Gyllenhaal vs. Conor McGregor. Vysekaný herec mlátí hvězdu MMA v traileru na Road House

Gyllenhaal vs. Conor McGregor. Vysekaný herec mlátí hvězdu MMA v traileru na Road House
Jake Gyllenhaal – Road House | Amazon Prime Video
Původní snímek, k němuž se Swayze protančil na vrcholu popularity z parket Hříšného tance, neměl moc pozitivní přijetí a kultem se stal až v průběhu let. Osmdesátkovou esenci polovysvlečených hrdinů, pěstních soubojů a blyštivé diskotéky Liman přizpůsobuje modernímu trendu smíšených bojových umění a také digitální akce, která v traileru zahrnuje také napadení krokodýli nebo honičky na luxusních člunech.
Hrozba smrti
Hrozba smrti
67%
Gyllenhaal se na roli fyzicky skvěle připravil a s jeho chameleonským charismatem půjde snadno dohromady. Nejenže se na jeho břichu dá strouhat sýr a tvůrci mu sehnali božskou partii v podobě talentované Portugalky Daniely Melchior (Sebevražedný oddíl, Rychle a zběsile 10), ale třiačtyřicetiletý herec rovněž ctí svého zesnulého přítele a mentora Swayzeho. „Vstupuji do velkých šlépějí, ale Patrick mi byl také velkým přítelem. Vždy se ke mně choval tak laskavě. K téhle roli přistupuji se srdcem na dlani a několik věcí jsem od něj přebral, ale obecně se nám povedlo natočit originální film,“ sdělil herec na adresu předchůdce.
Velkým lákadlem bude také bývalý šampion UFC, irský bouřlivák Conor McGregor v úloze, která dle upoutávky přesně odpovídá jeho provokativnímu veřejnému alteregu. Pokud nejde jen o chytrou marketingovou kampaň, McGregor by měl mít víc než jen malé cameo a jeho měření sil s protagonistou bude vrcholem příběhu. Ten zatím oplývá starosvětskými ingrediencemi i moderním střihem a rozhodně bude mít potenciál k naplnění tučného béčkového potenciálu.
Road House: trailer | Amazon Prime Video
Road House vyjde na Prime Video 21. března, a to rovnou ve 240 teritoriích. To však moc neutěšuje režisérského veterána Limana, jenž si představoval široké uvedení v kinech a nezúčastní se světové premiéry na festivalu South By Southwest. „Film se povedl, je možná můj nejlepší,“ nešetřil tvůrce Agenta bez minulosti entuziasmem v rozhovoru pro Deadline. „Ale nebudu tam. Mám v plánu tiše protestovat proti rozhodnutí Amazonu streamovat film, který byl očividně dělaný pro velká plátna,“ pokračoval Liman s tím, že Amazon si původně stanovenou strategii rozmyslel i navzdory skvělým testovacím projekcím. A i přesto, jak velkou fanouškovskou základnu má UFC.
Snímek tak skončí na streamu a teprve čas ukáže, jak dobrý film Liman natočil. Přestože má na kontě nesporné hity, v případě pandemických propadáků Lockdown a Chaos Walking ukázal i svou podstatně slabší stránku. Road House se zatím přiklání spíš ke zvědavému očekávání než odfrknutí a rozhodnutí Amazonu působí zvláštně. Občana Kanea bojových filmů tu ale také hledat nemůžeme.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroje: Movieweb, Deadline