Netrpíte arachnofobií? Po zhlédnutí děsivého traileru na horor Sting začnete

Netrpíte arachnofobií? Po zhlédnutí děsivého traileru na horor Sting začnete
Sting | Well Go USA Entertainment
Nadhledu si můžeme povšimnout snad jen ve vztahu k dospívající protagonistce pojmenované Charlotte (Alyla Browne), jejíž drobný osminohý mazlíček takřka přes noc spřádá pavučinky schopné polapit papoušky a nakonec i dospělé lidi. Vypořádat se s ním nakonec bude muset právě dívka, která po narození sourozence postrádá rodičovskou oporu a její rostoucí fascinace možná souvisí s narůstajícím objemem pavouka.
Sting
Sting
61%
Ukázka jinak nešetří tísnivým terorem a vše nasvědčuje tomu, že fandové tohoto hororového subžánru dostanou o poznání strašidelnější a kvalitnější nadílku než v případě podobně stylizovaného Itsy Bitsy (2019). Trailer možná příliš vyzrazuje, kdo skončí s vysátými orgány (což je pořád jedna z nejhorších filmových smrtí), ale atmosféra temného činžáku à la loňské Smrtelné zlo má slušné grády a arachnofobickou hrůzu se spolehlivě daří vyvolat.
Sting: trailer | Well Go USA Entertainment
Režisér a scenárista Kiah Roache-Turner zatím obohacoval kultovní registr se svéráznými žánrovými hybridy jako Noc oživlých protinožců nebo Nekrotonik s Monicou Bellucci. Sting by měl být jeho dosud nejčistším hororem, i když prostoru pro komické blbnutí zbyde v příběhu částečně orientovaném na dětskou fantazii asi dost. Pokud se však komedii, která zatím opravdu nevyčnívá, podaří ukočírovat ve stylu zmiňované Arachnofobie, film by se mohl zařadit po bok dalších klasik jako Tarantule nebo Pavoučí teror, který byl ale přece jenom ryze parodický.
Plusem by měly být praktické efekty z dílny vizionářského studia Weta Workshop, které zhmotnilo Středozemi v Pánovi prstenů nebo futuristické kulisy v Blade Runner 2049. Pod jeho dohledem by se katalog „creature feature“ mohl rozrůst o vizuálně působivý příspěvek, který specifická sorta publika ocení. StudioCanal zajišťuje distribuci po Evropě, v Austrálii či na Novém Zélandu, společnost Well Go USA zase pošle film od 12. dubna do amerických kin.
zdroj: Movieweb
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu, v němž naleznete také zástupce zvířecích hororů.