Hvězda Top Gunu coby nájemný vrah. Stylový trailer láká na špičkový thriller slavného režiséra

Hvězda Top Gunu coby nájemný vrah. Stylový trailer láká na špičkový thriller slavného režiséra
Film Hit Man | Netflix
Snímek by měl pojednávat o muži, který předstírá, že je nájemným vrahem, aby pomohl policii zatknout zločince, kteří si ho najali. Problém ale nastává ve chvíli, kdy ho vyhledá půvabná žena, jež po něm chce, aby ji zbavil násilnického manžela. A jelikož to mezi dvojicí začne jiskřit, hranice mezi hraným a skutečným zabijákem se u hlavního hrdiny začne nečekaně stírat.
Hit Man
Hit Man
AI
77%
Snímek měl premiéru na loňském festivalu v Benátkách a od té doby byl k vidění i na dalších podobných filmových událostech. A všude sbírá film pouze chválu. Hit Mana doprovází výtečné ohlasy, které o něm mluví jako o jednom z nejzábavnějších thrillerů roku. Na webu Rotten Tomatoes ostatně dávají kritici pořád velmi silný palec nahoru. Titul má úctyhodných 96 % pozitivních recenzí se solidním ratingem 8.3. Zahraniční novináři se pak v podstatě shodují v tom, že nás čeká hravá a zábavná žánrová hříčka, která výtečně kombinuje temný thriller s humorem, chytlavou diváckou zábavou a charismatem Glena Powella, která zde potvrzuje, že od něj můžeme ještě čekat velké věci.
Nadšené reakce by pak neměly být takovým překvapením. Film totiž natočil režijní matador Richard Linklater, jenž má na kontě např. ikonickou konverzačku Před úsvitem i následná pokračování, oceňované Chlapectví či kultovní komedii Škola ro(c)ku. Zkrátka filmař, co se nebojí žádného žánru a v každém dokáže zaujmout.
Jeho Hit Man pak podle všeho není výjimkou, což dokazuje i první teaser. Ten toho po příběhové stránce moc neprozradí, zaujme však svou stylovostí, chytlavým soundtrackem, hravostí a v neposlední řadě právě také sympaťákem Glenem Powellem. A také feel-good atmosférou, což je vzhledem k tématu možná malinko paradoxní. Na druhou stranu to však potvrzuje slova kritiků o žánrové hříčce.
Hit Man: teaser trailer | Netflix
Nejdříve se očekávalo, že se Hit Man podívá do kin a vzhledem k pozitivním ohlasům se mluvilo i o cílení na oscarovou sezónu. Po úspěšné festivalové tour však nakonec snímek koupil pro americký trh Netflix a premiéra na streamovací platformě se chystá až na 7. června. Tamní hlavouni nejspíše nechtěli, aby projekt konkuroval ambicím jiného počinu o nájemném vrahovi, Zabijákovi od Davida Finchera, a tak se rozhodli mezi oběma počiny vytvořit dostatečnou mezeru. Jak to bude s uvedením ve zbytku světa, se zatím neví. Je však možné, že v případě zámořského úspěchu se Hit Man objeví na Netflixu i v mezinárodním měřítku. Nechme se překvapit, kdo pomyslný žánrový souboj Linklater vs. Fincher nakonec vyhraje.
Podívejte se zatím na žebříček nejlepších thrillerů na Netflixu podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Netflix, Rotten Tomatoes