Král chytrého filmového hnusu nepřestává ani po osmdesátce. Cronenberg má nový horor

Král chytrého filmového hnusu nepřestává ani po osmdesátce. Cronenberg má nový horor
David Cronenberg | CBS
Nyní začal natáčet horor nazvaný The Shrouds (Rubáše), jako již tradičně podle vlastního scénáře. Do hlavní role obsadil francouzského herce Vincenta Cassela (Zvrácený, Veřejný nepřítel), německou herečku Diane Kruger (Lovci pokladů, Hanebný pancharti) a autralského herce Guye Pearceho (L. A. – Přísně tajné, Memento).
The Shrouds
The Shrouds
AI
65%
Příběh se zaměřuje na vdovce a obchodníka, který provozuje hřbitov, kde mohou návštěvníci pozorovat rozklad těl svých blízkých. Voyeuristická atrakce však brzy dospěje k tomu, že lidé začnou hroby ničit a dotknou se místa posledního odpočinku manželky hlavního hrdiny.
Zločiny budoucnosti
Zločiny budoucnosti (2022) | Neon
Je zjevné, že Croneberg navazuje na linii body horrorů, jimiž začínal v 70. letech. Už tehdy ho zajímal proces transformace, ale většinou ve vývojovém, evolučním smyslu, který však vždy nemusí znamenat vývoj k dokonalejšímu a krásnějšímu. S postupujícím věkem Cronenberga zjevně víc fascinuje motiv smrti, rozkladu a úpadku. Zároveň se zabývá nekonečným koloběhem znovuzrození.
Samotné „Rubáše“ pak nemají být pouhými kusy oblečení. Má jít o speciální technologický oblek, který umožní napojit se na těla mrtvých a cítit, co se v nich odehrává. Cronenberg tu tedy bude rozvíjet i kyberpunkovou linii, představenou třeba v eXistenZ.
Premiéra snímku zatím není stanovená, nevíme ani, kdy uvidíme první trailer. Budeme ho netrpělivě vyhlížet spolu s vámi.