Ani smrt ho nezastaví. Liam Neeson se nečekaně vrací v roli, která již jednou zemřela

Ani smrt ho nezastaví. Liam Neeson se nečekaně vrací v roli, která již jednou zemřela
Noční běžec | Warner Bros.
V Nočním běžci se Neeson ujal role brooklynského gangstera a zabijáka Jimmyho „Hrobníka“ Conlona, který již zažil lepší časy. Nyní má jen hříchy, věčně prázdnou láhev whisky a nezvykle blízké přátelství s mafiánským bossem Shawnem (Ed Harris). Když se Jimmyho odcizený syn Mike (Joel Kinnaman) stane nepohodlným svědkem, Jimmy opráší svůj někdejší talent, aby situaci vyřešil. Bohužel to znamená postavit se Shawnovi. Nakonec ho zabije a povede se mu syna zachránit.
96 hodin: Liam Neeson byl přesvědčený o tom, že film nebude v kinech nikoho zajímat
Téma14. 2. 2021
96 hodin: Liam Neeson byl přesvědčený o tom, že film nebude v kinech nikoho zajímat
To je ve zkratce příběh „jedničky“, kterou natočil Neesonův častý spolupracovník Jaume Collet-Serra (Neznámý, NON-STOP, Cizinec ve vlaku). Příběhově šlo o poměrně tradiční souboj s jasně rozdanými kartami bez momentu překvapení. Nic, co bychom neviděli mnohokrát předtím. Atmosféra však byla slušná a naprosto fantastické byly společné scény Neesona a Harrise (a to do jedné všechny).
Nyní byla ohlášena dvojka s Neesonem hlavní roli a ve vzduchu visí několik otázek. První je, jak je možné, že tohle pokračování dostalo zelenou. Původní film si totiž z kin odnesl 71,5 milionu dolarů, přičemž stál 50, takže o nějakém výdělku po započtení nákladů na reklamu a distribuci nemůže být ani řeč.
Druhý velký otazník je u Neesona. Noční běžec Jimmyho prezentoval jako postavu, která na konci zemřela. Je nicméně pravdou, že to na konci filmu pouze předpokládáme, když vidíme Mikea jít na pohřeb. Respektive je jisté, že tvůrci tehdy zamýšleli rozloučení s Jimmym, ale pokud budou u dvojky dostatečně kreativní, bezpochyby se z toho vymluví a Jimmy může zažít vzkříšení.
Noční běžec
Noční běžec
69%
Společně s Neesonem se vrací i Collet-Serra, žádná další jména zatím nezazněla. I v Nočním běžci 2 by měl Jimmy chránit Mikea, takže se nabízí znovuzapojení Kinnamana. Největším problémem bude absence Harrise, protože jeho postava měla s Jimmym silné pouto (dva přátelé, kteří se ocitnou v situaci, již vyřeší pouze smrt jednoho z nich). Neeson tak vše bude muset utáhnout sám.
Prvního Nočního běžce najdete k zapůjčení i ke koupi na Google Play. Co dalšího tam v rámci žánru najdete, zjistíte v Kinobox žebříčku nejlepších akčních filmů dostupných na Google Play.