Ze sedmého Vřískotu odešly herečky i režisér. Dvě největší hvězdy celé série se však vrací

Ze sedmého Vřískotu odešly herečky i režisér. Dvě největší hvězdy celé série se však vrací
Vřískot 4 | Dimension Films
Co se stalo? V listopadu dostala padáka herečka Melissa Barrera kvůli své podpoře Palestiny v probíhajícím konfliktu Izraele s Hamásem. Krátce poté se opatrně omluvila i Jenna Ortega, momentálně největší jméno spojované s touto sérií, a to prý kvůli závazkům v natáčení druhé řady seriálu Wednesday. Následně odešel i režisér Christopher Landon (Všechno nejhorší), podle něhož se práce snů rychle změnila v noční můru.
Neve Campbell
Neve Campbell

Herečka, Účinkující

Sedmý vřískající příběh, pod nímž budou už potřetí scenáristicky podepsaní James Vanderbilt a Guy Busick však po několika turbulentních měsících dostává jasnější a pro fanoušky série příznivější kontury. Prostřednictvím svého instagramového účtu totiž herečka Neve Campbell oznámila, že se v chystaném snímku opět objeví ve své nejslavnější roli. „Sidney Prescott se vrací! Vždycky bylo úžasné hrát Sidney v sérii Vřískot a moje uznání vůči těmto snímkům nikdy nezmizelo. Jsem moc šťastná a pyšná, že jsem byla velmi důstojným způsobem požádána, abych Sidney vrátila na stříbrné plátno.“
Vřískot 6
Vřískot 6 | Forum Film
Onou důstojností Campbell zřejmě míní, že jí producenti nabídli dostatečný obnos peněz – účast na předchozím, šestém snímku totiž odmítla právě kvůli nízké nabídce honoráře. Campbell také prozradila, že režie se ujme Kevin Williamson, scenárista prvního, druhého a čtvrtého dílu série. Režijně však má na kontě pouze průměrný komediální thriller Pomsta z roku 1999, a tak jeho angažování působí spíše jako snaha uklidnit fanoušky a oproti posledním dvěma revizionistickým dílům od režisérů Matta Bettinelliho-Olpina a Tylera Gilletta vsadit spíše na nostalgii.
To podtrhuje i fakt, že Campbell i Williamson ve svých instagramových příspěvcích vzpomínali na režiséra prvních čtyř dílů série Wese Cravena. Co to ale znamená pro sérii, která se od svých základů dokázala oprostit a úspěšně restartovat do podoby moderního hororu, uvědomělého nejen ohledně žánrových konvencí, nýbrž i sebe sama? Bude sedmý Vřískot s Campbell a Williamsonem ze staré gardy, ale se scénářem od „mladší generace“ navazovat spíše na starší, či novější příspěvky do série? To se snad dozvíme už během příštího roku.
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších hororů, kde se první Vřískot nachází poměrně vysoko.
Zdroje: GameSpot, Variety, Instagram