Disney začne natáčet třetího Trona. Přizval Evana Peterse, představitele vraha Dahmera

Disney začne natáčet třetího Trona. Přizval Evana Peterse, představitele vraha Dahmera
Dahmera ztvárnil herec Evan Peters | Netflix
V pořadí třetího celovečerního Trona bude režírovat Joachim Rønning, autor filmů Zloba: Královna všeho zlého, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta a Kon-Tiki. Scénář je dílem Jacka Thornea ((Ne)obyčejný kluk) a Jesse Wigutowa (reboot Vrány). Dříve avizovaný herec Jared Leto se bude podílet též na produkci snímku.
Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera
Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera | Netflix
Ústředním tématem filmu bude střet uvědomělých počítačových programů s reálným světem. Jared Leto si ve snímku zahraje Area, ztělesnění jednoho z programů. O tom, koho ztvární Evan Peters, se zatím můžeme jen dohadovat. S velkou pravděpodobností zastane buď úlohu postavy vojáka z počítačové hry, případně hráče videoher z masa a kostí.
Snímek Tron byl v době svého uvedení v roce 1982 převratnou záležitostí. Experimentoval s počítačovou animací a vizuálními efekty, hudbu obstarala syntezátorová virtuoska Wendy Carlos, kterou již předtím proslavila spolupráce se Stanley Kubrickem na Mechanickém pomeranči. Příběh Trona pojednával o počítačovém expertovi Flynnovi (Jeff Bridges), který se naboural do počítačové sítě a program ho proti jeho vůli přenesl do elektronického prostředí plného nástrah.
Tron
Tron | Disney
Režisér a scenárista filmu Steven Lisberger pro The Hollywood Reporter prohlásil, že v době vzniku filmu byli technologicky dále než Steve Jobs. „Lidé v té době nevěděli, co je to internet. Síťování, kterému se v rámci příběhu věnujeme, jsme odkoukali od ARPANETu,“ říká režisér. ARPANET využívala pro interní komunikaci americká armáda a stal se předobrazem budoucího internetu, který využíváme dodnes.
Tron z roku 1982 vyšel studio Disney na 17 milionů dolarů, přičemž celosvětově utržil 33 mega a promítal se převážně v USA. Volné pokračování TRON: Legacy 3D vstoupilo do kin v roce 2010, stálo obrovských 170 milionů dolarů a celosvětově posbiralo 400 milionů, větší polovina financí přitom připlula z trhů mimo území USA.
Tron: Legacy 3D
Tron: Legacy 3D | Disney
Snímek Tron: Ares se má dle informací The Hollywood Reporter začít natáčet letos v srpnu. Do kin by se mohl dostat už v roce 2024.
zdroje: Kinobox, The Hollywood Reporter, Box Office Mojo, Fandíme Filmu