Nový Vetřelec se v prvním traileru vrací ke kořenům. Dostal požehnání od Scotta i Camerona

Nový Vetřelec se v prvním traileru vrací ke kořenům. Dostal požehnání od Scotta i Camerona
Vetřelec: Romulus | 20th Century Studios
Režisér a scenárista Fede Álvarez, známý hlavně dvěma díly hororu Smrt ve tmě, dostal za úkol přispět ke kultovní, i když vrtkavé sérii Vetřelec už v roce 2019. projekt začal vznikat jako film úplně oddělený od hlavní série. V průběhu času se tento plán posunul, příběh je nakonec specificky vtěsnán mezi komorního prvního Vetřelce a jeho redefinující akční dvojku.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
AI
74%
Když se pak zrodil výsledný tvar a testovací publikum bylo velmi spokojené, rozhodlo se studio učinit Romula součástí svého plánu vrátit víc filmů na velká plátna. Původně měl být snímek exkluzivním obsahem streamovací služby Hulu (u nás má většinu jejího portfolia mateřská Disney+), nakonec se však můžeme těšit do kin.
Spokojení ale nebyli jen anonymní respondenti, pro Hollywood Reporter se Álvarez chlubil, že snímek už viděli Ridley Scott i James Cameron a oba ho prý milovali. S pány také jejich zásadně méně zkušený kolega hojně diskutoval především během preprodukce, když kompletoval scénář. Fascinující bylo, že oba ikoničtí filmaři prý Álvareze zasypali poznámkami, ani dvě z nich se však neopakovaly. Pohled Camerona a Scotta na filmařinu je prý tak diametrálně odlišný, že se v konzultacích soustředili na úplně jiné věci. Není to ale zvlášť překvapivé vzhledem k tomu, že jednička a dvojka Vetřelce se od sebe notoricky odlišují. „Možnost s nimi pracovat pro mě byla nejvíc fascinující část natáčení,“ míní každopádně Fede.
Vetřelec: Romulus: teaser trailer | Falcon
Požehnání obou velikánů je v tuto chvíli to jediné, co doopravdy máme k dispozici. Minutová ukázka opravdu neříká mnoho, tedy krom celkem přesvědčivého příslibu, že výsledek bude vizuálně skutečně vypadat, jako by se mohl odehrávat mezi oběma hororovými klasikami.
Život ve zlaté Elvisově kleci jsou pro Priscillu muka, což není schopná přiznat ani sama sobě
Recenze29. 12. 2023
Život ve zlaté Elvisově kleci jsou pro Priscillu muka, což není schopná přiznat ani sama sobě
Hereckou šanci dostanou poměrně neokoukaní tváře. V čele stane Cailee Spaeny, jež minulý rok ztvárnila křehkou Priscillu v dramatu Sofie Coppoly. Nyní kráčí Spaeny ve stopách Sigourney Weaver a z toho mála, co jsme zatím viděli, rozhodně není bez šance, že se před námi zrodí nová hvězda.
Snímek vstoupí do českých kin 15. srpna. Podívejte se zatím na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Hollywood Reporter