Pedro Pascal je nejžádanější herec současnosti. Má blízko k účasti v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal je nejžádanější herec současnosti. Má blízko k účasti v nové Fantastické čtyřce
Pedro Pascal | Warner Bros.
Fantastická čtyřka je od roku 1961 populární stálicí Marvel Comics, ale na stříbrných plátnech si ji spojujeme s kritickými a finančními propadáky. Pomineme-li nízkorozpočtovou a nikdy nevydanou verzi z roku 1994, již společnost proslulého béčkaře Rogera Cormana musela natočit, aby nepřišla o autorská práva, první film s Reedem Richardsem (Mr. Fantastic), Susan Storm (Invisible Woman), Johnnym Stormem (Human Torch) a Benem Grimmem (Thing) vznikl roku 2005.
Fantastic Four
Fantastic Four
AI
72%
Fantastická čtyřka s Jessicou Alba a Chrisem Evansem se dočkala roku 2007 pokračování s podtitulem Silver Surfer, avšak oba filmy si nevedly nijak dobře ani u kritiky, ani u publika. S Iron Manem (2008) odstartovala filmová série MCU, jejíž součástí se Čtyřka nikdy nestala. Místo toho se jí roku 2015 v samostatném rebootu chopil Josh Trank (Kronika) a natočil další propadák, který údajně doplatil také na zákulisní bitvy.
MCU momentálně stagnuje, potřebuje velký hit a zjevně je připravené rozšiřovat svůj vesmír o další spřízněné série jako X-Men, Deadpool nebo právě Fantastická čtyřka. Na ní se pracuje od roku 2020, ale povolaný režisér Jon Watts (Spider-Man: Bez domova) loni v dubnu vycouval a jeho pozici převzal Matt Shakman (WandaVision). Snímek má mít premiéru v květnu 2025 a Pedro Pascal je momentálně první a nejdůležitější hereckou osobností, která se v něm má objevit.
Jako první o jeho obsazení informoval web SlashFilm, a přestože magazín Deadline následně kontroval s tvrzením, že dohoda je stále v nedohlednu, herec se s Marvelem podle všeho snaží domluvit. Problémem je jeho napěchovaný rozvrh, který vedle Gladiátora 2 zahrnuje také druhou sezónu The Last of Us (má se začít natáčet v dubnu) a ambiciózní horor Weapons od režiséra Barbara Zacha Creggera.
The Last of Us
Pedro Pascal – The Last of Us | HBO Max
Pascalova účast by stvrdila ambice nejnovějšího rebootu a pozvedla uvadající pozornost publika. Chilský rodák je rozhodně oblíbenější a vyhledávanější než John Krasinski (Tiché místo), jenž si v loňském Doctoru Strangeovi zahrál mnohovesmírnou variantu Mr. Fantastic. Po pár minutách jej však zlikvidovala Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) a první volbou je nyní Pascal.
Reed Richards je považovaný za jednu z nejinteligentnějších postav Marvel Comics. Tento vědec a vynálezce získal po vystavení kosmické radiaci úžasné fyzické schopnosti a může své tělo libovolně natahovat, absorbovat cizí údery a vytvářet jakousi pružnou flexibilní formu. Pascal má zkušenosti s různými typy rolí a komiksový blockbuster už si vyzkoušel ve Wonder Woman 1984, tudíž se jedná o tu nejrozumnější hereckou alternativu.
zdroje: Screen Rant, Collider a Deadline
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů letošního roku podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.