Henry Cavill asi neztvární Bonda, ale brzy se začne ohánět mečem jako Highlander

Henry Cavill asi neztvární Bonda, ale brzy se začne ohánět mečem jako Highlander
Henry Cavill – Zaklínač | Netflix
Čtyřicetiletý Cavill se zrodil pro úlohy ikonických superhrdinů, agentů či válečníků, v čemž bude ještě pár let pokračovat. Už 1. února se představí jako elitní špión v nové akční komedii Matthewa Vaughna (Kingsman: Tajná služba) Argylle: Tajný agent. Podobnou žánrovou hříčku si už vyzkoušel pod Guyem Ritchiem ve snímku Krycí jméno U.N.C.L.E.. A právě tyto lehce parodické role možná zapříčiní, že Bond spadne do méně zaškatulkovaných (a méně slavných) rukou.
Henry Cavill
Henry Cavill

Herec

Cavill, jenž definitivně praštil se Zaklínačem a rozloučil se také s hábitem Supermana, má však jiná esa v rukávu. Guy Ritchie s ním chystá válečný akčňák The Ministry of Ungentlemanly Warfare a Stahelski s ním evidentně počítá pro očekávaného Highlandera. Série s Lambertem byla populární hlavně ve druhé polovině 80. let, hned druhá část z roku 1991 se příliš nepovedla a trojka už nabídla vyloženě šedivé lambertovské béčko.
Highlander
Sean Connery a Christopher Lambert – Highlander | 20th Century Fox
Námět o nesmrtelných bojovnících, kteří procházející staletími s úkolem setnout hlavy všem zbývajícím highlanderům a absorbovat jejich sílu v boji s démonickým Kurganem (Clancy Brown), však skýtá potenciál i v dnešní době. Originál měl také Seana Conneryho a hudbu od Queenů, kteří k filmu nahráli celou desku. Původní představitel agenta 007 už v požehnaném věku zemřel, ale Mercuryho vokály jsou stále populární a Stahelski se v rozhovoru pro The Wrap dušoval, že písně skupiny Queen použije také pro remake.
Cavill tak bude stínat hlavy za zvuků Who Wants To Live Forever. „Trénink začne co nevidět,“ potvrdil v rozhovoru. „Bude to dlouhý proces a moc se na něj těším. Momentálně toho nemůžu moc prozradit, detaily bych chtěl udržet v tajnosti tak dlouho, jak to jen půjde,“ uzavřel vyhýbavě. Herec je rovněž známý jako velký herní geek, jenž má slabost také pro legendární stolní hru Warhammer 40 000. Její mateřská společnost Games Workshop se v prosinci dohodla s Amazonem, který si pořídil práva na seriálovou adaptaci.
Cavill nejenže si v ní má zahrát, ale bude ji rovněž koprodukovat. Projekt, který jistě nákladně oživí dalekou budoucnost a konflikt lidstva s mimozemskými i magickými silami, se podle herce hýbe kupředu a dějí se velké věci. Amazon se ostatně do první řady seriálového Pána prstenů nezdráhal nasypat přes 450 milionů dolarů. Fanoušci a fanynky Henryho Cavilla se tak nemusejí obávat, že by jejich oblíbenec skončil v rutinních konverzačních komediích.
zdroje: Collider, The Wrap, The New York Times