„Rozdrtíme Top Gun,“ vyhlašuje režisér Mission: Impossible. Cruise se zatím zlobí na IMAX

„Rozdrtíme Top Gun,“ vyhlašuje režisér Mission: Impossible. Cruise se zatím zlobí na IMAX
Mission: Impossible Odplata – první část | Paramount Network
„Záleží jen na jedné věci, jak dokážeme zaujmout publikum. Chceme mu dopřát maximální požitek,“ láká Tom Cruise v ukázce z římské honičky, v níž Cruise jako agent Ethan Hunt prchá společně s Grace (Hayley Atwell) před neznámou hrozbou. Scéna obsahuje i komické zapojení speciálně upraveného Fiatu 500, který na nebezpečné honičky rozhodně není stavěný. Posuďte sami.
Mission: Impossible Odplata - První část: honička - ukázka ze zákulisí | Paramount Network
„Nepovažujeme se za konkurenci Bonda nebo Johna Wicka. Tyhle filmy milujeme, obdivujeme jejich tvůrce a chceme, aby měli úspěch. Ve skutečnosti proto soutěžíme jen sami se sebou,“ rozpovídal se McQuarrie pro web Total Film a dodal: „Podívali jsme se na Top Gun a řekli si: ‚Pohřbíme ty chlapy. Rozdrtíme Top Gun.‘ Takhle se na to díváme. Našimi jedinými soupeři jsme my sami. Ve druhé části Odplaty uvidíte, jak jsme se poučili z Mavericka.“
Mission: Impossible Odplata – první část
Mission: Impossible Odplata – první část
  • Rakuten
  • SkyShowtime
  • iTunes
  • +2
82%
Ambice to rozhodně nejsou malé, jelikož Top Gun: Maverick dosud utržil téměř 1,5 miliardy dolarů, zatímco nejvýdělečnější díl série Mission: Impossible s podtitulem Fallout (2018) skončil těsně pod 800 miliony. To znamená, že by blížící se Odplata, která navíc svou neukončenost avizuje už v názvu, musela do kin přilákat téměř dvojnásobek diváků a divaček. To jistě není nemožný cíl, ale rozhodně nebude snadné mu dostát.
Série Mission: Impossible existuje už od roku 1996 a je neodmyslitelně spjatá s tváří Toma Cruise jako agenta Ethana Hunta. Letošní Odplata bude sedmou částí a dalšího pokračování s podtitulem Odplata – druhá číst se dočkáme už za rok, na konci června 2024. Franšíza dosud v kinech utržila přes 3,5 miliardy dolarů a je obecně považovaná za jednu z nejlepších akčních sérií všech dob.
Mission: Impossible Odplata - První část
Mission: Impossible Odplata - První část | Paramount Network
Letošní příspěvek to však nebude mít s úspěchem v kinech tak snadné jako třeba právě Top Gun: Maverick, jemuž se loni až po dvou týdnech v kinech objevil srovnatelný blockbusterový soupeř, a to Jurský svět: Nadvláda.
Letos totiž už týden po Odplatě, jež má premiéru 13. července, přijdou hned dvě očekávané novinky – bizarní podvratná komedie Barbie a další opus Christophera Nolana Oppenheimer. Oba tituly McQuarrieho tržební ambice zřejmě výrazně prověří, a to ještě dva týdny před Odplatou rozzáří stříbrné plátno nový Indiana Jones. Oppenheimer navíc po svém příchodu do kin zablokuje všechna IMAX plátna v USA, což Cruise v minulých dnech komentoval s velkou nelibostí. Bude jistě velmi zajímavé sledovat, nakolik tyto nepříznivé okolnosti zasáhnou novou Mission: Impossible, která by měla patřit mezi nejzdařilejší akční podívané letošního roku.