Jude Law se podruhé ocitne v roli Dr. Watsona už v říjnu

Jude Law se podruhé ocitne v roli Dr. Watsona už v říjnu
jude-law-se-podruhe-ocitne-v-roli-dr-watsona-uz-v-rijnu-1
Jude Law (Talentovaný pan Ripley, A.I. umělá inteligence, Návrat do Cold Mountain) patří mezi nejčastěji obsazované herce současnosti. V první polovině letošního roku však nebyl tak vytížen, jak bychom u herce jeho formátu očekávali. Toto klidnější období je ale pro Lawa zaslouženým odpočinkem. V druhé polovině roku jej totiž, kromě natáčení pokračování Sherlocka Holmese pod vedením Guye Ritchieho, čeká spolupráce s Martinem Scorcesem na jeho novém filmu Hugo Cabaret následovaná natáčením Contagionu režiséra Stevena Soderbergha. V prvním Scorceseho filmu věnovanému dětem si Jude Law zahraje otce hlavní postavy, Hugo Cabareta. Hlavním tématem akčního thrilleru Contagion by měla být epidemie viru typu H1N1.  
Jakým směrem se bude pokračování Sherlocka Holmese ubírat, ještě není známo. Herecké obsazení, které je už teď jedním z hlavních atributů, na které film láká diváky do kin, by však podle zdrojů mohlo být obohaceno o další hvězdné jméno. Vedle Roberta Downeyho Jr. (Sherlock Holmes) a Judea Lawa (Dr. Watson) by se měl na plátně v roli profesora Moriartyho objevit Brad Pitt.
Jude Law byl mimo jiné jednou z hlavních zahraničních hvězd, které přijaly pozvání zúčastnit se MFFKV. Do Karlových Varů přijel zahájit snímek Talentovaný pan Ripley (1999), který byl zásadní pro jeho kariéru, a také převzít Cenu prezidenta festivalu z rukou Jiřího Bartošky.