobě tak silný, že už to mohl pokazit jen malý rozpočet a špatná režie + obsazení. Nic z toho se naštěstí nestalo a tak vznikl tento velkolepý snímek. Nějaká ta % dolů musím dát za přeslazenost a 100% nechám něžné polovině populace. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
10
Titanic je absolutní filmový zážitek, zhmotnění ryzí fascinace a emoce. Cameron je mistr ve filmové řeči i filmové technice a v tomto monumentálním snímku vypravil na cestu vlajkovou loď hollywoodské kinematografie... Ten film je tak dokonale zkonstruovaný, mnohovrstevnatě promyšlený a provedený, a přitom nezapomíná na lidské měřítko, až je to neuvěřitelné. Sice jsem vyrostl na VHSce, takže můžu potvrdit, že ten film funguje na monitoru, ale když jsem ho konečně uviděl v kině při znovuuvedení v roce 2012 (a naivně si myslel, že už mě to nemá čím překvapit), byl jsem zaražený do sedačky jako snad jen svého času u Pána prstenů nebo později u Avatara - ale přece jenom ještě o něco víc. Takže pokud se někdy objeví možnost jít zase do kina, budu první ve frontě. Nevím, jak přesně slovy vyjádřit, jak moc dokáže být Titanic přesahující a nedotknutelný a přitom intimní a přístupný. Neumím si ani představit, že by nějaký blockbuster mohl znovu dosáhnout něčeho takového.


Dodatečné informace

Původní název:
Titanic (více)
  • USA Titanic
Premiéra v ČR:
5. 2. 1998
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Titanic je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch