Aquaman a ztracené království v prvním traileru. Tvůrci promují Kidman místo Heard

Aquaman a ztracené království v prvním traileru. Tvůrci promují Kidman místo Heard
Aquaman a ztracené království | Warner Bros.
Aquaman a ztracené království
Aquaman a ztracené království
  • Rakuten
  • Google Play
  • HBO Max
  • +1
63%
Přesto tu konečně máme trailer, který slibuje další epicky digitální a notně tyrkysový blockbuster. Ten má mnohem těžší úkol než jednička, jež do kin vstupovala jako černý kůň, od nějž se mnoho nečeká. Aquaman byl do té doby považovaný za příliš směšného a absurdního, proto se mu filmaři vyhýbali. Když se někde objevoval, tak pouze jako parodie. Studio tedy zvolilo taktiku opačného extrému a místo blonďatého Mirka Dušína, co umí mluvit s rybami, obsadilo do hlavní role hypermaskulinního Jasona Momoau, jehož nejslavnější rolí byl do té doby náčelník divošského národa ve Hře o trůny. Vyplatilo se. S víc než jednou miliardou dolarů na tržbách se v DC portfoliu stal nečekaným premiantem.
Po pěti letech se však režisér James Wan vrací do světa, jenž smýšlí úplně jinak. DC filmový vesmír se sesypal, Aquaman už nikam nepatří a má být pouhým (dalším) rozloučením se sérií, u níž však není dost věrných fanoušků a fanynek, kteří by měli potřebu říct sbohem. Nezbývá než doufat, že stejně jako minule zaujme sympatická a bezmyšlenkovitá akce v rytmu rocku, jež stojí tak trochu stranou hlavní série. Vzhledem k všudypřítomným řečem o tom, jak málo je studio s výslednou kvalitou spokojené, to však nebude jen tak.
Aquaman a ztracené království: trailer | Vertical Entertainment
Co prozrazuje samotný trailer? Ne mnoho. Možná překvapivě se vrací Nicole Kidman, která by rozhodně mohla mít lepší nebo aspoň jistější věci na práci. Zcela upozaděná je Amber Heard, jež se od premiéry jedničky stala jednou z nejpronásledovanějších osob showbyznysu a dav fanoušků Johnnyho Deppa zaplavuje internetová fóra nadávkami jejím směrem. Existují i petice se stovkami tisíc podpisů, jež požadovaly její úplné vystřižení z filmu. Heard už podle Collideru obvinila producenty z toho, že ji ve výsledném filmu skutečně upozadil, jak to jen šlo, což nedávno James Wan popíral. Rozhodně však platí, že se studio pokouší neprovokovat a Heard vynechává přinejmenším z propagace.
Podle všeho nás čeká opulentní blockbuster, kde se Aquaman bude vypořádávat s tím, že je nyní otcem. A samozřejmě s dalším superpadouchem, jenž bude chtít jeho rodinu a s ní celý svět rozbít na kusy. Jestli se publikum rozhoupe k návštěvě kina a čeká nás stejný komerční zázrak jako minule, se dozvíme 21. prosince v českých kinech.