Meg Ryan po mnoha letech v romantickém filmu. Uvízne s Davidem Duchovnym na letišti

Meg Ryan po mnoha letech v romantickém filmu. Uvízne s Davidem Duchovnym na letišti
What Happens Later | Bleecker Street Media
Ryan si všichni pamatujeme z romantických klasik jako Když Harry potkal Sally, Samotář v Seattlu nebo Láska přes internet. Po přelomu tisíciletí a aférce s Russellem Crowem, kvůli němuž zamávala dlouholetému partnerovi Dennisu Quaidovi, se však z úspěšných projektů rychle vytrácela. V poslední dekádě si zahrála pouze ve svém režijním debutu Dopisy z války (2015), od té doby ji lidé sotva zahlédli i na veřejnosti.
What Happens Later
What Happens Later
46%
Po osmi letech nyní jednašedesátiletou herečku a režisérku čeká premiéra nového snímku What Happens Later, který sama popisuje jako nástupce konverzačních romantických filmů ze 40. let. Její postava Willa se kvůli zpožděnému letu zasekne na letišti a narazí na dávného přítele Billa (Duchovny). Mezi dvojicí to zajiskří a rozehrají milostnou partii, jíž Ryan hodlá vzdát hold také scenáristce Noře Ephron (Když Harry potkal Sally, Julie a Julia). „Nora Ephron říkávala, že romantické komedie jsou tajným prostředkem ke zhodnocení naší doby, což v tomhle filmu děláme,“ prozradila Ryan v rozhovoru citovaném v Entertainment Weekly.
What Happens Later: trailer | Bleecker Street
O příběhu What Happens Later zatím není moc informací, Ryan v rozhovoru naznačovala, že půjde o „romantický a sexy“ snímek o stárnoucích lidech, kteří netuší, zda spolu skončí. První trailer dokazuje, že z terminálu obklopeného sněhem se děj nevychýlí, a nabízí smršť dialogů a uvažování na téma „co kdyby“. Výprava nebude tak štědrá jako v Terminálu Stevena Spielberga a vše nasvědčuje tomu, že skutečně půjde o čistou konverzačku zaměřenou na herecké výkony obou slavných tváří.
Ryan, která se na veřejnosti skoro neukazuje, má stále potřebnou jiskru a role, v níž se především ohlíží do minulosti, by jí mohla sedět. Třiašedesátiletý Duchovny na svůj věk nevypadá a posbírané zkušenosti jistě dokáže zúročit. Také on se stal hvězdou v 90. letech, a to hlavně díky seriálu Akta X. Následně zářil v seriálu Californication a připsal si několik výrazných filmových rolí, mimo jiné v krimi dramatu Kalifornie či v komedii Evoluce. Vidět jsme jej mohli v pandemické komedii Netflixu V bublině.
Bill a Willa mají být dle Ryan charakterními protiklady, přičemž Duchovny ztvárnil muže věčně vytvářejícího katastrofické scénáře. „Bylo zábavné sledovat Davida, jak se noří do postavy, která se mu vůbec nepodobá. Naopak s Willou jsem se dokázala zcela ztotožnit,“ uzavřela herečka.