Tom Hardy a Austin Butler září v drsném motorkářském dramatu Bikeriders

Tom Hardy a Austin Butler září v drsném motorkářském dramatu Bikeriders
The Bikeriders | Falcon
The Bikeriders se jeví jako celovečerní nástupce seriálu Zákon gangu, který bude naplno těžit z charismatu hvězdné herecké partičky. Ústřední trojici doplní Michael Shannon (Tvář vody) a Boyd Holbrook (Indiana Jones a nástroj osudu) a příběh na motivy šedesátkové knižní předlohy Dannyho Lyona dá vzpomenout také na Scorseseho Mafiány a Casino. I podle prvních ohlasů ze světové premiéry na festivalu Telluride totiž film o prosazování bezbřehé maskulinity patří ženské protagonistce, která drsné muže vrací zpět na zem.
Motorkáři
Motorkáři
AI
75%
Trailer vábí na Toma Hardyho v módu Peaky Blinders a Země bez zákona a hlavně na retrospektivní komentář Jodie Comer, kterým se vyjadřuje k Bennyho oslnění rychlými stroji a nekompromisním světem. Kathy doufá, že mladého rebela změní. Ukázka však vytyčuje pořádně trnitou cestu a osudový Hardyho vliv, pod nímž by se zase jednou prohnul i sám Batman. Retro materiál působí standardně a čtyřicetimilionový rozpočet jistě nestačil na ohromující akci. O tu tady beztak nepůjde a Nichols, jenž naposledy režíroval komorní drama Lovingovi z roku 2016, se zaměří především na tragický příběh komplikovaného přátelství a těžce zkoušeného manželství ve světě, jemuž vévodí věčný odboj a touha po svobodě.
Motorkáři: 1. trailer | 20th Century Studios
Dosavadních deseti recenzí na webu Rotten Tomatoes zvedá palec nahoru 90 %, průměrná známka 5,9 z 10 ovšem příliš oslnivá není. Shoda panuje nad sílou hereckého obsazení, které by chtěl režírovat každý. Hardy možná tráví víc času na turnajích jiu-jitsu než před kamerami, ale pro tuto roli neexistuje vhodnější kandidát. Butler zazářil v roli Elvise a neschází mu živočišné charisma a Comer sbírala obdiv za seriál Na mušce či za historické drama Poslední souboj.
The Bikeriders nás vrátí do zlaté éry motorkářských gangů, jejichž nezkrotnou energii a nepředvídatelnost Nichols snad dobře podchytil. Příběh vyznívá jako nepříliš originální dobovka inspirovaná slavnými gangsterkami, ale nudit by určitě neměl. Nabídne vítaný praktický protipól k mimozemskému gangu Rychle a zběsile.