Brutální Art the Clown bude v pokračování drsné hororové série tyranizovat děti o Vánocích

Brutální Art the Clown bude v pokračování drsné hororové série tyranizovat děti o Vánocích
Terrifier 3 | Cineverse
Duchovním otcem série je režisér Damien Leone, jenž zřejmě nejdrsnějšího hororového antagonistu poslední doby krátce představil už v kraťasu The 9th Circle z roku 2008. Pořádně sekat, kuchat a řezat jej poprvé nechal roku 2011 v krátkometrážním filmu Terrifier. O šest let později následovalo stejnojmenné celovečerní provedení, ve kterém němý zabiják nevybíravě nakládal s ženskými oběťmi v opuštěném skladišti. Nezávislý projekt si získal pozornost i respekt žánrových fanoušků a fanynek a loňský druhý díl, který přišel na směšných 250 tisíc dolarů, už těžil z toho, že lidé v Severní Americe začínali o nesmírně brutálním snímku mluvit a hodně se o něm psalo.
Terrifier 3
Terrifier 3
AI
61%
Terrifier 2 neobdržel oficiální rating a distributor Iconic Releasing musel kinaře přesvědčit, aby obskurní a nekompromisní horor promítali. Povedlo se a hned za první víkend film vydělal 825 tisíc dolarů z 886 kin. Jenže zatímco tržby sebevětších hitů po prvním víkendu klesají, halloweenské koledování zjevně nadpřirozeného magora s klaunskou vizáží přitahovalo stále víc lidí. Přestože se počet kinosálů zkrouhl, druhý víkend přinesl dalších 850 tisíc dolarů a pozitivní křivka pokračovala. Film nakonec vydělal úctyhodných 15,7 milionu dolarů a Leone by byl blázen, kdyby tuto přízeň okrajového publika dál neždímal.
Terrifier 3: teaser trailer | Cineverse
Třetí díl už distribuuje známá mediální společnost Cineverse a minimálně do amerických kin má dorazit 25. října 2024. Halloweenská nadílka se změní na vánoční, úvodní trailer sleduje probuzeného chlapce, jenž chce na Štědrý večer načapat Santu. Poslední záběr odhalí šklebícího se maniaka, jenž má po událostech dvojky záhadný mytologický charakter. Leone totiž s minimálním rozpočtem nejenže obracel žaludky publika drsnými vraždami, ale rovněž vytvořil pohlcující kulisu a z klauna učinil děsivého démona schovávajícího se za sváteční fasádu.
Postavila se proti němu teenagerka Sienna (Lauren LaVera), která v podstatě přijala úlohu komiksové hrdinky, a bláznivý 138minutový příběh zahrnoval i surrealistické snové scény. Kultovní počin a velký kasovní zázrak může ve třetím dílu expandovat v událost konkurující studiovým hororům, jimž se v posledních letech obzvlášť daří. Vrátila se LaVera a samozřejmě Leone, jenž by měl mít k dispozici už milionový rozpočet a pro The Hollywood Reporter předesílal, že trojka se přiblíží spíš stylu jedničky. Jen s tím rozdílem, že opět přitvrdí na násilí, které už u prvních dvou dílů řada lidí nezvládala.
Zatím nemůžeme počítat s tím, že se Terrifier 3 dostane také do tuzemských kin. Nasazení do většího počtu zemí by však mohlo přinést ovoce, neboť podobně děsuplný koncept a znepokojivý antagonista by nemusel kinosály zaplňovat pouze v USA. Jeho praktiky jsou sice extrémní, ale Art the Clown má své nepopiratelné kouzlo.
zdroje: The Hollywood Reporter, Collider
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených hororů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.