Dead Space: Kultovní videohra míří do kin pod taktovkou hororového experta

Dead Space: Kultovní videohra míří do kin pod taktovkou hororového experta
Dead Space | Electronic Arts
Carpenterovo nadšení pro látku, kterou označil za ideální materiál do kin, nicméně k ničemu nevedlo. A není se co divit. Žádný hit nenatočil téměř dvacet let a jeho vesmírný horor Duchové Marsu (2001) byl extrémně špatně přijatý. Také značka Dead Space byla ostatně po mizerně prodávaném třetím díle (2013) dlouho v limbu. Letos v lednu ale vyšel fantasticky hodnocený remake herní jedničky, lidé po celém světě znovu zahořeli pro Isaacův příběh a Hollywoodu něco takového nemohlo uniknout.
Tentokrát už tedy na dlouho diskutovaný hraný film (hravý zmiňuji proto, že v letech 2008 a 2011 vznikly pro video dva průměrné animované filmy) dojde. A rovnou pod taktovkou jednoho z nejlepších současných hororových tvůrců. Snímek podle zahraničních zpráv dostal na starost zkušený James Wan, který je podepsán pod hororovými sériemi Insidious, Saw a V zajetí démonů. O scénář by se prý měl postarat scenárista Johna Wicka Derek Kolstad.
Oficiální popis příběhu hry je následující: Když se gigantická těžební loď USG Ishimura dostane do kontaktu se záhadným mimozemským artefaktem ve vzdáleném hvězdném systému, záhadně přeruší svůj kontakt se Zemí. Na opravu komunikačních systémů Ishimury vyslali inženýra Isaaca Clarkea, jenž se po vstupu na palubu octne ve skutečné noční můře – celá loď, jejíž posádka je nevýslovně zmasakrována, tvoří obrovskou krvavou lázeň a vše zamořuje mimozemské zlo. Clarkeova původní opravárenská mise se změní v boj o holý život.